Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Епохата на боклука - Парников ефект
Свий
X
-
До: Епохата на боклука - Парников ефект
Първоначално публикуван от gergana Преглед на мнениеМда... благодаря все пак, че смекчихте тона и не ме убихте с камъни за това как съм започнала темата
Относно жаждата и глада - (цитираното не е мое мнение) ще издържа повече без хляб, но без вода едва ли
И си права - доказано е, че човек може да издържи без вода максимум около 8 дена, докато без храна може доста повече...
Стефане,
Да, мога да чета такива списания и са ми доста интересни. Имам екологично възпитание от гимназията и проведени няколко кампании в тази връзка - и в гимназията и в университета. Включително, дори сега, като работещ човек, правя каквото мога срещу замърсяването... Примерно, не взимам нова пластмасова чашка за всяка чаша вода, която изпивам в офиса... Даже обръщам внимание върху това на колегите си, които винаги ползват нова чашка и не се замислят...
Коментар
-
Първоначално публикуван от gergana Преглед на мнениеМда... благодаря все пак, че смекчихте тона и не ме убихте с камъни за това как съм започнала темата
Относно жаждата и глада - (цитираното не е мое мнение) ще издържа повече без хляб, но без вода едва ли- Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
- Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Tiger Преглед на мнениеМоля
И си права - доказано е, че човек може да издържи без вода максимум около 8 дена, докато без храна може доста повече...- Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
- Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.
Коментар
-
Като каза за чашите за вода. Значи, вече мога да влизам само в две квартални бакалници. Във всеки друг магазин ме е страх, щото е въпрос само на време да ударя някого и да имам ядове. Само тия две кукли разбраха че НЕ ИСКАМ найлонови пликчета, и 20 сантиметра салам и едно малко хлебче спокойно ми влизат в джоба. Побеснявам като ме подгонят и зорлем ми навират два пакета цигари в две пликчета. Баничка в две хартии и пак в пликче. Та и хартиите да станат бербат. Кво да е - пликче. Малоумен свят. Добър ден - и ми набутват празно найлоново пликче.
Буклука бил много, нефта се свършвал. Така било в европа. По едно време си мислех че "Криворазбрана цивилизация" е пиеса. Ама аз не съм артист, що трябва да участвам в нея?
Коментар
-
Сега май е момента да отида да си легна засраменас поставена цел утре да помисля по-сериозно над въпроса
Благодаря за червеното картончеи от такива има нужда
"Най-умният винаги отстъпва" - каква велика мисъл!
Тя обеснява причината за господството на глупостта в света.
Коментар
-
Любопитни факти:
Глобалното затопляне вече променя атласите
Последиците от глобалното затопляне върху земния пейзаж, преди всичко в крайбрежните зони, вече е видимо и налага промяна на картите, алармират картографите.
Във връзка с излизането на Пълния атлас на света на "Таймс" от 2007 г. (The "Times" Comprehensive Atlas of the World) АФП съобщава, че авторите му е трябвало да коригират крайбрежни линии и да променят класификацията на някои райони спрямо последното издание от 2003 г. "Можем да видим как пораженията върху околната среда буквално се разрастват пред очите ни. Наистина се опасяваме, че в близко бъдеще известни пейзажи ще изчезнат завинаги", заявява главният редактор на изданието Мик Ашуърт.
Контурът на някои райони се променя,
например в Бангладеш. Нивото на морето се покачва с 3 мм на година, което се отразява на крайбрежието. Хуан Хъ (Жълтата река) - втората най-дълга река в Китай, понякога не може да достигне морето, което води до промяна на брега", пояснява Ашуърт.
Авторите се тревожат също, че големи реки като Рио Гранде и Колорадо в САЩ или пък Тигър в Ирак пресъхват в някои участъци през лятото.
Същевременно водата напредва в Бангладеш и островите в Пасифика, а в Шишмареф в Аляска морето всяка година поглъща по 3 м от брега.
Освен това 40% от известните коралови рифове са разрушени, а тропическата флора намалява с 1% годишно, подчертават издателите.
Големи промени в пейзажа внася и дейността на човека,
често пъти с цел напояване. Така за 40 години са изчезнали 3/4 от Аралско море, 95% от езерото Чад след 1963 г., а Мъртво море е спаднало с 25 м за половин век.
Има и положителни промени. Големи блатни пространства в Месопотамия, там където се сливат Тигър и Ефрат, отново се захранват с вода и зеленеят. По времето на Саддам Хюсейн те са били пресушени.
В 12-ото издание на атласа, който излиза за пръв път през 1895 г., са внесени 25 000 общо уточнения, обобщават авторите.
http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1092712
Коментар
-
Бас ловя, че тази зима ще газим сняг до кръста!
Казвайте кой какво залага, твърдя че ще ни окапят ушите от студ, без да се съобразяват с глобалните затоплителни процеси!
Стига бе, наистина ли си мислим, че може да променим нещо което милиарди години преди нас е било неконтролируемо?!
Че ние /хората/, само до преди 100 години, сме се возели на конска тяга с парников ефект, равен на отделените газове от коня...
Това че ще се изтровим, не означава че ще променим планетата..
Всъщност ние вече сме се изтровили, който е контакувал с американци, знае че няма по-болна и калпава физически нация, което означава че стандарта на живот е обратнопропорционален на здравето!
Вземете за пример циганетата от кръстовищата!
Даже ще добавя, че всеки софиянец всъщност вече е тотално натровен, затова всички са с цвят на кожата като Иван Рилски и затова аз си бия камшиците и отивам на село, при тия с червените вратове и нормална психика!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнениеБас ловя, че тази зима ще газим сняг до кръста!
Казвайте кой какво залага, твърдя че ще ни окапят ушите от студ, без да се съобразяват с глобалните затоплителни процеси!
Стига бе, наистина ли си мислим, че може да променим нещо което милиарди години преди нас е било неконтролируемо?!
Че ние /хората/, само до преди 100 години, сме се возели на конска тяга с парников ефект, равен на отделените газове от коня...
Това че ще се изтровим, не означава че ще променим планетата..
Всъщност ние вече сме се изтровили, който е контакувал с американци, знае че няма по-болна и калпава физически нация, което означава че стандарта на живот е обратнопропорционален на здравето!
Вземете за пример циганетата от кръстовищата!
Даже ще добавя, че всеки софиянец всъщност вече е тотално натровен, затова всички са с цвят на кожата като Иван Рилски и затова аз си бия камшиците и отивам на село, при тия с червените вратове и нормална психика!
Добре дошъл! И колкото по-навътре в провинцията, толкова по-добре. А за червени вратове и бузи имам червено вино. В момента съм с него. Съжалявам ви, болнави "столичани":-)))Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеимам червено вино. В момента съм с него.А утре е петък - майсторски ден!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеВнимавай, че е още много "щуро"А утре е петък - майсторски ден!
Тази година обрахме рано лозята, та не е много щуро вече. Таман си е хубаво. А ако имаш път към Шумен, обади се, да видиш, че не лъжа!!!Има ли желание-има и начин!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар