Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Адът е на земята

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Адът е на земята

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
    Ето го горе мнението на човек живял до силен замърсител. Всичко друго е "нека се тровят ония там, важното е на мен да ми е добре". Много лесно се решава на чужд гръб. Без никакви замърсявания съвременната цивилизация не може да мине, обаче поне можем да се стараем да намаляваме замърсяването колкото можем. За това и например не съм си отрязал катализатора на нито една от колите.

И пак подканвам който смята, че пречистването е глупост - да пие вода от реката. Другото са празни приказки, защото се крие зад пречиствателната станция на ВиК, а от уютното местенце е лесно, но и жалко, да даваш акъл как да умират другите... Само дето не вярвам някой да го направи, защото тук доста народ са велики само на приказки...

Ще си позволя да навлезна в една малко по-специфична тематика предвид форима, в който се намираме. Казваш че имаш катализатори на КОЛИТЕ ти. Моята презумпция е, че си като повечето хора тук - с нормална кола и с джипка. Нека задам въпроса така - имаш ли НУЖДА от повече от една кола? От изказванията ти оставам с впечатлението, че се правиш на голям еко-защитник, но като повечето не си готов да се откажеш от някои "дребни" удобства като ходене с джипа в гората или ползването на кола. Също така не си задаваш въпроса каква е ЦЕНАТА на екологията. Замислял ли си се каква е цената слънчевате и вятърнате енергия?

Нека ти дам пример - в моето семейство сме трима шофьори и имаме 2 коли и 2 колела - миналото лято ходех на работа с колело, като стане топло - пак .

Мисълте ми е - не трябва да си толкова рязък. Още повече предвид факта, че си модератор и трябва да се вживееш като пример за останалите участници, защото както една моя преподавателка цитира - "Моралът е като река - тече отгоре надолу". Това че някой изказва коренно различно мнение от твоето не е причина за толкова яростно нападение !
    Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
      Ще си позволя да навлезна в една малко по-специфична тематика предвид форима, в който се намираме. Казваш че имаш катализатори на КОЛИТЕ ти. Моята презумпция е, че си като повечето хора тук - с нормална кола и с джипка. Нека задам въпроса така - имаш ли НУЖДА от повече от една кола? От изказванията ти оставам с впечатлението, че се правиш на голям еко-защитник, но като повечето не си готов да се откажеш от някои "дребни" удобства като ходене с джипа в гората или ползването на кола. Също така не си задаваш въпроса каква е ЦЕНАТА на екологията. Замислял ли си се каква е цената слънчевате и вятърнате енергия?

Нека ти дам пример - в моето семейство сме трима шофьори и имаме 2 коли и 2 колела - миналото лято ходех на работа с колело, като стане топло - пак .

Мисълте ми е - не трябва да си толкова рязък. Още повече предвид факта, че си модератор и трябва да се вживееш като пример за останалите участници, защото както една моя преподавателка цитира - "Моралът е като река - тече отгоре надолу". Това че някой изказва коренно различно мнение от твоето не е причина за толкова яростно нападение !
      Само дето още не съм се научил да карам двете едновременно . Така че замърсяването не зависи от броя им . Също така си пропуснал да забележеш подчертаната с черно дума. И екологита е нещо, с което не трябва да се прекалява. Въобще всяка крайност и фанатизъм са ми неприятни. Не съм против прогреса, индустрията и т.н. Стига да влагаме достатъчно услилия и в това да ги правим безопасни доколкото можем.

Пропуснал си и факта, че съм споменал в друг пост, че доста пъти съм се връщал от гората с джип натоварен догоре с чували боклук. В това отношение смятам, че не само вредя по-малко, а дори допринасям положителен баланс спрямо болшинството "туристи". Същото така никога не съм ходил просто на офроуд разходка(не че не бих отишъл), ползвам джипа, за да превозвам екипировка и хора до където може.

Колкото до колелото - имам две лични(едно за удоволствие и едно за движение в града, което не ме е много страх да оставям заключено на улицата). Когато е възможно и аз предпочитам да ходя с такова на работа. Колкото до двете коли, споменах вече, че не умея да ги карам и двете едновременно, но за сметка на това, когато едната е повредена имам резерва. Работата ми изисква понякога(макар и рядко, но не по план) да се придвижвам спешно до други градове. Пробвал съм да ходя с колело до Созопол и става за 3 дни, в този случай не ми върши работа.

Колкото до алтернативните источници на енергия, то в този подфорум има тема за вятърната енергия. Ако я отвориш ще видиш мнението ми, но ще го повторя и тук - в повечето случаи те са по-вредни за екологията, дори от ТЕЦ(изключение са някои напълно пустинни месности).

Не ме изкарвайте фанатик, какъвто не съм. Не съм против заводите и колите, но имам против хората спестяващи си един филтър поради чисто егоистични чуства. Още повече, че в заводите това може да доведе до загуби(болнични, загуби на квалифицирана работна ръка, обещетения и т.н.).
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
        Само дето още не съм се научил да карам двете едновременно . Така че замърсяването не зависи от броя им . Също така си пропуснал да забележеш подчертаната с черно дума. И екологита е нещо, с което не трябва да се прекалява. Въобще всяка крайност и фанатизъм са ми неприятни. Не съм против прогреса, индустрията и т.н. Стига да влагаме достатъчно услилия и в това да ги правим безопасни доколкото можем.

Пропуснал си и факта, че съм споменал в друг пост, че доста пъти съм се връщал от гората с джип натоварен догоре с чували боклук. В това отношение смятам, че не само вредя по-малко, а дори допринасям положителен баланс спрямо болшинството "туристи". Същото така никога не съм ходил просто на офроуд разходка(не че не бих отишъл), ползвам джипа, за да превозвам екипировка и хора до където може.

Колкото до колелото - имам две лични(едно за удоволствие и едно за движение в града, което не ме е много страх да оставям заключено на улицата). Когато е възможно и аз предпочитам да ходя с такова на работа. Колкото до двете коли, споменах вече, че не умея да ги карам и двете едновременно, но за сметка на това, когато едната е повредена имам резерва. Работата ми изисква понякога(макар и рядко, но не по план) да се придвижвам спешно до други градове. Пробвал съм да ходя с колело до Созопол и става за 3 дни, в този случай не ми върши работа.

Колкото до алтернативните источници на енергия, то в този подфорум има тема за вятърната енергия. Ако я отвориш ще видиш мнението ми, но ще го повторя и тук - в повечето случаи те са по-вредни за екологията, дори от ТЕЦ(изключение са някои напълно пустинни месности).

Не ме изкарвайте фанатик, какъвто не съм. Не съм против заводите и колите, но имам против хората спестяващи си един филтър поради чисто егоистични чуства. Още повече, че в заводите това може да доведе до загуби(болнични, загуби на квалифицирана работна ръка, обещетения и т.н.).
        Супер,
        предполагах, че така ще кажеш за колелото . Значи сме двама.

КОлкото до колите - ти нали не мислиш че колата замърсява само докато се кара?! На пръв поглед е така, НО ако помислиш какъв ресурс отива докато стигне до теб колата.... То са стомани, алуминии, плстмаси, гуми, лубриканти и не на последно място - транспорт. Ако си с някоя Японка докато стигне до тук...

Оффтопик - много е интересно, че за един такт на един корабен двигател отиват около 160 гр нафта (на цилиндър). Става въпрос за 12 цилиндров 100 хил к.с. !

Както и да е,
        Успешна седмица на всички!
        Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
          те тия болници са мнооо специални-това са евро болници, там удължават и без тва безкраино дългия и изпълнен с радост живот на болните до невъобразимо голямо число...аааа да и превръщт урудите и урудките в барби....мъшку, женску?!- не, квот излиза от там му се вика "кифла"....че нали знаеш, че често чура си ражат...
          ...абе не си ли гледал "пълна промана"...а Пеню от Бик Брадур??!
          Абе вие изобщо вярвате ли си като ги пишете тея братвежи бе ???

Жена ми и се наложи операция по спешност преди 7-8 години в БГ, някакви женски проблеми, припадна ей така на улицата. Събуди се с половин яйчник по-малко и една педя белег в хамалски шевове !

Аз съм опериран от друго нещо в Белгия и дори нямам точица, нещо, за което щяха касапите да се разпуснат в любимата ни родина.

Нашите докато още порат по касапски с любимата ти стомана, в явно смешните за теб "евро-болници" оперират с лазер и съвсем други техники. И стига с това лепено на думата "евро", едни я слагат за да звучат по-интересно, други за да усмиват първите.

Айде моля ви се не говорете глупости, да не ви се налага да изпитате на собствен гръб !
          Последно редактирано от tutin; 12-02-08, 11:37.
          VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X