Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свинщината на Пампорово

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Свинщината на Пампорово

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
    +1
    Със сигурност има препиране на пари, изкарани другаде и по други начини, но през последните години беше станало и нещо като мода да си собственик на хотел(и). Обикновено по принципа на "доматите". Тази година някой направил добри пари от домати и на следващата година куцо и сакато сади домати ...

Една не малка част от новоизпечените хотелиери идва от строителния бранш. Позавъртели хората пари и решили, че хотелиерството е начин за бързото им и лесно увеличаване.

Е, някои вече са установили, че тая работа не е като оная ...
    Някой ми беше казал, че в Испания преди години имало същата "вълна" от хотели, масата фалирали и тези който оцеляли ги изкупили, срутили и направили паркове и зелени площи на тяхно място за да осигурят приятна среда на свойте клиенти...
    Това ни чака и тук
    май доста скоро

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
      +1
      Със сигурност има препиране на пари, изкарани другаде и по други начини, но през последните години беше станало и нещо като мода да си собственик на хотел(и). .
      Горе -долу истината е такава.Ама не защото е модерно.
      Та ,на доста "бизнесмени" и големи вериги в България са им нужни кеш ,в брой и на ръка ,пари навън от страната ,за да организират внос на бяла ,черна и т.н техника ,а не само това от "жълтите" страни,известно като "китайско карго",която стока ,тук влиза на фактура ,сменена в движение ,а на вън трябва да се плати толкова колкото си струва.
      Е, къде се акумулират парите за тези транзакции.
      В туризма .С резервации платени навън ,с продажба на апартаментни комплекси и т.н.
      После идва един от веригата дето търси едни долари и евра на от 1 до 6%,ама в Сингапурска,Лондонска,Гибралтарска или Лихтенщаинска банка.Казва ти в прав текст:"Плати ти 300 000 евра на вън ,а аз ще ти ги дам в часа на плащането в София кеш"Плюс лихвата.Е това е схемата.А не да купиш стар"Балкантурист",за да пишеш 2 за лев или лев за два.
      B+

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
        Горе -долу истината е такава.Ама не защото е модерно.
        Та ,на доста "бизнесмени" и големи вериги в България са им нужни кеш ,в брой и на ръка ,пари навън от страната ,за да организират внос на бяла ,черна и т.н техника ,а не само това от "жълтите" страни,известно като "китайско карго",която стока ,тук влиза на фактура ,сменена в движение ,а на вън трябва да се плати толкова колкото си струва.
        Е, къде се акумулират парите за тези транзакции.
        В туризма .С резервации платени навън ,с продажба на апартаментни комплекси и т.н.
        После идва един от веригата дето търси едни долари и евра на от 1 до 6%,ама в Сингапурска,Лондонска,Гибралтарска или Лихтенщаинска банка.Казва ти в прав текст:"Плати ти 300 000 евра на вън ,а аз ще ти ги дам в часа на плащането в София кеш"Плюс лихвата.Е това е схемата.А не да купиш стар"Балкантурист",за да пишеш 2 за лев или лев за два.
        Тази схема е ясна, но какво общо имат туристическите комплекси в БГ. За да изкарат доларите/еврата в сингапурската банка трябва да се купуват на завишени цени тур-комплески в Сингапур а не тук, като завишаването ти го връщат там кеш. Купувайки тук ти де факто вкарваш валутата в БГ, а не я изкарваш.
        Или аз нещо не съм схванал, което е твърде вероятно? Би ли обяснил по-подробно, като за албански реотани.
        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

То че няма да има "курорт" Пампорово беше ясно още минала година ..........Когато и по вестниците са написали че общини Смолян и ква там беше другата са издали 130 разрешителни за строеж. А знаете ли че до хижа "Рилските езера" вървят бетоновози ? Направо като рейсове ........И има един багер дето не знам как са го замъкнали до там ....от големите .
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Абе, в моя пример хотела не е точно разход, а примерно 50% от стойноста си чиста печалба... Щото те се строят с кредити, а не с лични пари. На хартия разходите са двойно. Следва неизбежния фалит на хотела/аквапарка/пистата или каквото е там друго. Кредита е лош и банката конфискува хотела. Половината пари обаче са за построилия го. След това го откупува на безценица за част от тях и припира останалите за един сезон. Наистина не всички са по тази схема. Както казах някои се подлъгват по модата и неминуемо изгарят покрай другите... Като са празни хотелите защо не всички намаляват цените? По всички курорти има хотели, които в борба за оцеляване дават апартаменти за 6 човека за под 50 лева, а в същото време около него 5 празни хотела с не много по-добри условия и 150 лева за двойна стая. Да не би на всички управителите да са идиоти?! 100 празни стаи по 150 лева са ти 15 000 изпрани за един ден...
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

А свинщината продължава
              Вече е направена просеката, от където ще минава бъдещият лифт, който започва от централната част на селото и стига до връх Снежанка.Кметът на Стойките Иван Малкочев потвърди информацията и заяви, че процедурата е сложна и бавна, като тепърва предстои обществено обсъждане на оценката на въздействието върху околната среда пистите и лифта. 42 тира ще докарат от Франция съоръженията за лифта, част от които вече са доставени.
              Много интересни изречения Някак си доста си противоречат Явно мислят българина за балама
              Последно редактирано от stojan_defender-a; 18-09-07, 18:22. Причина: грешка в url-a
              о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                Абе, в моя пример хотела не е точно разход, а примерно 50% от стойноста си чиста печалба... Щото те се строят с кредити, а не с лични пари. На хартия разходите са двойно. Следва неизбежния фалит на хотела/аквапарка/пистата или каквото е там друго. Кредита е лош и банката конфискува хотела. Половината пари обаче са за построилия го. След това го откупува на безценица за част от тях и припира останалите за един сезон. Наистина не всички са по тази схема. Както казах някои се подлъгват по модата и неминуемо изгарят покрай другите... Като са празни хотелите защо не всички намаляват цените? По всички курорти има хотели, които в борба за оцеляване дават апартаменти за 6 човека за под 50 лева, а в същото време около него 5 празни хотела с не много по-добри условия и 150 лева за двойна стая. Да не би на всички управителите да са идиоти?! 100 празни стаи по 150 лева са ти 15 000 изпрани за един ден...
                Подкрепям мнението на колегата ...........

Коментар

За което сте прави -прави сте.Зимата ходих на хотел "Финландия",какво да ви кажа,имах чувството,че аз и жена ми сме единственните Български представители в хотела с изключение на обслужващия персонал.Ами то само Скандинавци и вярвайте ми правят точно каквото им дойде на ума.А около хотела и навсякъде в курорта - само кал до уши,няма нито пешеходни алеи нито паркинги - само стърчат арматури и бетоновозите сноват яко - може би защото зимата беше мека и могат да заливат.Курорта беше великолепен преди 15г.всичко там беше ОК.Жалко,че го съсипаха!..

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                    Тази схема е ясна, но какво общо имат туристическите комплекси в БГ. За да изкарат доларите/еврата в сингапурската банка трябва да се купуват на завишени цени тур-комплески в Сингапур а не тук, като завишаването ти го връщат там кеш. Купувайки тук ти де факто вкарваш валутата в БГ, а не я изкарваш.
                    Или аз нещо не съм схванал, което е твърде вероятно? Би ли обяснил по-подробно, като за албански реотани.
                    Колега,не искам да го казвам в"ефир"Вземи обявите за апартаментни комплекси и си отговори на въпроса защо има цена инсайд и аутсайд?Кешовицата ин не се облага,пере се завърта се ,центрофугира се и ...
                    Тук се облага това, което е покупко-продажба до ниво данъчна оценка.
                    B+

Коментар

Ами като асфалтират и бетонират всичко, поля и гори ще трябва да минаваме на пистарки, а колегите на паркетни джипове. А иначе за пътищата няма пари за асфалт....

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
                        Абсолютно си прав и напълно споделям мнението ти. България не е това , което беше преди 20 години. И с риск да ядосам някого и да ми бамне червеничко ще кажа , че по природ татово времеата като че ли се пазеше много повече отколкото при сегашната "демокрация". За планетата не знам , но със сигурност сме в държавата на т.н. "тореници"....

Рлав си, Тихо! В Бургас не разрешиха разширяване на града заради една порода птички!! А към Крайморие - защото земята е чернозем!!
                        Лайната се забъркаха от Желю Желев и Филип Димитров!! с реалните граници!
                        Ката са ниви - да! Ама за такива златни, безценни места???

Коментар

Роженските поляни, пък, един президент беше застроил с шатри. Правеше се на Кубрат...Четири години след това не се намери кой да ги демонтира и хората не можеха да си косят ливадите!!
                          Последно редактирано от Тони Груев(GAD/dag); 10-01-08, 23:36.

Коментар

За "съжаление", живеем в толкова прекрасна държава, с толкова бездарни и продажни люде. Преди всичко да се разпадне дали поне ние "обикновените" хора ще се сетим да се противопоставим кога ли...и но на кого ли?
                            Дали сме страхливи...?? или на никой не му пука и живеем ден за ден..??
                            Дали е необходима, да настане пълна разруха за да се възродим от пепелта..си. Каква ли мотивация му е необходима на Българина за да прогледне? Знам само, че и най-уникалния и скъп чадър да ми предложат след силен дъжд...май смисъл няма.
                            По изследване на бългаски учени България няма да съществува след 130 години, (поне като популация)
                            LZ1HRD

Коментар

Първоначално публикуван от hilllti Преглед на мнение
                              По изследване на бългаски учени България няма да съществува след 130 години, (поне като популация)
                              Големи оптимисти чак смешно ми става. То добре ще е 30 ако изкара още.
                              http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                                Някой ми беше казал, че в Испания преди години имало същата "вълна" от хотели, масата фалирали и тези който оцеляли ги изкупили, срутили и направили паркове и зелени площи на тяхно място за да осигурят приятна среда на свойте клиенти...
                                Това ни чака и тук
                                май доста скоро
                                Определено НЕ съм сългасен. Това би ни чакало, ако някой се е трогнал да привлича добри и платежоспособни клиенти. А да ти изглежда да е така? На мен никак не. Огледай в ЖК Слънчев Бряг, ЖК Банско и подобните. Много хора ще искат да препират без накисване още доста време или поне докогато могат. А и откакто не ходя с родители на море все гледам едно и също навсякъде в БГ - ден година храни. Изключенията са трогващо малко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X