Ако модераторът реши, нека я премести / става въпрос за градски скитащи кучета/ Снимката е направена на входа на детската градина, където ходи малката ми дъщеря. Май коментарът е излишен.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
картинка към "скитащи кучета"
Свий
X
-
До: картинка към "скитащи кучета"
Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнениедвора ще си го опаза , но по улиците ги газим всеки ден
доста ядове
Коментар
-
Преди няколко години разхождайки се с децата из градската градина в Пловдив, се качихме с мъжа ми за малко в едно кино, да видим филмовата програма, а децата останаха отдолу под терасата на киното. По едно време едното дете се разпищя, кучета започнаха да лаят, чу се тупуркане като от бягащи крачета, другото дете също запищя... С мъжа ми хукнахме презглава надолу и там заварихме глутница 4-5 кучета които бяха наобиколили децата и ожесточено лаеха по тях, а едното дете беше ухапано и пищеше диво... Изправиха ми се (буквално) косите от ужас - на мен, която трудно нещо може да уплаши!
В този момент можех да разкъсам кучетата на парченца, а по принцип обичам кучета и животинки изобщо! Ако пък имаше подръка оръжие, мъжът ми със сигурност щеше да ги изтреби на момента...
Разгонихме кучетата, веднага отидохме в болница, за да обработят с каквото трябва детето, освен това противобясната ваксина е задължителна, проследява се известно време състоянието, разправии, разкарване... После почнахме да търсим полицаи или който и да е, да залови глутницата, но нищо, пълно безхаберие!
...Как да обясниш на малкото дете, че тези мили иначе създания, могат да бъдат и много опасни, че не трябва да бягат от тях или покрай тях, защото така ги настървяват, че не трябва да ги галят защото... и т.н. и т.н.?!
И защо изобщо да е нужно да им обясняваш такива неща?!ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!
Коментар
-
Точно преди 13 г имах големи проблеми по тоя повод с моя ротвайлер. Избяга от клетката си и нападна едно момиче та го застреляха. А с тези улични помияри проблемът наистина е голям , че не дават и да ги трепеш...
Коментар
-
Мен много ме е страх от кучета, като ме залае куче не мога да седя мирно и да се правя,
че не ме е страх, изпадам в дива паника, следват тичане, писъци...
Обаче съм виждала как детенце се "справя" с злобен, лаещ, гаден пес,
покрай който даже мъже не искаха да минават. Злоби се това кучето,
а детето върви към него родителите му викат стой, а то не слуша,
отива в "устата на звяра". Отиде, клекна до него и започна нещо да
му говори, след мъничко вече галеше кучето, а то не лаеше, а направо махаше с опашка...Онемях!Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
A2 (+)
Коментар
-
И моите деца бяха същите, имаме и подобни случки, но след тази дето ви разказах с ухапването, години наред се дърпаха страхливо от всеки пес, който минеше покрай тях и нямаха доверие на кучетата.
А ние винаги сме имали домашно куче при това...ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!
Коментар
-
Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнениеМен много ме е страх от кучета, като ме залае куче не мога да седя мирно и да се правя,
че не ме е страх, изпадам в дива паника, следват тичане, писъци...
Обаче съм виждала как детенце се "справя" с злобен, лаещ, гаден пес,
покрай който даже мъже не искаха да минават. Злоби се това кучето,
а детето върви към него родителите му викат стой, а то не слуша,
отива в "устата на звяра". Отиде, клекна до него и започна нещо да
му говори, след мъничко вече галеше кучето, а то не лаеше, а направо махаше с опашка...Онемях!
Коментар
-
Ще разсърдя много хора, но съм за решително изтребване на скитащите кучета! На госпожа Бардо, ако са й мили, да дойде и ги прибере във Франция. През 1943 година правителството, наистина от съображения за икономия на хляб, изпозастреля 2/3 от кучетата. Оставиха само на овчарите по едно за стадо.
Санкциите за замърсяване на улици и паркове, за къпането на кучета в морето заедно с хората да бъдат по-строги! Любителите на кучета да си ги любят вкъщи!
Имам различни от Севов впечатления от "приятелството" кучета-деца. Доста са непредвидими и знам за много случаи на играчка-плачка!
Да заведем децата- внуците да видят жива катеричка в гората, а не заточен в клетка хамстер!
Заблуждението, че сме "по-така" с куче в къщи си е просто заблуждение. Не добавя синя кръв в аортата.
Единствено за самотни хора да си имат другарче вкъщи ми е приемливо.
Сега насъскайте ротвайлерите си на мен
Коментар
-
Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнениеЩе разсърдя много хора, но съм за решително изтребване на скитащите кучета! На госпожа Бардо, ако са й мили, да дойде и ги прибере във Франция. През 1943 година правителството, наистина от съображения за икономия на хляб, изпозастреля 2/3 от кучетата. Оставиха само на овчарите по едно за стадо.
Санкциите за замърсяване на улици и паркове, за къпането на кучета в морето заедно с хората да бъдат по-строги! Любителите на кучета да си ги любят вкъщи!
Имам различни от Севов впечатления от "приятелството" кучета-деца. Доста са непредвидими и знам за много случаи на играчка-плачка!
Да заведем децата- внуците да видят жива катеричка в гората, а не заточен в клетка хамстер!
Заблуждението, че сме "по-така" с куче в къщи си е просто заблуждение. Не добавя синя кръв в аортата.
Единствено за самотни хора да си имат другарче вкъщи ми е приемливо.
Сега насъскайте ротвайлерите си на менДа си видял накъде да се изказвам за скитащите кучета? Не си.
А дали катеричките в гората изчезват заради домашните кучета? Хаха , в никакъв случай. В никакъв случай не е заради изсичането на дърветата , даващи им храна и защита и унищожаващо биосферата им. Проблемът изобщо не е в домашните кучета , а в уличните и не трябва болестта да се прехвърля от болната глава на здравата.
Коментар
-
Терминът "скитащи кучета" в случая не е точен. В градски условия по-правилно е да се говори за "безстопанствени кучета".
Скитащите кучета по правило са извън населените места и право и задължение на ловците е да ги отстрелват като вреден дивеч.
Отговорността за безстопанствените кучета е на общинската управа. Която ги къпе и им пломбира ушите. Защото куче с пломбирано ухо не разнася болести и не хапе..... Всъщност, това е много доходоносен бизнес, който никой няма сметка да закрива.
Лично съм виждал кучета, "мигрирали" от едната категория в другата. Тоест, глутница кучета с пломбирани уши да гонят сърна.
В Европата проблемът е решен отдавна, за това говорят за "хуманно" отношение. Само че там да си собственик на куче е скъпо удоволствие, законово уредено и гарнирано с много задължения. Като да им събираш фекалиите, например. И ако те сбарат, че си изхвърляш нежеланите кучета на улицата - яко ти дупе.
Както и да е, единственото решение на проблема са виетнамците.. Чух, че пак сме щели да ги внасяме...Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар