Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За бездомните кучета и евтаназията на осакатени

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За бездомните кучета и евтаназията на осакатени

От модератора - Темата идва от тази: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...797#post234797

не оправдавам в никакъв случай стореното на Рижко, начините за решаване на проблема са други и знаейки че темата е безкрайна и с риск да почернея, ще ви задам 3 въпроса:

Някой виждал ли е какво прави кучешката тения с детските (и не само) вътрешности?

някой виждал ли е толкова бездомни кучета някъде по цивилизованите страни?

какво ще направите, когато вашето детенце на 1-2-3-4 годинки трябва да дели кварталната детска площадка с 10-тина такива Рижковци?

ай, щракайте черните!
    Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 26-10-07, 20:47.

До: Колко сме жестоки....

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
    какво ще направите, когато вашето детенце на 1-2-3-4 годинки трябва да дели кварталната детска площадка с 10-тина такива Рижковци?
    Реалноста не е баш така както го казваш и не съм съгласен никак защото са ми пред очите всеки ден разни индивиди с въздухарките и се чудят ква глупост да сторят и гърмят по кучетата-ама никой не го е зор а аз не мога да давам постоянен караул покрай блока.А за сметка на това пред нашия блок има две детски площадки и не виждам кучетата да са при децата а съм много добре с зрението.
    Последно редактирано от TRAPERA; 26-10-07, 11:10.

Коментар

Ето аз например изпитвам някакъв панически ужас от кучета(улични),
      просто адски много ме е страх. Като се прибирам заобикалям през целия
      квартал, за да избегна всякакви кучета, обаче никога не бих си
      помислила да им направя нещо лошо и ми е супер жал като видя такива
      животни, пострадали като Рижко. Колкото ме е страх, толкова и ми е гадно
      за тях. Те какво са виновни, че няма кой да се грижи за тях.
      Разбира се не защитавам онези песове, дето скачат да хапят всеки
      минал покрай тях човек.
      Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
      A2 (+)

Коментар

изобщо не оправдавам тяхната постъпка.много българи се гаврят с уличните животни.мои съученици бяха започнали да убиват котки,виждал съм как други малки деца(даже и доста големи-17-18години)да ритат малки котета и следтова започват да се хвалят какво са направили.......просто без думи

Коментар

Да се решава проблемът с бездомните кучета е едно, а да се измъчват - това е съвсем друго.Имаше една подобна тема и в нея така се разгоряха страстите и се замятаха червени картони, че Венци Петров я заключи.Аз пътувам между София и Бургас и често се чудя защо само в София има проблем с толкова много бездомни кучета.Не че в Бургас изобщо няма, но са пренебрежимо малко.Явно има нещо много сбъркано в управлението, за да се стигне до такъв проблем.Рижко едва ли някой ще го вземе, ами виж дали няма нещо приюти.Тук например има един, направен от немкиня и си функционира, кучетата ги гледат добре, хората понякога си вземат куче за в къщи от там.
          P.S. Тенията е супер гадно нещо.Единственото, което мога да кажа е да се внимава детенцето да не си пъха ръцете в устата като са немити.Що се отнася до детските площадки, то аз съм виждала по тях много повече боклуци, направени от хората, включително и спринцовки от наркомани, отколкото такива, сътворени от кучета.Разбирам загрижеността ти, сигурно си родител с малко дете, но кучетата не са виновни.Виновни са хората.Накрая само ще добавя, че според статистика, голяма част от т.н. бездомни кучета са прогонени домашни любимци.

Коментар

Ами изроди , кво повече да кажа.По-добре убий го животното щом толкова го мразиш , ма да му вадиш очите....Само психопат може да го направи.Верно , с бездомните кучета има проблем , ма тва ли е начина??
            А относно това куче , ако е без две очи , наистина направете му добро , закарайте го на ветеринар да го приспи.Ако пък е с едно , дано се намери някой да го вземе , та да направи едно добро дело.Аз имам две кучета , иначе бих го взел.
            0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
            Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
            Суперскан България www.decbg.com
            Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
              Ами изроди , кво повече да кажа.По-добре убий го животното щом толкова го мразиш , ма да му вадиш очите....Само психопат може да го направи.Верно , с бездомните кучета има проблем , ма тва ли е начина??
              А относно това куче , ако е без две очи , наистина направете му добро , закарайте го на ветеринар да го приспи.Ако пък е с едно , дано се намери някой да го вземе , та да направи едно добро дело.Аз имам две кучета , иначе бих го взел.
              Не знам какво е състоянието на това пострадоло куче.
              Имам абонамент за бюлетина на сайта "Без дом". Там хората се опитват много да правят за животните, но разчитат и на помощ от нас, хората... Затова ги има и тези обяви...

Коментар

Зрението съвсем не е най-първостепенното сетиво при кучетата! Така че даже и да е сляпо с двете очи кучето може да си живее почти нормално ако има грижовен стопанин! Преди години в Сандански в един автосервиз имаше напълно сляпа немска овчарка, пазач и се справяше с задълженията си много по-добре от другите две кучета! Допреди 1 година на границата също имахме служебно куче, на което и двете очи изглеждаха така вследствие на някаква екзема или конюктивит, живееше си нормално животното и даже по следа вървеше (служеше значи). Та искам да кажа че ако си намери грижовен стопанин, кучето може да си живее щастливо даже и сляпо! Дано му провърви на животинчето! А на извергите им пожелавам най-искрено - да им се връща!
                В момента гледам три ловни кучета, от които едното е на три крака след претърпян инцидент! Гледам също и три котки - 1 сиамка, 1 дива от гората и 1 полупарализирана от старост улична превъзходна! Тая полупарализираната и тя се мъчи и аз се мъча покрай нея, но съм върл противник на евтаназията в този и вид! Просто не мисля че съм някакъв бог та да решавам кой колко да живее и кога да умре! Докато се бори за живот животинчето, ще му помагам, пък колкото дни има ще си ги изживее макар и с моя помощ!
                Така че ако някой има желание и възможност да го гледа това куче, да не се притеснява от слепотата му, слепите кучета се справят значително по-добре от слепите хора!
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

не оправдавам в никакъв случай стореното на Рижко, начините за решаване на проблема са други и знаейки че темата е безкрайна и с риск да почернея, ще ви задам 3 въпроса:

Някой виждал ли е какво прави кучешката тения с детските (и не само) вътрешности?

ай, щракайте черните!
                  Ако това са доводи, аргументиращи постъпките на слабоумни и/или комплексирани човекоподобни твари - жалки и смехотворни звучат.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                    Ако това са доводи, аргументиращи постъпките на слабоумни и/или комплексирани човекоподобни твари - жалки и смехотворни звучат.
                    Съвсем е ясно какво е това. Колегата достатъчно ясно е казал, че не одобрява стореното на това куче. Но съвсем резонно е задал въпроси, водещи към това дали помиярите имат място по улиците и в парковете. И тези въпроси са точно толкова жалки и смешни, колкото са жалки и смешни едно поразено от кучешка тения дете или една мъртва стара жена ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                      съгласен.сега имам едно в къщи.ама майка като види някой бездомен се го приютява.по едно време в къщи беше станало на зоологическа.
                      добре че съм в къща

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                        Зрението съвсем не е най-първостепенното сетиво при кучетата! .......
                        Съгласен съм с теб. Имам познати чието куче е ослепяло следсвие някаква болест, но си живееше щастливо и радваще стопаните си. Умря си от дълбока старост. Като дете имах приятел с глуха котка, много готина си беше и това не и пречише. Но за афтаназията (не в тези случаи, попринцип) съм на друго мнение. Наистина не трябва да се правим на бог, но е човешко да помогнеш на животни което е обречено и се мъчи. Спестяваш му мъките. Имах мраморно Коли разкошно куче, разболя се от диабед, престана да функционира храносмилателната система. Умря в двумесечна агония. Беше много любвеобвилен, но последните седмици от живота си избягваше всякакви контакти с нас, като ме погледне в очите все едно ми казваше "не издържам повече". Жъжалявам че не го приспах, много мъка изживя. Малко след него котката ми се разболя от рак на гърдите, беше и старичка вече. Престана да бъде игрива и търсеше само ласки (и ги получаваше). Но в един момент се затвори и буквално ме можеше да я намерим в къщи. Крие ше се от всички, ядеше само когато няма никой в къщи. Нощем стенеше от болка. Нея вече я приспахме и не съжелявам, мисля че и спестих много болки за сметка на много малко живот.
                        О899 2б2 1З2

Коментар

В цивилизованите страни живеят преди всичко цивилизовани хора, които решават проблемите си по цивилизован начин! В тези страни има жестоки санкции за малтретиране на животни, а също така и за изхвърляне на домашни животни на улицата! И забележи - там се наказват виновните за наличието на бездомни животни т.е. хората, а не самите животни, които се настаняват в приюти и се подготвят за осиновяване! И осиновители там не липстват, те даже и нашите болни и сакати деца изпоосиновиха - въпрос на цивилизованост! Просто хората отдавна са надживели разбиранията за живота останали ни от каменната ера!

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                            Съгласен съм с теб. Имам познати чието куче е ослепяло следсвие някаква болест, но си живееше щастливо и радваще стопаните си. Умря си от дълбока старост. Като дете имах приятел с глуха котка, много готина си беше и това не и пречише. Но за афтаназията (не в тези случаи, попринцип) съм на друго мнение. Наистина не трябва да се правим на бог, но е човешко да помогнеш на животни което е обречено и се мъчи. Спестяваш му мъките. Имах мраморно Коли разкошно куче, разболя се от диабед, престана да функционира храносмилателната система. Умря в двумесечна агония. Беше много любвеобвилен, но последните седмици от живота си избягваше всякакви контакти с нас, като ме погледне в очите все едно ми казваше "не издържам повече". Жъжалявам че не го приспах, много мъка изживя. Малко след него котката ми се разболя от рак на гърдите, беше и старичка вече. Престана да бъде игрива и търсеше само ласки (и ги получаваше). Но в един момент се затвори и буквално ме можеше да я намерим в къщи. Крие ше се от всички, ядеше само когато няма никой в къщи. Нощем стенеше от болка. Нея вече я приспахме и не съжелявам, мисля че и спестих много болки за сметка на много малко живот.
                            Когато си присвоиш правото да преценяваш кой да умре и кой да живее автоматически получаваш и възможността да сгрешиш в преценката си! Предпочитам да сгреша, решавайки да живее отколкото да сгреша, решавайки да умре!

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                              Когато си присвоиш правото да преценяваш кой да умре и кой да живее автоматически получаваш и възможността да сгрешиш в преценката си! Предпочитам да сгреша, решавайки да живее отколкото да сгреша, решавайки да умре!
                              Ами?....кво да ти кажа?.... и ти си прав. Казуса си е сложен. Аз съм взимал решения и в едната и в другата посока, все е кофти.
                              О899 2б2 1З2

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X