Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За палежите на стърнищата....

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: За палежите на стърнищата....

    Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Ти просто не осъзнаваш мащаба на неграмотността наоколо.
    Напротив, доста добре я осъзнавам. Обаче, занимавайки се с търговия на зърно години наред, съм се нагледал на земеделски стопани, палещи стърнищата съвсем съзнателно. И неграмотността е последното което би могло да ги оправдае. А тези дето палят горите за да спечелят после изкупувайки обгорялата дървесина на безценица и те ли са неграмотни? Хич не го вярвам. Да се обяснява проблемът с неграмотността не е съвсем правилно. Макар тя да е в основата на палежите от пастири. С две думи проблемът е сложен и решението му според мен е в липсата на адекватно по строгост наказание. Ама то кое в тази държава е наред , че и това да е?

    Коментар


    • #17
      До: За палежите на стърнищата....

      Съгласен. Не твърдя, че интересът няма принос. Има, даже голям.

      И за наказанията съм съгласен. За бой не знам, ама затвор си трябва.

      Коментар


      • #18
        До: За палежите на стърнищата....

        значи остават точки 2 и 3
        ако не може да бъде наказан по точка 2 - автоматично влиза в сила точка 3
        при рецидив - 2 и 3 в комбинирано лечение с двойна ударна доза
        BMW X6

        Коментар


        • #19
          До: За палежите на стърнищата....

          Що да не могат да се събират глобите могат просто държавата няма воля.Сложили му глоба и нямал пари да си я плати ,ръце да работи нали има,хайде на тръстиката да бачкаш да си я изплатиш .

          Коментар


          • #20
            До: За палежите на стърнищата....

            Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
            Може и да има връзка с пожарите в горите, не съм убеден, но дори и да не е така, паленето на стърнищата е строго забранено и изключително вредно - унищожава много, много поколения на пъдпъдъка, яребицата, заека, а дори и на сърната! Ако спомена и животинките които не са обект на лов (чучулиги, дърдавци и др.) положението се влошава съвсем.
            Живея в София, работя в Боровец и пътувам всеки ден. Дотук съм гасил 4 (четири) току-що запалени полски пожара, като в единя случай докопах и подпалвача - от едната страна на пътя пасе овце и кози, а от другата пали! Говоря за пътя Самоков - Дупница - София в участъка Самоков-Клисура и Самоков - Поповяне - Ковачевци. Всеки ден виждам нови и нови пожари, а в четвъртък миналата седмица дори виках пожарна - горяха над 500-600дк. над с.Ковачевци и пушека се виждаше още от разклона за Белчин.

            Искам да помоля колегите - ако пътувайки видите пожар или пък как някой пали в момента - реагирайте адекватно, ако не лично, то поне по телефона се обадете на съответните служби - ППО, МВР или просто на 112.
            Не мога да разбера как може някои хора, да са толкова тъпи и да не разбират последствията от деянията им........или просто не им пука!
            Ще приложа и снимки по-късно, като ги сваля от телефона.
            Колега точно преди една седмица и аз щях да пострадам от такива безумци. Само че бяха запалили покраи пътя Самоков-София. От там огъня беше подхванал и гората към вилната зона " Мечката" и понеже никои не взима мерки имаше опастност и пчелина на дядо ми да изгори. Това с паленето на стърнищата е голям проблем но никои не взима никакви мерки.Преди четири дни пък по същия начин щяхя да се запалят и ГСМ складовете на поделението в Самоков. Три пожарни се бориха около 2 часа за да предотвратят избухването на складовете.Мисля че точка 3 от предложението на колегата написано по-горе трябва да се приведе в деиствие.
            Това с глобите е добра идея но ми се струва че точка три би свършила по добра работа ако хванеш простака с кибрита на място.
            Поздрави на всички.
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
            MITSUBISHI SHOGUN 3.5 V6 AUTO
            0896736775 Любо

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X