От известно време търся информация за едно средновековно (предполагам) писание, наречено дяволско/ демонско евангелие. Оригиналът се съхранява познайте къде- в Рим, при папата (разбира се). Представлявало огрооомна книга, дебела, с красив обков и т.н. Съдържа истории за всички бесове, демони и дяволи. Поне така разбрах. Някой има ли идея за какво става думи. Намерих "Библия на Сатаната" от Ла Вей, но не мисля, че е това, което търся. Ако някой посочи името на английски- това ще бъде голям напредък. Мерси предварително!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Дяволско/ демонско евангелие?!
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
От: Дяволско/ демонско евангелие?!
Не знам, едва ли. На английски - може би в някой спецархив на библиотеката на Конгреса, при пиндосите. Или в някое академично издателство, но пак с университетско разпространение. Такива неща някога уж са превеждани от латински пак на латински, преписани с някой текущ опростен шрифт. По-вероятно е да са превеждани на немски или френски, но една ли ще са читаеми през някой съвременен речник.
Може би по си струва да търсиш връзки в Духовната академия, или в институтите на Светия синод.
-
Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнениеОт известно време търся информация за едно средновековно (предполагам) писание, наречено дяволско/ демонско евангелие. Оригиналът се съхранява познайте къде- в Рим, при папата (разбира се). Представлявало огрооомна книга, дебела, с красив обков и т.н. Съдържа истории за всички бесове, демони и дяволи. Поне така разбрах. Някой има ли идея за какво става думи. Намерих "Библия на Сатаната" от Ла Вей, но не мисля, че е това, което търся. Ако някой посочи името на английски- това ще бъде голям напредък. Мерси предварително!http://channel.nationalgeographic.co...-3619/Overview Иначе за това ли питаш, защото ми стана интересно. (ако линка пречи-трийте)
Коментар
-
Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнениеДа не четеш "Шестото клеймо" или нещо от сорта? Аз покрай тя доста нещо ичетох из интернета.http://channel.nationalgeographic.co...-3619/Overview Иначе за това ли питаш, защото ми стана интересно. (ако линка пречи-трийте)
JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0
Манол Денев
Коментар
-
Нормална цензура. Просто всички такива неща водят до още по-големи глупости, от тия, които критикуват.
Не се занимавай с такива идиотщини. Ако ти се четат дебели книги, по-добре прочети Файнмановите лекции по физика. Там поне е описан реалния свят, а не нечия шизофрения.
Коментар
-
Защо не питаш в самата библиотека ?
http://www.vaticanlibrary.va/home.ph...ontatti_uffici
Направи се на ударен и питай. Ще се учудиш колко от предполагаемо "тайните" неща цитирани в този или онзи сайт всъщност са свободно достъпна информация (ако въобще ги има, и ако достъпа до тях променя нещата, предвид че повечето са си за специалисти говорещи отбиращи от мъртви езици).Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Нали не мислиш, че гледам сериозно на легендите "Книгата е написана от прокълнат монах който продал душата си на дявола... бла бла бла дрън-дрън" Просто около бръщолевения на диктуващия владика писаря може да е драснал нещо интерестно случило се през 1400 и някоя си примерно...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнениеНормална цензура. Просто всички такива неща водят до още по-големи глупости, от тия, които критикуват.
Не се занимавай с такива идиотщини. Ако ти се четат дебели книги, по-добре прочети Файнмановите лекции по физика. Там поне е описан реалния свят, а не нечия шизофрения.JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0
Манол Денев
Коментар
-
Остави го Стефан. Той е склонен да махне с ръка на всичко, което не му е ясно.
Но в едно е прав. Не се занимавай с глупости. За да стигнеш до дяволите, мини като нормален човек през Библията. Прочети я два три пъти, после мини на свитъците от Кумран, След това е ред на некаконичните евангелия. Като свършиш с това свирни да ти кажа какво да четеш после.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеОстави го Стефан. Той е склонен да махне с ръка на всичко, което не му е ясно.
Но в едно е прав. Не се занимавай с глупости. За да стигнеш до дяволите, мини като нормален човек през Библията. Прочети я два три пъти, после мини на свитъците от Кумран, След това е ред на некаконичните евангелия. Като свършиш с това свирни да ти кажа какво да четеш после.
Коментар
-
Може да е много малко, но ми плащат за да науча тъкмо това, което не знае никой. Заради което от работата на колегите ми през вековете, и от моята, вие знаете каквото знаете. Каквото не знаете - защото ви мързи да четете смислени книги.
А това си е чиста шизофрения, доколкото не може да се сведе до политтехнологии.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнениене може да се сведе до политтехнологии.
А Файнман се дава на подрастващи само след разрешение от родителите и консултация с психолог. Не е лош човекът, просто някои неща не са за неукрепнала психика.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеВсъщност, очевидно може и това изчерпва въпроса. Ако не го изчерпва, ще заключа темата, значи е все тая.
А Файнман се дава на подрастващи само след разрешение от родителите и консултация с психолог. Не е лош човекът, просто някои неща не са за неукрепнала психика.JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0
Манол Денев
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар