Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Часът на земята" на 28 март; 20:30-21:30 часа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Часът на земята" на 28 март; 20:30-21:30 часа

www.earthhour.org

Ще гасим ли лампите? Честно казано ме е страх от тъмното...
    Само за да покажа на някой отвън, че съм причастен към идеята. Не обичам показните акции още от времето на ленинските съботници...

Нас, с джиповете, ни обвиняват, че заради единия кеф замърсяваме най-много атмосферата. Не знам дали е така (има и по-мръсни удоволствия според мен), но аз вместо да гася лампите и да се пребия в тъмното, обещавам през този един час да не карам джипа! Така ще допринеса повече отколкото няколкото (и то енергоспестяващи) крушки.

Вие как мислите?!? И без това е по ракиено време!

Вече сме сериозна сила, бройка и съответно консуматори и замърсители. Можем да спестим няколкостотин кила въгледвуокис и сажди?!

Earth Hour 2009 - Можеш ли да направиш нещо?

Часът на земята

Не забравяйте тази вечер от 20:30 до 21:30 да изгасите осветлението си. Главната цел е да се привлече вниманието на световните лидери, които ще се съберат на конференция по промяната на климата. Тя ще се състои в Копенхаген пред декември.

Коментар

До: Часът на земята

Присъединявам се!
      "Когато Господ раздавал земя на народите, българите закъсняли и земята вече била свършила. Затова Бог им дал къстче от своята земя."

Коментар

То вниманието на световните лидери ако зависи от подобни акции мани, мани.... Но въпреки песимизма си и аз ще се присъединя към призива.

Коментар

Също!

Коментар

За съм
            sigpic

Коментар

O.K.
              Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
              -----------------------------------------------
              Питието определя съзнанието....
              0887770735

Коментар

Ами аз искам да се присъединя към каузата ама да питам от енергото ли ще ни спират тока или ние доброволно? Защото компютъра ми трябва в тозо период от време
                Обичам всички блондинки..... и брюнетки :shock:
                [B]Yamaha YZ-F 250 2004[/B] THE BEST !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенко Преглед на мнение
                  Ами аз искам да се присъединя към каузата ама да питам от енергото ли ще ни спират тока или ние доброволно? Защото компютъра ми трябва в тозо период от време
                  Ние сами трябва да си угасим лампите.

Коментар

Ако Шушулов продължава да се ошумулява и монополистите продължават да увеличават цената на тока тази инициатива ще е прилагаме всяка вечер за повече от един час.
                    0877256393 LZ1GMD

Коментар

Пък знаеш ли, може и енергото да се присъединят и да дръпнат шалтера.

Коментар

Обаче, току що казаха по БНТ, че всички тия запалени свещи щели да произведат много повече въглероден двуокис, отколкото,ако през това време да светят крушки.
                        Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                        Питието определя съзнанието....
                        0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от mandjooo Преглед на мнение
                          Пък знаеш ли, може и енергото да се присъединят и да дръпнат шалтера.
                          Да бе ти да не си луд,кой бяга от пари?
                          Нали ако няма потребление, няма печалба за тях!!!

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
                            Обаче, току що казаха по БНТ, че всички тия запалени свещи щели да произведат много повече въглероден двуокис, отколкото,ако през това време да светят крушки.
                            Дали пък не ни дезинфрмират???
                            "Инициативата на WWF "Часът на Земята" се проведе за първи път на 31 март миналата година в Сидни, Австралия, когато повече от два милиона души и 2 100 компании изключиха светлините си за час. Много от символите на града като Harbour Bridge и Операта станаха част от инициативата.
                            Това доведе до едночасово понижаване на електрическата консумация в града с 10.2%, което се равнява на спиране от движение за една година на 48 000 автомобила. Тази година акцията ще "затъмни" 24 града, сред които Чикаго, Монреал, Копенхаген, Тел Авив и Банкок, а над 100 града от цял свят подкрепят събитието.
                            Кампанията избра изключването на осветлението като една от най-безобидните и лесни стъпки към съхраняването на планетата и част от мерките срещу глобалното затопляне. "Часът на Земята" цели да покаже, че всеки човек може да допринесе за промяна към добро, а когато тези прояви са масови, резултатът е осезателен.
                            През 2007 г. събитието предизвика огромен интерес, а тази година се превръща в глобална кампания."
                            "Когато Господ раздавал земя на народите, българите закъсняли и земята вече била свършила. Затова Бог им дал къстче от своята земя."

Коментар

Първоначално публикуван от abalon Преглед на мнение
                              ..
                              Това доведе до едночасово понижаване на електрическата консумация в града с 10.2%, което се равнява на спиране от движение за една година на 48 000 автомобила. ...

Ами точно с автомобили сравнение..едва ли. Централите, които бълват вредните газове ще продължат да си работят и да произвеждат енергия през тоя час независимо колко крушки угаснат.... Някои и друг вец може да се спре ама те и без тва са си екологично чисти. Виж обаче един час без всичката тая топлина отделена от лампите е нещо полезно може би...пък и символиката...
                              Jeep Cherokee 2.5 Tdi VM '96

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X