Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Банско и неговото бъдеще

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Банско и неговото бъдеще

Строежите на апартаменти реализират само първата част от схемата с хотели. Строи се с кредити, на книга се изхарчват до дупка, но на практика се пести от метериали, труд и т.н. След това няма купувачи, обявява се фалит и сградата остава за банката, а няколкото спестени милиона за строителя... Следете кои банки отпускат кредити за тези курорти и избягвайте да си държите парите там...
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

До: Началото на края ...

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
      В информацията не става въпрос за хотели, а за сгради с апартаменти, към които се ориентира и предлагането по Черноморието.
      Не че и хотелиери няма да хапнат дръвцето де ...
      Много хора се подлъгаха от предложенията за property management. Правеха сметка колко ще печелят на сезон и се захласваха от тлъстите суми.

Да, ама не, както казваше покойния Петко Бочаров.

Безусловно хотела ще се старае първо да си напълни собствените стаи и чак след това ще опре до твоя имот.

Property management-a предполага основен ремонт (с подмяна на оборудването) на всеки 4-5 години, освен това, месечните суми за поддръжка (охрана, осветление, градинари, чистачи и прочие) са доста солени. Резултатът е, че ако не трябва да доплащаш си на далавера. А когато предлагането надвишава многократно търсенето, си си на чиста загуба.

А какъв град беше Банско!

Единствената връзка със света беше теснолинейката до Варвара - пет часа път през най-високата ж.п. станция на Балканите - Аврамови колиби!

"Шосето" през Предела си беше на практика коларски път по който минаваха само "жипки".

Два пъти дневно едно ПАЗ-че изкачваше чакълестия път до хижа "Вихрен".

А от "Шилигарника" до хижа "Дамяница" се стигаше за 3 часа по тясна козя пътека - по същата пътека по която на времето ентусиасти (моят баща в това число) са изнесли в раници материалите за строежа на хижата ...

Никога няма да забравя и групите ТУРИСТИ които вадеха от раниците донесен от планината боклук и го изхвърляха в кофите на гарата...

Разбира се, далеч съм от мисълта да въздишам по коларския път, но и това което стана не е нормално.

Коментар

Абе, до преди около 5 години, когато си имаше нормален път и само 3 - 4 не семейни хотела (абсолютния и минимум и максимум за такова място) си беше райско кътче... След около 8мия - 10тия хотел вече стана нетърпимо...
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Те ти отговора на въпроса за джиповете и планините. Джипове за тия, сталкери, варвари, свалена от пернишки голф музика на покрива на УАЗа, Любэ на магнетофона, манивелата у кухия мозък на кой зяе, три часа буксуване на ден на всички пътища наоколо, джекове, лебедки и запалена Дружба в ръцете на всеки щурман. Додето избягат истинските изроди. После джунглата ще влезе, ние ще останем да съберем буклуците на """""""""""туристите"""""""""""" с те толко кавички, и планината пак ще се оправи.
          И ни пожари, ни свлачища, ни гола сеч. Само по някоя угрижена уазка проверява дали в храсталака не се е спотаил някой нов инвеститор. Тогава ще се запиша във всички ловни дружинки, и никой няма да ми разправя кой мъж, кой кво. За вредния дивеч сезон няма.

Коментар

Първоначално публикуван от jimmy Преглед на мнение
            Опа! Грешка!

Само на Банско неможеше да се кара нормално всъщност. И за напред ще е така и проблема не е в снега....
            Всъщност имах предвид обилния сняг нахвърлян от оръдията, а за другото си абсолютно прав, преди за половин час се качваше с колата до пистите, а сега 2 часа е опашката на касата на кабинката за карта. Но това е най-малкия проблем заради който няма да стъпя вече там. Такава атмосфера на лудница и бетон си имам и в София, а и тук пистите са ми на същото разстояние от града. Опасявам се че заради новите хотели ще почнат да строят нови писти. Те и сега са прекалено много за този участък от планината, все пак нашите планини не са Алпите.
            Има нещо много сбъркано в цялата концепция за туризма в България. Той отива на съсипия с тези мегакурорти и за това не са виновни скиорите или туристите (както се казва в една друга тема), а "управленците" на държавата. Според мен трябва да има държавно регулиране и цялостна държавна концепция за туризма, ама с тези тикви дето ни управляват...... нищо няма да стане.
            Банско ми беше любимия курорт. За първи път когато отидох след Юлен, тръгнах с надежда за по-добъра почивка заради новите писти и си тръгнах с огромно разочарование, все пак скипочивката не е само каране на ски. От тогава не ходя, с изключение веднъж поради съобразяване с компанията и липса на сняг на Добринище.
            О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
              Има нещо много сбъркано в цялата концепция за туризма в България.

Грешка, колега! Не може да бъде сбъркано нещо, което не съществува ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                Грешка, колега! Не може да бъде сбъркано нещо, което не съществува ...
                Прав си няма никаква концепция.
                О899 2б2 1З2

Коментар

Колеги, щом не ви харесва Банско, заповядайте в Стара планина. В курортите Узана и Чумерна има писти.
                  До Чумерна се стга по макадам, особено откъм страната на гр.Елена - идеално за джипове. Има паничков влек.
                  До Узана има нормален път (стига се за жалост и с кола) и няколко писти в местността, като една дори става за каране - има към 300 метра.
                  Проблемът обаче и на двете места е, че тази година не ставаше за каране - просто нямаше кой да прави сняг. Нямаше "катерички", като на Юлен.
                  Когато има изобщо някакъв сняг за каране обаче основното, което се прави на пистите е да се чака, чака,чака.... За съоръжения.
                  Изобщо забравете за съвременните ски-съоръжения и се насладете на природата и разговорите с другите чакащи. Напълно в ретро, пардон соц.стил.

Спална база.
                  Узана:
                  Има няколко хотела, като най-луксозен се води ПримаS. Да - има много хубава сладкарница и толкова. Стаите са доста по-зле от стандартен семеен двузвезден хотел в Банско, но затова пък цената е почти двойна.
                  На второ място е хотел Импулс, който обновиха в последно време и е подходящ дори за семейства с деца, но... Но-то е, че в хотела не се влиза със ски обувки и си принуден да се преобуваш навън на снега стоейки на един крак и държейки се с една ръка за парапета на стълбите.
                  Другите хотели, станции и хижи са по-зле.

Чумерна:
                  Разполага с хижа с капацитет 70 места и 5 бунгала с за по 4 човека. Новите хижари и мои най-близки приятели Марци и Валя направиха много за хижата - например има вече парно, но хижата си е хижа. Както казах има един паничков влек и нито един рак-трак (за разлика от Узана, където имат един, но не утъпкват всички писти).

Ето, който иска природа - има я. Няма обаче ски. За ските - Банко и Пампорово. Лично аз предпочитам за час и нещо от първа да се кача до Тодорка и после да се пързалям цял ден, отколкото да вися по нашите ски курорти на опашката за съоръжение, като се спускам непрекъснато да внимавам за оголени камъни и да късам всяки ден по едни ръкавици от влековете.

Не ме разбирайте криво, но всичко ще си дойде на мястото. Като презастроят, ще паднат цените на нощувките и курортите ще станат по-достъпни за българи. Не ви ли прави впечатление, че тази година пак имаше специална отстъпка за българи ("редовни клиенти").
                  Малко се поувлякох, за което се извинявам.
                  "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                    всичко ще си дойде на мястото. Като презастроят, ще паднат цените на нощувките и курортите ще станат по-достъпни за българи.
                    И как точно ще си дойде на мястото?!? Като паднат цените на нощувките, та да дойдат повече хора? И какво ще правят тия хора? Ще си прекарват времето в чакане по опашки, защото капацитетът на писти и съоръжения не е достатъчен ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

за мен банско е чиста истериа свят широк планини колкото щеш , сняг също , и със сигурност на по ниски цени , и по красиви места, бях в банско и няма да павторя
                      sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Хахах, вярно бе! Как не се сетих!
                        Да така ще стане, ще се отвратят и те също ще намалеят.
                        И така полека, полека, синусоидално и по чисто икономически начин нещата ще се регулират. Нали знаеш, че търсенето и предлагането имат само една пресечна точка.
                        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Ето, Юли и Йопо, а и други казаха, че вече няма да ходят там. Дано и голяма част от чужденците също не повторят и... толкова. Просто ще спрат да строят безмислено излишни хотели.

Коментар

Ето ви и нещо съвсем по темата!

Цените падат, въпрос на време е да бутат хотели, сериозните инвеститори се оттеглят заради лошата инфраструктура и хаоса в строителството в Банско.............http://dnes.dir.bg/2007/09/04/news2071069.html

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                              Колеги, щом не ви харесва Банско, заповядайте в Стара планина. В курортите Узана и Чумерна има писти.
                              До Чумерна се стга по макадам, особено откъм страната на гр.Елена - идеално за джипове. Има паничков влек.
                              До Узана има нормален път (стига се за жалост и с кола) и няколко писти в местността, като една дори става за каране - има към 300 метра.
                              Проблемът обаче и на двете места е, че тази година не ставаше за каране - просто нямаше кой да прави сняг. Нямаше "катерички", като на Юлен.
                              Когато има изобщо някакъв сняг за каране обаче основното, което се прави на пистите е да се чака, чака,чака.... За съоръжения.
                              Изобщо забравете за съвременните ски-съоръжения и се насладете на природата и разговорите с другите чакащи. Напълно в ретро, пардон соц.стил.

Спална база.
                              Узана:
                              Има няколко хотела, като най-луксозен се води ПримаS. Да - има много хубава сладкарница и толкова. Стаите са доста по-зле от стандартен семеен двузвезден хотел в Банско, но затова пък цената е почти двойна.
                              На второ място е хотел Импулс, който обновиха в последно време и е подходящ дори за семейства с деца, но... Но-то е, че в хотела не се влиза със ски обувки и си принуден да се преобуваш навън на снега стоейки на един крак и държейки се с една ръка за парапета на стълбите.
                              Другите хотели, станции и хижи са по-зле.

Чумерна:
                              Разполага с хижа с капацитет 70 места и 5 бунгала с за по 4 човека. Новите хижари и мои най-близки приятели Марци и Валя направиха много за хижата - например има вече парно, но хижата си е хижа. Както казах има един паничков влек и нито един рак-трак (за разлика от Узана, където имат един, но не утъпкват всички писти).

Ето, който иска природа - има я. Няма обаче ски. За ските - Банко и Пампорово. Лично аз предпочитам за час и нещо от първа да се кача до Тодорка и после да се пързалям цял ден, отколкото да вися по нашите ски курорти на опашката за съоръжение, като се спускам непрекъснато да внимавам за оголени камъни и да късам всяки ден по едни ръкавици от влековете.

Не ме разбирайте криво, но всичко ще си дойде на мястото. Като презастроят, ще паднат цените на нощувките и курортите ще станат по-достъпни за българи. Не ви ли прави впечатление, че тази година пак имаше специална отстъпка за българи ("редовни клиенти").
                              Малко се поувлякох, за което се извинявам.
                              Koлега,
                              ти май ски не караш,
                              на реклама наблягаш,
                              а понятие нямаш,
                              от ски и наклони
                              и кой какви нива на адренелин гони...???!!!
                              Тая нива с наклон е само за проходилки,
                              даже не става, като за мен,
                              а аз съм измислил термина "масов скиор",
                              т.е. скиор, който основно кибичи по масите
                              на барчетата и я се пусне 3-4 пъти на ден, я не...!!!???

Коментар

Коя по-точно нива имаш предвид колега?
                                Вярно е, че не съм професионалист, карам за удоволствие. А съм и на години, пък и нямам време да поддържам висока спортна форма.
                                По масите съм вечер - не пропускам иначе жена ми седи по барчетата на пистите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X