Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Епохата на боклука - Парников ефект

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Епохата на боклука - Парников ефект

След 30 години повече от половината хора на Земята ще страдат от недостиг на вода, а 2,5 на сто от населението на планетата ще гладуват, както се цитира разпространен в Лондон доклад на експерти на Програмата на ООН за околната среда. Докладът е съставен след проучване с участието на повече от хиляда водещи световни учени. Причината ще бъде разрушителното въздействие на необмислената стопанска дейност на хората върху състоянието на световната екосистема, смятат учените. Според доклада към 2032 година съществено увредени ще бъдат 70% от земната суша, най-вече Южна Америка и районът на Карибите. Авторите на доклада са на мнение, че със съвместни усилия на правителствата, индустриалците и обществеността през идните 30 години ще може да се намалят изхвърляните в атмосферата газове - причинители на парников ефект. Специалистите на ООН обаче прогнозират, че стихийните бедствия - например циклоните и наводненията, ще зачестят. Този процес, както и замърсяването на околната среда, неизбежно ще се отразят негативно върху здравето и качеството на храната на хората
    "Най-умният винаги отстъпва" - каква велика мисъл!
    Тя обеснява причината за господството на глупостта в света.

До: Епохата на боклука - Парников ефект

А пък аз някъде в нета четох че след 50 милиона години земята ще спре да се въртиНе ми се вярва много-но ще почакаме и ще поживеем и ще се разбере дали е истина или не

Коментар

Тва ми прилича на статия писана през 1970 - тези 30 години дето ги дават, за да стане тва, то вече си е така. Преди 10 години, ако някой ми бе казал, че в БГ ще вилнее торнадо щях много да се смея, ама на... и какво ли още ни чака...
      На кратко към днешна дата каквото и да се случи няма да ме учуди

Коментар

Първоначално публикуван от gergana Преглед на мнение
        В България каквото и да се случи няма да ме учуди.Дори и Марсианци да кацнат в центъра

Коментар

Напълно възможно Що да не спре...то с тези роми отиваме към пренаселване на земята шегувам се. Всичко може да стане - мога само да се радвам, че прогнозата е за след 50млн год , а не за след 5

Коментар

Тва ми прилича на статия писана през 1970 - тези 30 години дето ги дават, за да стане тва, то вече си е така. Преди 10 години, ако някой ми бе казал, че в БГ ще вилнее торнадо щях много да се смея, ама на... и какво ли още ни чака...
            Извинявай, но какво от това, че има сега торнадо в БГ? Смерчовете са често явление по нашите земи. Това е нещо подобно и едва ли за първи път да се появява...

Освен това, вярно, темата ти е МНОГО сериозна, но начинът на поднасянето й е безумно елементарен и смешен... мога да ти дам подобен на нея, друг, приканващ за екологично мислене материал:
            http://www.spetrov.com/think-about-the-water

Тези материали са много смотани - никаква градивна информация... само - "тука има един сериозен проблем, който ще доведе за отрицателно време до уродясването ни и затриването на планетата ни..." Никакви факти, причини, текущо състояние, конкретни мерки какво да се предприеме или пък организации, които да бъдат потърсени за допълнителна информация и т.н...

Вярвай ми, че през Студената война при Кубинската криза сме били много по-близо до затриването на планетата ни, отколкото сега, когато бая правителства и какви ли не организации, действат ЗА оправяне на екологичните условия на планетата ни...

Просто дай сериозни материали, каквито заслужава една сериозна тема, като тази!

Коментар

2,5 на сто от населението на планетата ще гладуват,
              да не искаш да кажеш, че ще сме по-жадни, но по-малко гладни? Защото и сега повече от 6 000 000 деца умират от глад всяка година.
              - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
              - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Извинявам се за пръв път поднасям тема и не знаех какво да подбера. Просто ме интересува мнението на хората от форума и затова реших само да я подхвана. Не започнах с факти, защото те са ясни - има много страници в нета и предположих, че като поднеса всичко ще се изчерпа това, което може да се каже през погледа на различни хора. Просто това ми бе идеята, но се извинявам, ако не е правилно от моя страна...
                Новобранец съм... не, че това ме оправдава

Коментар

А ти сигурен ли си, че можеш да прочетеш сериозните материали?)) Има напълно прилични списания по климатология, планетология, метеорология. Или направо Нейчър ... Боя се обаче че от там няма да разбереш и заглавията.
                  Това което реално знаем в момента, не е много повече от тия вестникарски заявления. Ние наистина не знаем какво става със Слънцето. От там и с планетата. Между другото - и с атмосферата и.
                  А виж, трудовете на Малтус знаем, и можем да разберем. Но не искаме. Така че водата и яденето наистина няма да стигнат и до тогава, понеже продължаваме гламурно да се умиляваме от малките на азиатците и индианците. Понеже списанието Наука и техника май се продава по-малко по будките от Космополитън, Нов фолк и Голем гъзар.

Коментар

За Гергана. Факти има каквито искаш. Обаче без интерпретация те нямат смисъл. Така че каквото и да има в интернета, то не значи кой знае какво ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      Така че каквото и да има в интернета, то не значи кой знае какво ...
                      И не винаги написаното е истина-още по малко в Интернет-а

Коментар

Просто ме интересува мнението на хората от форума
                        ми що не каза : "И кво ви е мнението за ей туйтуйтуй"
                        Последно редактирано от Тони Груев(GAD/dag); 26-08-07, 22:43.

Коментар

(нямам предвид отговор римуващ се с туй. щяхме да си говорим за климатични модели и социални програми)

Коментар

Е, много мило... за червеното картонче!

Епохата на боклука -...26-08-07 23:24Да ти върна жеста колега!

Можете ли да смятате? Колко точки имате и +/- тези, които аз мога да ви дам, за да сте сигурни, че аз ви давам червените картони?
                            Тогава Гергана да си каже, че има зелено от мен, въпреки критиките ми към нея за начина на поднасяне на темата...
                            Последно редактирано от Tiger; 26-08-07, 22:45.

Коментар

Мда... благодаря все пак, че смекчихте тона и не ме убихте с камъни за това как съм започнала темата
                              Относно жаждата и глада - (цитираното не е мое мнение) ще издържа повече без хляб, но без вода едва ли

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X