Първоначално публикуван от sek.1
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Каква е санкцията за отрязано дърво без разрешително ?
Свий
X
-
Неистови усилия изисква да отидеш до общината и да попълниш формуляр. Отнема ужасно много време, което по-добре да прекараме в форумЪТ, плюейки. Ехх, че баба Цола се спомина и с нея и привилегиите, дето ни се полагат.
-
Ти нещо не си наясно. Отиването в общината става САМО в определен от тях час, самият формуляр е придружен с такса. Определят ти комисия, за която плащаш отделно и в 15-дневен срок те идват и ти разрешават(или не) да отрежеш, или да окастриш, за което пък те препращат в "Градини и паркове", ако да речем нямаш вишка. Това-от миналата година при мен в Пловдив. От тази при мой съсед-рязане и изнасяне- 1000+ лв.
-
-
Преди 5 - 6 години сестра ми ходи и пуска в общината такъв формуляр за една изсъхнала череша в двора ни . Въобще не благоволиха да отговорят а черешата при една по силна буря сама падна . В момента стълба на ъгъла на улицата е готов да падне и се държи само на арматурата . И на арменския поп съм се обадил и резултат никакъв . Чакат да падне да убие някой и да си доказваме че виновни няма .Първоначално публикуван от MFr Преглед на мнение
Неистови усилия изисква да отидеш до общината и да попълниш формуляр. Отнема ужасно много време, което по-добре да прекараме в форумЪТ, плюейки. Ехх, че баба Цола се спомина и с нея и привилегиите, дето ни се полагат.Последно редактирано от sek.1; 15-09-25, 05:42.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Всяка община има няколко хубави служби, екология, озеленяване, деца,....
От години тези службички са място за трудоустрояване на съпруги, деца на политици.
От тях работа никой не чака, не могат а и изобщо не ходят на работа.
Да чакаш отговор... Сега проверих, Премахване на дърво е в Законът за опазване на околната среда (ЗООС), Законът за устройство на територията (ЗУТ) и базирана на чл. 62 от ЗУТ. Законодателството не предвижда мълчаливо съгласие за тази процедура.
Ако не отговорят се брои за Мълчалив отказ
Варианта е след изтичане на 1 месечен срок да обжалваш отказа и съда да ги накара да отговорят...
Сещай се
Ако дървото е опасно сухо наклонено.....
Пожарна безопасност и защита на населението – те имат право да разпоредят аварийни действия.
Но не смеят да го правят.
Скоро при нас на паркинга падна едно сухо и изгнило дърво. Само дори без вятър. Смаза калник и капак на една кола.
Дойдоха от защита на населението Отрязаха само часта върху колата и тротоара и си тръгнаха. Иаме още 3-4 сухи , едното е отдавна изсъхнала пречупена черна топола , не я пипат , чака да убие някой
Коментар
-
Така де . При нас режат наред с едно разрешително за 8 дървета и 800 метра саморасляци . От квартала са написали жалби до всички институции и никой не идва . Явно като става въпрос за много пари върховенството на закона нещо го няма . За това става въпрос : https://blitz.bg/stolitsa/neshto-mno...bbYsjo9XRUkKnw
-
-
Аз съм в Германистан комшията очисти двора от самораслеци,има енергия и от другата страна на оградата е детска площадка, изчисти и нея от храстите и всичко изхвърли на депо.Идеята му много добра и благородна, какво се случва,ми получи писмо от кметството че го съдят,и глобата ще е между 3-50к в евро.... човека го направи с най добра умисъл.И моето дете и неговото дете играят там...без думи съм.
Коментар
-
https://offnews.bg/obshtestvo/do-pod...bi-850590.html
Това е начина. Има проверка ,глоба и продължаваме напред.CR-V 2.0i RVSi 147PS
Коментар
-
Нашето разрешение за отрязване на голям изсъхнал орех в частен имот във Варна го чакахме 5 месеца. Само след 2 напомняния успяхме да го получим. По спомен има срок за премахване на дървотo 1 година, след което до 2 години трябва да засадим на негово място друго
Все още не съм намерил кой да го отреже, че е над 25м висок, няма път до мястото да се влезе с вишка и като цяло си е голяма мъка...
Коментар
-
Ако наистина не намираш, драсни ми ЛС и ще ти дам координати на едни арбористи/алпинисти от Добрич, мен ме спасиха от едни черници и два ореха, човека си вади хляба със саниране и има бригада младежи но за интересни неща е отзивчив и разбран, не печеля нищо, просто знам колко аз търсих читави хора и как случайно намерих, той се оказа дори съсед на моята улица живеел, ама стана през приятел на приятел връзката
-
-
За това става въпрос : https://offnews.bg/obshtestvo/sech-n...rWa2XWOyIRVmpAБез цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар