Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свинщината на Пампорово

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Свинщината на Пампорово

Хора, толкова ли е трудна за схващане схемата за пране на пари?! Първо за хотела се тегли кредит, който е по-голям от реалната му стойност, но на книга парите са изхарчени. Ето ти първото препиране. След това понеже е празен се обявава фалит и кредита изгаря. Хотела се препродава на другата ти фирма на безценица. Изведнъж хотела на книга се оказва пълен до горе. Нищо, че на практика няма нито един човек в него. Не им и трябва, даже е за предпочитане. Важното е, че на книга е пълен и отчита печалби. Така сивите пари се изпират по един чудесен и неуловим начин... А, това че разните заблудени дето са си мислели наистина да изкарват пари от туризъм фалират си е техен проблем...
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
      Хора, толкова ли е трудна за схващане схемата за пране на пари?! Първо за хотела се тегли кредит, който е по-голям от реалната му стойност, но на книга парите са изхарчени. Ето ти първото препиране. След това понеже е празен се обявава фалит и кредита изгаря. Хотела се препродава на другата ти фирма на безценица. Изведнъж хотела на книга се оказва пълен до горе. Нищо, че на практика няма нито един човек в него. Не им и трябва, даже е за предпочитане. Важното е, че на книга е пълен и отчита печалби. Така сивите пари се изпират по един чудесен и неуловим начин... А, това че разните заблудени дето са си мислели наистина да изкарват пари от туризъм фалират си е техен проблем...
      +1
      Only after the last tree has been cut down,
      Only after the last river has been poisoned,
      Only after the last fish has been caught,
      Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

При отсъствието на държава не ми е ясно как ще има и държавен регулационен план А и да го има той би могъл лесно да се заобиколи и да се нагоди по "нуждите" на инвеститорите...
        Положението наистина изглежда безнадеждно
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Нали и аз това казвам - нашият "туризъм" е обслужващ сектор на сивата икономика. Докато я има в сегашните й размери ще е така. Обаче с тези схеми рентабилността е много ниска, но на нашите тикви дотолкова им стига акълът. Обаче най-яката пералня - хазартът, е монополизирана от един известен другар, та за тези остава да наливат бетон.

При отсъствие на държавата липсва всичко, а не само въпросният план.

Коментар

Какви собственици? Няма собственици. Има инвеститори, каквото и да значи това. Механизмът на отчуждаване от собствеността е същият, като в грамадните корпорации и акционерни дружества. Собственикът дори не знае какво притежава, няма с него никаква емоционална връзка, и естествено не са интересува от въпроса. Нито пита откъде идват тия пари. Знае само че са негови, виж в егоизма е крайно активен. Резултатът - кантори от типа на Мерцедес да кажем, вече са посмешище, благодарение на качествата на продукцията си.
            Тия да вземат да определят - семеен туризъм ли искат, или промишлен. И да почнат да скимтят само за едното. Понеже от двата стола вече падат на земята. Където пък някой забравил случайно колче от регулацията на парцелите. И то мазно се шмугва като смок в няква дупка. Че била лична и анална - да започнат да се сещат. Аз не мога да се боря за правата на някого че са му откраднали двора, ако той дига кол по мойта глава и в защита на крадеца.

Коментар

Докато си чешиме езиците тук виртуално, на Пампорово реално днес са исипали поне 50 т бетон

А аз се чуствам безпомощен

Коментар

Ами аз писах какъв е начина! Поотделно наистина сме безсилни.

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                Ами всякакви коментари са излишни! В България, обаче всички имаме навика да се възмущаваме тихичко на това и онова без никой да си мръдне пръста и да направи нещо по въпроса. Тук има много интелиентни хора и аз отдавна призовавам за създаването на организащия или сдружение. Ежедневно всички гледаме как пред очите ни се извършват безумия и никой не прави нищо! Един ден като останем без красивата си природа и децата ни гледат стари снимки и ни питат "тате, а ти какво направи?" как ще им отговорим? Време е за някакво противодействие. Време е да излезем от мишите си дупки. Време е всеки да излезе от собствения си малък свят и да помисли големия, общия. Защото той изчезва с всеки ден. Изчезва природата, изчезват правата ни, изчезва културата ни, изчезва писменноста ни, изчезва самосъзнанието ни, изчезва народа ни..........
                И както знаете сама птичка пролет не прави, затова трябва да се обединим. Трябва да сме много. И понеже каузата е справедлива и чиста, много още ще се присъединят. Дано не е късно!

Коментар

Абе защо при нас трябва да става по най-трудния начин?!!
                  Защо не се поинтересуваха нашите управляващи как се правят такива курорти (и зимни и летни) по цивилизован начин? Защо не се научихме от чуждите грешки, а правим свои?
                  Въпросите са риторични! Отговорите ги знаем всички!!
                  יעבור
                  «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                    Ами всякакви коментари са излишни! В България, обаче всички имаме навика да се възмущаваме тихичко на това и онова без никой да си мръдне пръста и да направи нещо по въпроса...
                    Не е вярно Аз например съм един от Най-гадните "клиенти", не се оплаквам, но казвам на всички познати какво съм видял - та да не се прецакат и НЕ ХОДЯ ПОВЕЧЕ на това място, а от това по-голямо "наказание" в епохата на капитала, аз не знам
                    Лозунгите не плашат никого - липсата на пари стряска

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                      Не е вярно Аз например съм един от Най-гадните "клиенти", не се оплаквам, но казвам на всички познати какво съм видял - та да не се прецакат и НЕ ХОДЯ ПОВЕЧЕ на това място, а от това по-голямо "наказание" в епохата на капитала, аз не знам
                      Лозунгите не плашат никого - липсата на пари стряска
                      Дали? Виж предното ми мнение...
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Аз изобщо не ходя по тия места, и никога няма да отида. По принцип. Нямам какво друго да им направя в рамките на закона, освен да не им дам левчето си.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          Аз изобщо не ходя по тия места, и никога няма да отида. По принцип. Нямам какво друго да им направя в рамките на закона, освен да не им дам левчето си.
                          Що бе,може да им пикаеш на високите дувари.
                          B+

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение

Вярно - хотелите и ресторантите сигурно са перфектен начин да се "преперат" едни пари, ама ако аз (теоретично) искам да изпера едни пари - ще си купя някой стар "БалканТурист" Хотел и така..., защо да инвестирам Милиони евра

Пък и парите за пране трябва да идват от някъде, надали има чак такава "Сива" икономика, че да се отчисляват (строежа в твотео обяснение е разход!!! както и рушветите около него, както и оперативните разходи....) такива Огромни суми, защото само в Банско и Пампорово до сега са "похарчени" (кавичките слагам ако ти си прав) МИЛИАРДИ ЕВРА, за земя, за инфраструктура (писти, лифтове...), за Хотелите, за ток, вода, персонал.....

Та не ми се вярва всичко да е "пране", масата са си правили поне сметката да ПЕЧЕЛЯТ и при това добре от вложените си средства, а като няма туристи, няма приходи...
                            Пък който може по друг начин... късмет

Коментар

И аз ги видях на живо тези извращения!Жално е да се види такава изродщина от страна на човека върху природата!Аз като ви казвам,че сме пропаднала държава-не ми вярвате и ме укорявате в нихилизъм!Аз казвам,че държавата е пропаднала,защото в тази държава живеят нечовеци като тези,които са сторили това и като тези ,които срещу мръсните им пари не са ги спрели!Хората по света строят изкуствени оазиси,а тези тук убиват планината,древния балкан.И е вярно-потоп трябва за човеците,които и без това се ст ремят да се самоубият полека-лека!Нека поне от един път стане,то разгеле следващите са по-нормални!!
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                                Та не ми се вярва всичко да е "пране", масата са си правили поне сметката да ПЕЧЕЛЯТ и при това добре от вложените си средства, а като няма туристи, няма приходи...

+1
                                Със сигурност има препиране на пари, изкарани другаде и по други начини, но през последните години беше станало и нещо като мода да си собственик на хотел(и). Обикновено по принципа на "доматите". Тази година някой направил добри пари от домати и на следващата година куцо и сакато сади домати ...

Една не малка част от новоизпечените хотелиери идва от строителния бранш. Позавъртели хората пари и решили, че хотелиерството е начин за бързото им и лесно увеличаване.

Е, някои вече са установили, че тая работа не е като оная ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X