От известно време търся информация за едно средновековно (предполагам) писание, наречено дяволско/ демонско евангелие. Оригиналът се съхранява познайте къде- в Рим, при папата (разбира се). Представлявало огрооомна книга, дебела, с красив обков и т.н. Съдържа истории за всички бесове, демони и дяволи. Поне така разбрах. Някой има ли идея за какво става думи. Намерих "Библия на Сатаната" от Ла Вей, но не мисля, че е това, което търся. Ако някой посочи името на английски- това ще бъде голям напредък. Мерси предварително!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Дяволско/ демонско евангелие?!
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
От: Дяволско/ демонско евангелие?!
Не знам, едва ли. На английски - може би в някой спецархив на библиотеката на Конгреса, при пиндосите. Или в някое академично издателство, но пак с университетско разпространение. Такива неща някога уж са превеждани от латински пак на латински, преписани с някой текущ опростен шрифт. По-вероятно е да са превеждани на немски или френски, но една ли ще са читаеми през някой съвременен речник.
Може би по си струва да търсиш връзки в Духовната академия, или в институтите на Светия синод.
-
Да не четеш "Шестото клеймо" или нещо от сорта? Аз покрай тя доста нещо ичетох из интернета.Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнениеОт известно време търся информация за едно средновековно (предполагам) писание, наречено дяволско/ демонско евангелие. Оригиналът се съхранява познайте къде- в Рим, при папата (разбира се). Представлявало огрооомна книга, дебела, с красив обков и т.н. Съдържа истории за всички бесове, демони и дяволи. Поне така разбрах. Някой има ли идея за какво става думи. Намерих "Библия на Сатаната" от Ла Вей, но не мисля, че е това, което търся. Ако някой посочи името на английски- това ще бъде голям напредък. Мерси предварително!
http://channel.nationalgeographic.co...-3619/Overview Иначе за това ли питаш, защото ми стана интересно. (ако линка пречи-трийте)
Коментар
-
Да явно е това! Много странно, явно това, което намерих от Ла Вей е същото, но просто ми се стори кратко- само откъси са били! Мерси. Ще търся още информация! Дано попадна и на филма на Нат. Гео.Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнениеДа не четеш "Шестото клеймо" или нещо от сорта? Аз покрай тя доста нещо ичетох из интернета.
http://channel.nationalgeographic.co...-3619/Overview Иначе за това ли питаш, защото ми стана интересно. (ако линка пречи-трийте)JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0
Манол Денев
Коментар
-
Нормална цензура. Просто всички такива неща водят до още по-големи глупости, от тия, които критикуват.
Не се занимавай с такива идиотщини. Ако ти се четат дебели книги, по-добре прочети Файнмановите лекции по физика. Там поне е описан реалния свят, а не нечия шизофрения.
Коментар
-
Защо не питаш в самата библиотека ?
http://www.vaticanlibrary.va/home.ph...ontatti_uffici
Направи се на ударен и питай. Ще се учудиш колко от предполагаемо "тайните" неща цитирани в този или онзи сайт всъщност са свободно достъпна информация (ако въобще ги има, и ако достъпа до тях променя нещата, предвид че повечето са си за специалисти говорещи отбиращи от мъртви езици).Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Нали не мислиш, че гледам сериозно на легендите "Книгата е написана от прокълнат монах който продал душата си на дявола... бла бла бла дрън-дрън" Просто около бръщолевения на диктуващия владика писаря може да е драснал нещо интерестно случило се през 1400 и някоя си примерно...
Коментар
-
Не знам от къде дойде интересът към окулта и историите за демони и дяволи и пр., но просто ме влече. Не ги разглеждам като шизофрения, но и винаги съм се чудил, защо мислим, че нашата физика е това, което важи навсякъде- не вярвам в това. Както не вярвам, че трябва задължително да търсим вода, за да намерим живот.Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнениеНормална цензура. Просто всички такива неща водят до още по-големи глупости, от тия, които критикуват.
Не се занимавай с такива идиотщини. Ако ти се четат дебели книги, по-добре прочети Файнмановите лекции по физика. Там поне е описан реалния свят, а не нечия шизофрения.JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0
Манол Денев
Коментар
-
Остави го Стефан. Той е склонен да махне с ръка на всичко, което не му е ясно.
Но в едно е прав. Не се занимавай с глупости. За да стигнеш до дяволите, мини като нормален човек през Библията. Прочети я два три пъти, после мини на свитъците от Кумран, След това е ред на некаконичните евангелия. Като свършиш с това свирни да ти кажа какво да четеш после.
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Да и таман ще стигне до истината за сътворението на света и ще е станал на 97Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеОстави го Стефан. Той е склонен да махне с ръка на всичко, което не му е ясно.
Но в едно е прав. Не се занимавай с глупости. За да стигнеш до дяволите, мини като нормален човек през Библията. Прочети я два три пъти, после мини на свитъците от Кумран, След това е ред на некаконичните евангелия. Като свършиш с това свирни да ти кажа какво да четеш после.
Коментар
-
Може да е много малко, но ми плащат за да науча тъкмо това, което не знае никой. Заради което от работата на колегите ми през вековете, и от моята, вие знаете каквото знаете. Каквото не знаете - защото ви мързи да четете смислени книги.
А това си е чиста шизофрения, доколкото не може да се сведе до политтехнологии.
Коментар
-
Всъщност, очевидно може и това изчерпва въпроса. Ако не го изчерпва, ще заключа темата, значи е все тая.Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнениене може да се сведе до политтехнологии.
А Файнман се дава на подрастващи само след разрешение от родителите и консултация с психолог. Не е лош човекът, просто някои неща не са за неукрепнала психика.
Коментар
-
Така както го описваш- ще трябва да го прочета. Къде може да се намери? Освен интернет, защото мразя да чета от компютъра- предпочитам хартия!Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеВсъщност, очевидно може и това изчерпва въпроса. Ако не го изчерпва, ще заключа темата, значи е все тая.
А Файнман се дава на подрастващи само след разрешение от родителите и консултация с психолог. Не е лош човекът, просто някои неща не са за неукрепнала психика.JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0
Манол Денев
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар