Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Язовир Въча - почистване - мероприятие 6

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #91
    До: Язовир Въча-почистване

    Преди известно време се оплаках на приятелка, че дъщеря ми не е ентусиазирана да дойде да чисти с мен. А тя по стар обичай ме нахока: че то детето си е отделен индивид и не е длъжно да споделя твоите разбирания и идеи! Така или иначе я закарах с мен и тя беше ужасена от мръсотията, в която се заровихме, но явно оцени това, което правим, както и ХОРАТА, които срещна там, край лазурния язовир, гарниран с плаващи, вонящи боклуци.
    Тя идва вече два пъти с мен, а синът ми доведе и свой приятел да се присъедини към лудите чистачи. Те бяха с мен, в лодката, ровиха във водата и пълниха чувалите. Вярвам, че споделянето на тази различна гледна точка ще ги направи повече човеци и няма да им позволи да се присъединят към разпиляващото боклуци стадо....
    Деца, благодаря ви, че се откъснахте от шарения си тийнейджърски свят и угодихте на майка си! Благодаря ви, че с желание споделихте една необичайна и според мнозина - доста шантава идея! Обичам ви!
    НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
    Omnia vincit amor !

    Коментар


    • #92
      До: Язовир Въча-почистване

      А някой няма ли да направи изложба с уникалните неща които извадихме от язовира ????
      SUZUKI VITARA къса база 1.6 16V
      +359 0878 888 874
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА ; A1, (Rh+)

      Коментар


      • #93
        До: Язовир Въча-почистване

        Ето го и дръпнатия готвач!
        Прикачени файлове

        Коментар


        • #94
          До: Язовир Въча-почистване

          Петя, присъединявам се към адмирациите ти относно децата, включили се в акциите. И аз като родител срещнах съпротиви за включване в подобен род занимания, окачествени като непривлекателни и от сорта" това е работа на общината, а не моя". След тези култови реплики водих много диалози, целящи мотивация и въобще опити за достигане до същността на проблема и смисъла от нашия принос. Моят наследник е само на 12, опитва се да не носи отговорност за деянията на другите и ме парира" Ама аз не замърсявам и като почистим така ли ще си остане?" Леле в тия размишления колко неща съзрях: смислено ли е това, което ще направим, защо въобще се случва това, нашите усилия до какво ще доведат?. И понеже тази полемика изисква усилия, за да доведе до устойчиви нагласи в съзнанието, започнах да описвам- хората, които чистят, хората, които поддържат чистота само в двора си, хората, които хвърлят боклуци без грижа за околната среда. След това използвах предоставената от Жоро книжка- за улесняване и унагледяване по интересен начин за децата- кой замърсява, какво причинява и как може това да се прекъсне.Най-накрая достигнахме до фазата, в която разговорът достигна до там, че усилията ни, вложени в тези доброволни акции може би бавно ще доведат до различни промени и че ако всички се примиряваме с боклука, никога няма да настъпят промени. Промени, свързани със съзнанието на хората. Малко трудно ми бе да обяснявам как точно това ще се случи- той иска да види бързи резултати, но се надявам да съм вдъхнала надежда у моя син, че изглеждащите на пръв поглед загубени каузи, могат да бъдат изпълнени със смисъл. И на кратко: заяви желания да идва-ДОБРОВОЛНО, в следващи мероприятия!!!
          Датите на снимките са пообъркани. Отразените в образи събития са от август месец 2008г.
          Прикачени файлове

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X