Каква е санкцията за въпросното деяние ? Ако има значение имота е частна собственост на юридическо лице (фирма). Извършителя също е юридическо лице (фирма).
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Каква е санкцията за отрязано дърво без разрешително ?
Свий
X
-
Каква санкция може да има за отрязано дърво в частна собственост?!?
Непоряд в кухнята?

Враг усраине
- 1 like
-
Aaa, и аз имам бял бор в двора, и започна да ме страхува, че ще падне връз къщата, но не смея да го барам...
Коментар
-
Пишеш си заявление в общината по район, в което указваш причината поради които се налага да отрежеш дървото. В твоя случай - има опасност да падне върху сградата. И получаваш разрешение да го отрежеш. Аз така направих с два ореха, поради строителна дейност.Последно редактирано от KingofROAD; 07-09-25, 22:18.
-
-
Абе кви ги говорите?
Да немате имоти на Пандора и тия дрва да са свещени?
Наистина не разбирам... Аз МРАЗЯ да режа дървета обаче се е налагало и през ум не ми е минавало, че някой трябва да ми разрешава?
Освен жената, кога още го имаше този фактор.
Сериозно ли некой треве да питам да си отрежа нещо в двора?
Ку е така... Спрете земята искам да сляза!!!Враг усраине
- 3 likes
Коментар
-
Аз съм патил ,за окастрен орех (не отрязан )
Пускахме едни кабели по стълбове на ЕВН ... Между две села,и всякакви дървета които ни пречеха на вишките ,бяха кастрени от мен....и така докато две патрулки мигаха под вишката,кмета,кмета и на областния град....на следващата седмица свикаха извънредно заседание на областния съвет....все едно сме вдигнали революция.....страшен цирк беше един месец...добре че зад мен(нас) стоеше най големия доставчик на ел енергия в държавата....Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Е това излезе на бърз прочит.
Каква е санкцията, ако не играя по правилата?
Да, може и да ме санкционират, ако длъжностните лица установят нарушение. Компетентни да съставят акт за констатиране на нарушение са длъжностните лица от специализираните служби по озеленяване, които са създадени към общината. Упълномощени от кмета лица също могат да констатират нарушения, в случай че няма специализирани служби за извършване на тази дейност. Следва издаване на наказателно постановление от кмета на общината,с което ми се налага глоба – размерът ѝ е специфичен за всяка община, като сумите варират в широк диапазон. За София например за незаконно отсичане или сеч на повече от позволеното е предвидена глоба от 1000 до 5000 лв., а за едноличен търговец или юридическо лице имуществена санкция от 1000 до 50 000 лв. За разлика от това, в Разград глобите за същите нарушения са в диапазон от 20 до 600 лв. в зависимост от сериозността на деянието.
Коментар
-
По разрешително имат санитарна сеч 8 дървета и 800 метра саморасляци а са отрязали поне 5 пъти повече . Включително и видове които не са упоменати в разрешителното кестен ; черница ; ябълка и тнт . Това щото фирмата се е пазарила да и платят на брой отрязано дърво не на това което имат по разрешително .Последно редактирано от sek.1; 08-09-25, 10:28.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Пролетта...както спим ....и чувам почукване ....винаги към 5-5:30 сутринта.....така няколко седмици,докато набарах комшията над мен....Да...ама той вика,нали знаеш че почвам работа в 03:00 часа сутринта и ме няма....Тогава погнах комшията отдолу....а той ме пита,и ти ли го чуваш?
Хм....гледах струвах...клоните на дърветата на поне 1 метър от фасадата....и така месец .... всяка сутрин по това време чук чук....
И един ден ...през деня чук чук...изскачам на терасата и виждам две орехчета от клона който стои на метър ....как се доближил от лек полъх и почукват.....
След 30 минути бе сформирана бригада,намерена телескопична резачка и клона отрязан...на следващия ден жената пусна жалба в общината да се погрижат за ореха ....и от тогава 3 или 4 месеца още чакаме....
Явно сутрин към 5 часа ,става някакво течение и клона се мести един метър и тези две шибани орехчета ....чук чук....бяха изсъхнали от чукане по фасадата
...клъцнах ги с кеф....тука вече никакви глоби не могат ме спрат....Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
- 1 like
Коментар
-
Сухо дърво в двора, до оградата. Пишем, искаме разрешение от общината, носим каквото искат и цветни снимки.... "Добре, ще разгледаме вашият случай и ще пратим еколога да види на място....."
След 3-4 месеца при една лятна буря, дървото падна на улицата. На следващият ден, инспектор идва и ни пише глоба за падналото на улицата дърво.
С триста зора ни се размина глобата. Минахме само със смачкана ограда.
Става въпрос за София.
- 1 like
Коментар
-
Предвид Дървото - клончеПървоначално публикуван от aldr Преглед на мнение...Миналата година буря прекършва голям клон...
Но пък предвид снимката - тази мура кма нещастието да е до някаква ехо-пътека.
Ако се отърся от вграденият ми цинизъм - респект!
Вън моладжиите и фейсбуклук звездите от гората!Враг усраине
- 1 like
Коментар
-
Никаква буря няма при нас . Яд ме е че на обикновен човек за едно дърво ще му извадят душата да ходи по мъките а явно като става въпрос за много пари нищо не важи .Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар