Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ситуацията във Варна - територията на Баба Алино

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ситуацията във Варна - територията на Баба Алино

Много нашумяла е темата със строежите в този квартал на Варна и действително ли се уврежда природата. Че се строи в нарушение на ЗУТ, май никой не спори. Какво се коментира по медиите, няма да повтарям, а и много дразнещо, когато се постват във форума копи-пейст чаршафи от медии.
    За мен ще е интересно мнението на нашите колеги варненци, както и техните непосредствени впечатления от територията - горска ли е, урбанизирава ли е, какво е имало там преди пр.
    Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Разлика в културата. Украинците не са българи, те са руснаци- или поне източната част.
    (не ме изкарвайте русофил )

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Украинците са най гадната възможна част от руснаците .

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      Другарят Олег Невзоров е РУСНАК, мили деца. С грузинско гражданство по рождение. Придобито украинско впоследствие.

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Е той и Зеленски е евреин със сериозно руско минало . https://www.youtube.com/watch?v=2sf81QNpEHY&t=54s

Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение
    Разлика в културата. Украинците не са българи, те са руснаци- или поне източната част.
    (не ме изкарвайте русофил )
    Защо ли се сетих за Мирча Кришан и краставицата?
    Някъде да съм споменала националности?
    Считам, че човешката наглост и държавната/общинска корупция са наднационални.
    Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Злите езици говорят че ситуацията е много сходна с унгарската . Ударили са личната касичка на Зеленски . Иначе е лесно всички подред с черен печат обратно в Украйна . Отделно спиране на всякаква помощ която им даваме директно и индиректно то да видят какво е .
      Последно редактирано от sek.1; Днес, 05:47.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Ха-ха-ха!

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        В момента единствения защитник на украинската кауза в България е Делян Пеевски и то щото разчита така да му свалят магнита от врата .

Олег Невзоров. Бурна строително-измамна дейност
      Отпреди седем години:

Отпреди пет години:

Същият е бил ... тра-та-та-та-а-а-а-а.... заместитель председателя Межрегионального общественного движения по содействию развитию институтов интеграции Евразии «Евразийское Движение»

Касичката на Зеленски, а?
      Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.

Коментар

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        И в Украйна - 17 февраля, 2025
        Компании по строительной корпорации «КУБ» одесситов Олега Невзорова и Михаила Партикевича (Riviera Development Group) подозревают в уклонении от уплаты налогов на 23,6 млн гривен. Об этом стало известно по расследованию БЭБ по ч.3 ст.212 УК.
        https://antikorpravda.com/ru/stroite...-6-mln-griven/

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Ако има някой който спазва желязно принципа че парите не миришат това са евреите а Зеленски какъв е ?

Руснак, грузинец, украинец, елф, марсианец и пр. НЕ Е българин. Това, което мен ме вбесява е, че нашите, националноотговорни и милеещи за природата ни БЪЛГАРИ са допуснали това. И нека никой не ми ги говори лакърдиите за политика, идеология и европейски ценности. Чиста алчност и майкопродавство от страна на нашите власти е.
      Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

• mishomishev
        mishomishev коментира
        Редактиране на коментар
        Без да се заяждам - искрено съм учуден от реакцията ти !!!

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Кой па в България милее за природата? Нали аксиома е, че "всички Зелени са Червени" и имат за предмет на дейност изнудване на почтените бизнесмени-строители, както и на самата Държава (пр. магистрала "Струма" не могат да я построят 20 години заради тях - и билбордове с такова съдържание имаше). Също така Урсули-Мърсули със "Зелената сделка" съсипà`а Европата. Екология, зелени - това са мръсни думи в Мамковината.
        О ?! Забравих Лама Калушев и псевдо-природозащитното му НПО

• gy6ter
        gy6ter коментира
        Редактиране на коментар
        Политици много,няма държавник-покойния Петко Бочаров.По отношение на алчността и майкопродавството тозй случай е молекула в морето.

Имат история:

"KYB Corporation е най-голямата строителна компания в южната част на Украйна, която успешно проектира, изгражда и управлява проекти за жилищни и нежилищни недвижими имоти, повече от 20 години. От 2022 г. стъпихме на международния пазар и активно разширяваме дейността си в курортния град Варна, България."

https://forestclub.bg/developer

Коментар

При този мащаб , всички в региона трябва да са слепи и глухи за случващото се. Кой има такава власт , че да накара всички отговорни да са в постоянна амнезия по въпроса. Ако реалния собственик (собственици ) имат такава власт , то посочения изпълнител най вероятно е само подставено лице. Надали истината ще излезе наяве.

Коментар

• Danika
          Danika коментира
          Редактиране на коментар
          Да, съгласна съм. Мощен чадър има.

"Факти" не беха здравосилен сайт? Я глей какво се прокрадва там: Кой стои зад украинската групировка КУБ, вдигнала над сто незаконни имота край Варна

В докладите на българските служби фигурират данни за потенциални връзки на бизнесмена и негови съдружници с руското разузнаване. ... Хипотезата за специален защитен статут се засилва от факта, че грузинският съдружник на Невзоров – Джони Читадзе, който получи същата 10-годишна забрана по същото разследване за пране на пари и връзки с руските служби, не бе помилван от ДАНС
        Азовци, касичката на Зеленски
        Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.

Коментар

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Точно те го държат още на власт . За отмяна на екстрадицията лично украинската посРаничка се е обадила . Говори се че тия дни с кола на посолството тоя образ е напуснал страната .

Мащаба е брутален . Иначе самото селище е много красиво. Видях го миналата година. Знаете че търпимости се издават предимно във новите селищни образувания ,като Ален мак. Било лозе по комунизма и не са давали повече от 35 кв.м да си построиш . Да ама на всеки 5- 10 години като лястовички всеки залепя по някоя стая и то вече става с обем на нормална къща. Та лозята и пасищата стават квартал с гледка към морето и си на 5мин с кола до Варна . Влиза регулация. Я направят я не комуникации... Понеже проблема е прекалено наболял. Има прекалено много сгради из страната които няма как да ги бутнат- сигурно поне 30-40% от къщурите във такива зони да не кажа и повече. Тея според мен перат някакви безотчетни пари. Може би от войната или на някой големец. Схемата е обикновенно да не се мине през мелачката на администрацията и търсят нещо недостроено да го довършат. Без да чакат ,без друга документация-само с пари. Реално каквото търсят всички. Място с комуникации и някаква постройка да я ремонтират. Там имаше стари почивни бази ,не знам на кого са . Да ама територията голяма и напляскаха и много къщи.
        Това което видях е че не са прекалявали със сечта. За да построят нещо което е 100кв.м. върху самото петно примерно са пречили 3 дървета,останалото е запазено. Хваща ги някой-отиват и си плащат глобата и продължават. Пазят ги от министерството. На ниско ниво тук никой копче не може да каже. Преди време беше така за южен поток с ли какви тръби щеше да има . За да се движи техниката изобщо правят просека и с фреза смесват пръстта с някъв полимер -правят път. Да ама минават през горска територия-сори ама не може . Има глоба. Колко 2000лв. Русите си ги плащат и продължават.
        Моето мнение е че това не трябва да се събаря ами да се прилапа от държавата, да се обезщетят за земята и да се направи нещо, защото е доста красиво и събарянето няма да възстанови дърветата а ще остави хиляди тонове стр отпадъци.Да не може да се продава как да е на богоизбрани.
        Последно редактирано от //Радо//; Днес, 08:46.
        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

• Danika
          Danika коментира
          Редактиране на коментар
          Почивала съм на Ален мак преди 1989 год., беше на профсъюзите. Наоколо също имаше почивни станции. Там нямаше частни имоти. Слизахме пеш до морето за около 20 мин. Най-красивата станция беше на БЗНС.

Грешка
        Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 8 потребители онлайн. 5 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
        X