Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За бездомните кучета и евтаназията на осакатени

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колко сме жестоки....

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
    И тези въпроси са точно толкова жалки и смешни, колкото са жалки и смешни едно поразено от кучешка тения дете или една мъртва стара жена ...
    Бих се съгласил, ако живеехме в затънтената част на Африка, Австралия, Амазония... Обаче в България, в 21 век да се обвиняват кучетата, че заразяват децата с кучешка тения!? Ако това се допусне, вината би била само човешка.
    Брат ми живя 17 години в Германия - първо в Западна, а след това в обединена. В Берлин по парковете е виждал зайци и лисици, при това съвсем не инцидентно. А аз гледах филм по Дискавъри, разкажващ как мечека нощем посещават крайните квартали на Английски град, при това от големите, но не помня името му. Бях изумен.
    Детето ми е на 1г. и 7м. и засега не планираме поне докато не стане на възраст да взема адекватни решения за безопасността си да го пускам да играе без надзор навън. Но се страхувам много повече от злонамерени хора и нападателни домашни кучета, отколкото от злонамерени бездомни кучета. Злобата в бездомните кучета се развива от отношението на празноглавци към тях в продължение на години и в никакъв случай не им е вродена. Докато разни комплексари си обучават нарочно кучетата да бъдат убийци. И имах неприязънта да видя такъв, който твърдеше, че си обича бултериера и след всеки бой го води при много добър ветеринар да го зашие. Такива неща - човещинка.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
      Бих се съгласил, ако живеехме в затънтената част на Африка, Австралия, Амазония... Обаче в България, в 21 век да се обвиняват кучетата, че заразяват децата с кучешка тения!? Ако това се допусне, вината би била само човешка.

Дали ще се съгласиш с мене си е твоя работа. Аз пък ще ти разкажа една приказка.

Имало едно време една отрудена женица, родена през далечната 1912 г. Отгледала жената 3 деца, радвала се на внуци, че и правнуци. В един момент старецът й се споминал и тя останала сама. Живяла си тихо и кротко пенсионерския живот жената, никому не пречела, не се оплаквала. Всичко това до един хубав ден, в който, на връщане от близкия магазин, на 20 метра от входа на блока била нападната от кварталния помияр (от ония, дето ги спасяват, слагат им по една каишка и ги пускат обратно по улиците). Якото псе сигурно е видяло жертва в дребната над 80-годишна женица. Нахвърлило се, изпохапало я, съборило я, при което жената счупила много лошо крака си. Притекли се хора, отървали я, закарали я в болница. Само че тя легнала и ... повече не станала, а след мъчително многомесечно боледуване се споминала.

Лошото е, че горната приказка е истинска. И случката става не в " затънтената част на Африка, Австралия, Амазония", а посред бял ден, в ХХ век, в столицата на България. И още по-лошото е, че въпросната женица беше моята баба ...

Та, колега, би ли ми спестил пледоариите в защита на помиярите по улицата? Естествено, че причината те да са там, където не им е мястото, са човешката простотия и алчност. Само че какво следва от тази констатация? Да оставим помиярите там, където са си, защото те не са виновни? Защото сме хуманисти? Макар че не знам дали това определение е точно за такива, които поставят благосъстоянието на едно животно по-високо от живота и здравето на човеците ...

Е, оставиха (оставихте) ги по улиците и какво? Преди няма и две години по абсолютно същият начин си отиде от живота възрастната майка на мой колега. В годините между двете случки имаше 2 мандата с неизпълнени обещания на един ухилен до ушите кмет, пламенна борба за спасение на "горките животинки" от страна на общинарски "защитници на животните" като другарката Мария Харбова и разни други далавераджии, замаскирани като неправителствени природозащитници. Грижат се за животинките, а пък хората ... Хората - кучета ги яли

А за други страни и аз мога да ти разкажа какво съм виждал по парковете. Свободно бягащи кучета - само в оградената, специално предназначена за това, зона. Извън нея, по улиците и алеите на парковете куче - само на повод. А този, който го води, си носи пликчета и, когато любимецът му снесе купчинка на улицата, собственикът чинно се навежда, събира каквото има в торбичката и го пуска в специално поставените за това кошчета за отпадъци.

Бездомни кучета на детските площадки? Глутници псета, налитащи на хората по улиците? Не знам как е в Африка, Австралия и Амазония, ама в София, България са ежедневие. Дори и в 21 век ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
        Когато си присвоиш правото да преценяваш кой да умре и кой да живее автоматически получаваш и възможността да сгрешиш в преценката си! Предпочитам да сгреша, решавайки да живее отколкото да сгреша, решавайки да умре!
        А какво би направил с един кон със счупен крак? Да, в днешно време има около 1% шанс да го спасиш, но пак мъките за него са жестоки. Не случайно още от дълбока древност до наши дни хора които са обичали коня си повече и от семейството си в такива случаи са го доубивали бързо... Войници са доубивали другарите си, за да не попаднат в плен... Спомни си и за Батак... Понякога и това може да е най-правилното решение. Абсолютни истини няма.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Дали ще се съгласиш с мене си е твоя работа. Аз пък ще ти разкажа една приказка.

Имало едно време една отрудена женица, родена през далечната 1912 г. Отгледала жената 3 деца, радвала се на внуци, че и правнуци. В един момент старецът й се споминал и тя останала сама. Живяла си тихо и кротко пенсионерския живот жената, никому не пречела, не се оплаквала. Всичко това до един хубав ден, в който, на връщане от близкия магазин, на 20 метра от входа на блока била нападната от кварталния помияр (от ония, дето ги спасяват, слагат им по една каишка и ги пускат обратно по улиците). Якото псе сигурно е видяло жертва в дребната над 80-годишна женица. Нахвърлило се, изпохапало я, съборило я, при което жената счупила много лошо крака си. Притекли се хора, отървали я, закарали я в болница. Само че тя легнала и ... повече не станала, а след мъчително многомесечно боледуване се споминала.

Лошото е, че горната приказка е истинска. И случката става не в " затънтената част на Африка, Австралия, Амазония", а посред бял ден, в ХХ век, в столицата на България. И още по-лошото е, че въпросната женица беше моята баба ...

Та, колега, би ли ми спестил пледоариите в защита на помиярите по улицата? Естествено, че причината те да са там, където не им е мястото, са човешката простотия и алчност. Само че какво следва от тази констатация? Да оставим помиярите там, където са си, защото те не са виновни? Защото сме хуманисти? Макар че не знам дали това определение е точно за такива, които поставят благосъстоянието на едно животно по-високо от живота и здравето на човеците ...

Е, оставиха (оставихте) ги по улиците и какво? Преди няма и две години по абсолютно същият начин си отиде от живота възрастната майка на мой колега. В годините между двете случки имаше 2 мандата с неизпълнени обещания на един ухилен до ушите кмет, пламенна борба за спасение на "горките животинки" от страна на общинарски "защитници на животните" като другарката Мария Харбова и разни други далавераджии, замаскирани като неправителствени природозащитници. Грижат се за животинките, а пък хората ... Хората - кучета ги яли

А за други страни и аз мога да ти разкажа какво съм виждал по парковете. Свободно бягащи кучета - само в оградената, специално предназначена за това, зона. Извън нея, по улиците и алеите на парковете куче - само на повод. А този, който го води, си носи пликчета и, когато любимецът му снесе купчинка на улицата, собственикът чинно се навежда, събира каквото има в торбичката и го пуска в специално поставените за това кошчета за отпадъци.

Бездомни кучета на детските площадки? Глутници псета, налитащи на хората по улиците? Не знам как е в Африка, Австралия и Амазония, ама в София, България са ежедневие. Дори и в 21 век ...
          Хубаво де , кой спори че на кучетата не им е мястото из града ?
          Има начини за намаляване на популацията в приемливи граници , това е кастрирането.Верно , няма да изчезнат изведнъж ама другия начин е да тръгнат с пушки из града и да трепат къде що има куче.Малко дивашка история , нали уж не сме като в Афганистан.
          Тука обаче се отклоняваме от темата , а тя мисля е за излишната жестокост спрямо животните.Напълно безсмислена.
          0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
          Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
          Суперскан България www.decbg.com
          Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
            Ами изроди , кво повече да кажа.По-добре убий го животното щом толкова го мразиш , ма да му вадиш очите....Само психопат може да го направи.Верно , с бездомните кучета има проблем , ма тва ли е начина??

И аз виждам нещата общо взето по този начин.

Не съм от защитниците на правото на кучета да бродят на глутници из един град. Само че отвратителното действие, предизвикало тази тема, всъщност няма никаква допирна точка с проблема за бездомните кучета. (Нищо че дискусията изби нататък.) Друг е въпросът - и той е в заглавието на темата.
            Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
              Тука обаче се отклоняваме от темата , а тя мисля е за излишната жестокост спрямо животните.Напълно безсмислена.
              Тя темата се отклони и вече се отдели от основната.
              А за безсмислената жестокост също не видях някой да спори ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Дали ще се съгласиш с мене си е твоя работа
                И като извадиме едното или двете очи на бездомните кучета ще решиме ли проблема? Или може би ще кажеш че проблема ще се реши като тръгнат пак по улиците шайки пияни ловци с чифтетата и стрелят по де където куче видят, както се практикуваше по татово време! Още помня хайките от онова време, когато за кутия безплатни патрони измъкваха и някои кучета от дворовете на хората и в двора на ветеринарната лечебница в Сандански се натрупваше 5 метрова купчина от мъртви и умиращи псета, а писъците им се чуваха по половината град. Помня и как ходихме с един съученик да ровим в купчината за да търсим кучето му, бил съм 10-11 годишен! Проблема не успя да се реши трайно и тогава, няма да успее и сега, с тези методи! Защото проблема е в хората а не в кучетата! В страните където са си решили проблемите с хората, са си решили и проблемите с бездомните кучета!

П.П. Да му се невиди, нещо много късно ми излизат някои постове по темата! Аз като почнах да пиша този пост много от постовете ги нямаше, пък сега дикусията е на съвсем друго ниво!!!
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                  И като извадиме едното или двете очи на бездомните кучета ще решиме ли проблема? Или може би ще кажеш че проблема ще се реши като тръгнат пак по улиците шайки пияни ловци с чифтетата и стрелят по де където куче видят, както се практикуваше по татово време!
                  Мога ли да знам, защо са горните приказки, след като никой не е предлагал такова нещо?!? За да се оправдае НЕправенето на нищо?

А иначе съм съгласен, че проблемът е в хората. Като любителите на кучета спрат да си изхвърлят любимците (или поколението им) на улицата, като спрат да ги пускат да вилнеят из паркове и градинки, като почнат да им събират фекалиите и нещата ще се оправят ...

А да, и да спрат да се дават пари на пишман природозащитници, които имат интерес проблемите да стоят нерешени. Щото, като няма бездомни животни по улиците, няма кой да дава парички за спасяването им и, съответно, няма да има какво да папкат разни зелени и пембени патрули ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Мога ли да знам, защо са горните приказки, след като никой не е предлагал такова нещо?!? За да се оправдае НЕправенето на нищо?
                    Отговора се крие в послеписа на поста ми! Нещо явно става или с компютъра ми или с портала, обаче когато започнах да пиша горния си пост, постовете между него и цитирания от мене твой пост, не ми бяха излезнали, та затова ми се стори че темата взима друга насока! В последствие нещата ми се изясниха! Съжалявам ако съм те засегнал несправедливо!

А да, и да спрат да се дават пари на пишман природозащитници, които имат интерес проблемите да стоят нерешени. Щото, като няма бездомни животни по улиците, няма кой да дава парички за спасяването им и, съответно, няма да има какво да папкат разни зелени и пембени патрули ...
                    +1000! Много са тия дето са се наредили на тая хранилка!

Коментар

До: За бездомните кучета и евтаназията на осакатени

Не отричам че много хора са изпохапани от кучета-въпреки че аз не съм видял лично такива случай,но е факт че в нашият квартал хората гонят кучетата и ги бият което не ми се нрави никакзащото кучетата не виждам с какво са виновни на някой за нещоА че някой не може да понася кучета не е никаво оправдание,защото и много хора не могат да ги понасят околните ама никой не гони никого с тоягите-поне засега.

Коментар

Мен пък веднъж ме е хапало бездомно куче. И веднъж си издърпах крака буквално от устата на друго, само успя да ми скъса панталона. При това второто беше буквално в центъра на София. На една пресечка от пл. Славейков. Въпреки всичко не мисля, че поголовното им избиване е хубаво нещо. Осакатяването още по-малко. Проблемът обаче го има и е голям. И решенията му са отдавна измислени и съществуват по света. Парите в сравнение с други пера на бюджета също не са много. Накрая май наистина опираме до тези, които ги взимат и не правят нищо, защото ще останат безполезни .
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Не може кучетата да се слагат под общ знаменетел. Да има такива които наистина са опасни(не само бездомни) но трябва ли да изтребим всичките заради тях??? И те като хората си имат характер, някои отвратителен други благ. Предишното ми домашното куче ме гледаше в очите, с поглед ми говори, а сегашното е изобщо неконтролируемо и си плаща за това като на вън е само на каишка. Същото е и с бездомните, имам любимци в квартала които са много дружелюбни и си получават дажба от мен, има и такива които буквално са опасни и съм се обаждал на "службите" за да ги приберат. Тези които са "лоши" зад решетките другите кастрация да не раждат такива, и лека полека проблема изчезва. Така трябва да е според мен. Не трябва да се гледа с пристрастие, а с компромис за да има ефект. Има и друг проблем който идва изцяло от нас хората - изхвърлянето на новородени "непродаваеми" кученца. От там идва и се подържат популациите на пумиярите. Но така или иначе няма отведнъж да се реши проблема ще трябва време.
                          Тука няма хора които са против кучетата въобще. Но всички сме против вредните явления от тях.
                          О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                            А какво би направил с един кон със счупен крак? Да, в днешно време има около 1% шанс да го спасиш, но пак мъките за него са жестоки. Не случайно още от дълбока древност до наши дни хора които са обичали коня си повече и от семейството си в такива случаи са го доубивали бързо... Войници са доубивали другарите си, за да не попаднат в плен... Спомни си и за Батак... Понякога и това може да е най-правилното решение. Абсолютни истини няма.
                            То аз уж пиша в една тема пък се оказа че всъщност пиша в две! Съвсем се шашардисах!
                            Коня бих го закачил на "люлка", бих извикал кадърен ветеринар, който да намести и шинира крака му, и бих жертвал колкото се може повече от времето и силите си за да го спася, ако е мой и държа на него! Убиването на конете и в миналото и сега по скоро е спестявало грижите на стопаните отколкото страданията на конете! А за войниците и Батак - това е друго, имали са възможност сами да избират, аз не бих избирал вместо тях! Когато действителността не ми харесва, аз се боря да я променя, а не бягам от нея, каквото и да ми струва това!

Коментар

Темата е изключително сложна. Софийските помияри са част от един затворен хабитат, в който живеят още много видове. Не съм еколог, но е видимо че неможем просто да се отървем от бездомните кучета.
                              Прост пример: ако изчезнат кучетата ще се появи свръх популация на котки, ако ги изтребим , плъхове, епидемии.....
                              Според мен трябва(чрез кастриране) да бъдат сведени до допустими бройки и всички хора, които се тръшкат, когато кучетата биват събирани за обезпаразитяване или кастрация, да поемат офицялно отговорност за поне по едно, и да гарантират, че няма да захапе някое дете. Моите кучета си ги гледам в къщи,нося отговорност и плщам данъци , а не пред блока или в някоя градинка пълна с деца.
                              Подкрепям евтаназията, но формата в която я разбирам, едва ли може да бъде приложена реално.
                              Винаги съм обичал много кучетата и винаги съм полчавал помощ и разбиране от тях, но все още, повече обичам хората. Като "господари на планетата" и този път ще се справим "справедливо".
                              Стореното на малкото животинче ме вбесява, питам се дали е подсъдно или пак сопата? Отвратителни хора които ги чака подобна участ!
                              VARADERO SD2

Коментар

Аз пък вижам че напоследък градинките където трябва да си играят децата са пълни не с кучета и деца-а с наркомани и разни пушачи на трева и фъшкий
                                Какъв е начина за справянето с този проблем защото той не е никак малък и май е по голям от кучетата
                                Като сме почнали да разнищваме проблемите поне да ги караме наред(малко е офтопик за което се извинявам)
                                Аз имам определна теория за справянето-но засега ще си замълча защото няма да се хареса на много хора

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X