Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нашествие на туристи в Рила

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нашествие на туристи в Рила

Интересен репортаж на битиви

http://static.btv.bg//media/broadcas...eo_archive.flv

Лошото е, че боклуци има не само на комерсиални места ...

Тва туристът се оказва голяма свиня - не го разбирам - нали се качваш да ти е чистичко и красиво, а не да си хвърлиш боклука по-нависоко
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

До: Нашествие на туристи в Рила

Раздвоен съм.

От една страна - да, хората си оставят боклука и това не е правилно. От друга страна аз не съм видял в репортажа едно кошче за боклук.

За това че превърнаха нещо си там в паркинг, ама като няма паркинг - така ще стане......

Никой не прави нищо за да стане едно нещо цивилизовано и красиво. Когато строили лифта защо не са помислили за елементарна инфраструктура. Като паркинг, например. Или защо примерно не са задължили организацията стопанисваща това съоружение да установи същите контейнери за смет? И да отдели някакви пари за сметосъбиране? Или мислят редовия българин за швейцарец?
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Мндаа,
      Абе то при нас лошото е че никой не учи децата от малки, че трябва да се пази чисто ...

Елементарен пример - зад блока ми има градинка. вечер се събират разни тинейжъри от квартала - ся пият, козят, крещят си, ама това не е толко проблем (трябва да има и бачкатори, иначе не може да се движи напред обществото)
      НО - хвърлят си боклуците там където седят, а кофата е на 20 метра от тях. И всяка вечер пак се връщат. Е явно обичат свинщината.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Горе положението става трагично особено когато на Дъновистите им дойдат дните за циклене.
        Едно, че имат постоянен бивак в Парка, пък като се задръстят 2-3000 човека по пътеките е ужас.
        Само си представете къде се*ат!?

И носи по стръмното 5 вафли по 50гр., а след като ги изяде хвърля опаковките по 1-2гр. щото му тежат като слиза!

п.п. Никога не пийте от тяхното кладенче на старата хижа!
        Няма по-мръсна вода в Рила!

Коментар

Още от самото начало на строежа на този лифт има съмнения за неговата законност. Вероятно заради това не е помислено и за нуждата от кошчета за боклук и за сметоизвозване. Тук има повече информация за заведено дело за премахване на лифта:
          http://saverila.wordpress.com/2009/07/18/deloask/

Иначе оправдание за тези, които си изхвърлят боклука по земята няма. То е въпрос на възпитание и самоуважение.
          Да опознаем България, за да я обикнем и да я пазим чиста!

Коментар

Ми не съм съгласен че трябва да има кошчета. Това е карсотата на планината - освен създаденото от природата няма нищо друго. Какво сега да сложим кошчета, после да поискаме асфалтирани пътеки, после да бъдат осветлени, после климатици по хижите....

Относно немърливостта на всичките кашкавал туристи съм твърдо против... Този лифт опорочи нормалното разбиране за туризъм. И понеже там попадат хора, които нито разбират, нито ценят, а още по малко са в състояние да уважават туризма ситуацията започва все повече да прилича на женския пазар.

Жалко. Много жалко.
            LZ1DWW

Коментар

Не е до лифта. Зависи си от хората. Аз рядко ходя дълго време пеша. Ама пък не цапам никога.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Не е до лифта. Зависи си от хората. Аз рядко ходя дълго време пеша. Ама пък не цапам никога.
                Така е приятелю, но докато го нямаше лифта и тези хора не бяха там.
                LZ1DWW

Коментар

Първоначално публикуван от wickedsmile Преглед на мнение
                  Така е приятелю, но докато го нямаше лифта и тези хора не бяха там.
                  Ама лифтът просто им дава още едно място за цапане, проблемът не е в него.
                  Проблемът е, че има много свине - а това вече зависи от възпитание и от отношението на обществото към подобни прояви.

Коментар

Всичко, занесено в планинта, си го отнасяш обратно. За какви абсурдни идеи за кошчетга за боклук говорите, коша за боклук на туриста е собствената му раница. Като се кефиш на планината, поддържай я чиста. А за тия дъновисти не искам и да коментирам, вече доста е говорено тук, това са чиста проба бракониери и не знам кой им разрешава този незаконен палатков град в чертите на Национален Парк Рила и то в защитена местност Циркуса на Седемте езера. Ако аз си опна палатката( не че го правя) на Урдините езера например, веднага ще ме глобят, но за тях може. И не една, а стотици палатки. Що разните еколози реват срещу лифта, а не обръщат внимание на тая свинщина. Че лятото едно време УАЗките и конете извозваха само на дъновистите багажа и тях самите, сега е ясно кой са половината от ползващите лифта около свещенната им Нова година на 19 август.
                    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                      Всичко, занесено в планинта, си го отнасяш обратно. За какви абсурдни идеи за кошчетга за боклук говорите, коша за боклук на туриста е собствената му раница. Като се кефиш на планината, поддържай я чиста. А за тия дъновисти не искам и да коментирам, вече доста е говорено тук, това са чиста проба бракониери и не знам кой им разрешава този незаконен палатков град в чертите на Национален Парк Рила и то в защитена местност Циркуса на Седемте езера. Ако аз си опна палатката( не че го правя) на Урдините езера например, веднага ще ме глобят, но за тях може. И не една, а стотици палатки. Що разните еколози реват срещу лифта, а не обръщат внимание на тая свинщина. Че лятото едно време УАЗките и конете извозваха само на дъновистите багажа и тях самите, сега е ясно кой са половината от ползващите лифта около свещенната им Нова година на 19 август.
                      Никога не съм виждал по мръсна планината от края на август.Всеки август от последните двадесетина години там е един голям ОТВРАТ. Да ме извиняват хората на Дънов, но те са едни огромни популисти за които максимата на дедо поп "не ме гледайте какви ги върша, а слушайте какво ви говоря".......
                      Ако те наистина обичаха планината толкова много никога не биха допуснали такова стълпотворение на едно място по едно и също време.
                      Тази земя, по която тъпча сега,
                      тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                      тази земя – не е моя земя,
                      тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Проблемът е, че има много свине - а това вече зависи от възпитание и от отношението на обществото към подобни прояви.
                        Напълно съм съгласен!
                        LZ1DWW

Коментар

И сигурно никой не си е задавал въпроса,защо първото и второто езеро са заразени и пълни с водорасли,апропо,днес са затворили старата хижа заради "лоши хигиенни условия и липса на течаща вода".

Коментар

Първоначално публикуван от jashi1 Преглед на мнение
                            И сигурно никой не си е задавал въпроса,защо първото и второто езеро са заразени и пълни с водорасли,апропо,днес са затворили старата хижа заради "лоши хигиенни условия и липса на течаща вода".
                            Е тя па кога е имала течаща вода

Коментар

Е тя па кога е имала течаща вода
                              Е па никога,ама някой сега се е сетил.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X