Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво ръсят снегопочистващите фирми по софийските улици?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво ръсят снегопочистващите фирми по софийските улици?

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
    Неръждавейка - ръжда, айде пак ! Ръждясва някаква гняс, дето се е наслоила наоколо, на виктора ти, не ръждясва острието, а пластините, дето са наокло. Ай нема нужда, че все пак съм от Варна, а и съм построил некоя лодка, бай дъ уей.Неръждавейката не прави лисици, тя си корозира в нежно-сиво, почти незабележимо. Ама лисици на неръжд. - никога, това е от нещо повърхнстно наслоено, стружки, съседен метал, който си е жива ръжда и отпечатва същата върху неръждавейката, пада с прост парцал и малко нафта.
    Абсолютно си прав, за написаното де. Ръждивият цвят идва от феритните( железни съставки).

На пазарът обаче има сертифицирани -"неръждавейки" -един милион вида. Индустриалните са инокс 430, 431...без ферити( желязо дето прави лисици (

Имам и снимки от "неръждавейка" дето е ръждясала, когато е с 12 % хром, нагоре почва да побелява....

Друг много важен проблем за съобразяване е термо-двойката, галванизирани болтове с легирани стомани работещи в електролитна среда.
    В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
    В. Иванов

Коментар

От: Какво ръсят снегопочистващите фирми по софийските улици?Вече втора година ми прав

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      ...това за да рьждяса така не е само сол,при нас се получава и от отечка на ток...
      Дали не е някъде тук кучето, тази кола има ли "ключ-маса"?
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Това дето го внасяме от Африка няма как да направи такива поразии щото си е проста ниско качествена каменна сол (със съответните примеси получени при добиването - пръст, пясък и т.н.) и няма как да е по-скъпа от нашата морска сол, защото тази просто я копат с машини и я прекарват през барабани да се натроши, докато нашата освен че я чакаш да стане, има и друга обработка - това първо. Второ - мисля, че далеч нямаме такъв обем на производството, че да можем да сме си самодостатъчни цяла зима (нали не сте забравили, че София не е цяла България...).

Коментар

Наистина вече в софето не ръсят с луга и пясък а с магнезиев хлорид. Размразява яко но е и зверски агресивен. Това черен метал си му е.-ава майката. На асфалта е чудо но пък как хубаво се ронят тротоари и бордюри, не е истина. На неръждавейката не нанася щети.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
            ...мисля, че далеч нямаме такъв обем на производството, че да можем да сме си самодостатъчни цяла зима (нали не сте забравили, че София не е цяла България...).
            Можем да сме си самодостатъчни отвсякъде - цяло Соди ползва натриев хлорид като основна суровина за производство и грам от него не се внася...
            Въпрос е до цена - просто Египетската сол е най-евтина...

Не бях слизал с лампа под колата това лято и чак сега видях пораженията за един сезон само.
            Октомври 2011 беше черничка и мазничка - без грам ръжда.
            В момента тавата на пода отзад отляв почти има дупка, а отдясно е тръгнала сериозно...

Тази тема си заслужава да бъде раздухана сериозно.
            На практика никой не контролира с какво се пръска.
            Лошото е не че се пръска, а че после това нито го измиват, нито го измитат.
            Нямайте и грам съмнение че освен, че караме и ходим по него - ние го и дишаме...

Коментар

Миналата година се връщах от Варна. Почти непрекъснато валеше сняг, но и ръсеха по пътя, та се караше. Прибрах се по нощите в София, колата мокра, налепена със сняг, отпред бях със силова броня от лед и пясък, не се виждаше какъв е цвета даже. Сутринта бързо се сврях в нея без да я гледа, но на обяд реших да я измия. Отидох на самопочистване. Реших да къртя първо само с вода. Започна да тече нещо с консистенция на рядка боза, цвят бял като прясно мляко. Тогава се загледах, а колата ми беше като боядисана до средата с някакво специално бяло покритие, зърнесто, като модерна шпакловка. Направо се уплаших и я закарах на мивка с четки и пръскане отдолу под налягане. Там беше направо странно какво излизаше отвсякъде.
              Та........тази година при големият сняг се върнах през Тракия. Не знам с какво ръсеха, но там беше мокро, към направо сухо, а колата се сдоби със същото покритие, като миналата година.
              Броните ми избеляха също. Мисля, че този химикал влиза в реакция с влагата, повишава температурата си и суши асфалта, а на метала нанася рани.
              Дали застрахователите биха покрили такива щети?
              А един колективен иск?

Коментар

Потвърждавам, че от миналата зима тоест вече 2 години ръсят с нещо различно от преди.
                Доста по-силно е.
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Калциевият двухлорид е нещото. Магнезиевият май е по-скъп и ненужен за пътищата. Калциев в семс с натриев е адска напаст за железата и не само. Тези неща ги пише и в по-горе цитираната информация от америката и другаде.
                  Не се ползва само натриев, защото не работи при ниски температури, нужна е висока концентрация и е вреден по повече параграфи. От друга страна чистенето на сняг струва нафта, машини и иска опитна ръка. Ни едното, ни другото или третото. С лейката е по-лесно и изглежда по-добре - пътят е без грам сняг.

Коментар

точно Праи железото на синьо сирене!
                    LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                    2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                      Неръждавейка - ръжда, айде пак ! Ръждясва някаква гняс, дето се е наслоила наоколо, на виктора ти, не ръждясва острието, а пластините, дето са наокло. Ай нема нужда, че все пак съм от Варна, а и съм построил некоя лодка, бай дъ уей.Неръждавейката не прави лисици, тя си корозира в нежно-сиво, почти незабележимо. Ама лисици на неръжд. - никога, това е от нещо повърхнстно наслоено, стружки, съседен метал, който си е жива ръжда и отпечатва същата върху неръждавейката, пада с прост парцал и малко нафта.
                      Неръждавейка и ръжда, хайде пак?
                      Неръждаема стомана е соц термин, който ама въобще не е коректен. Stainless или stain less означава по- малко ръждясваща стомана, много от ножарите и железарите го знаят. Също така във Варна (и не само) ножарите знаят скъпите водолазни ножове от какво се правят.
                      Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                        Калциевият двухлорид е нещото. Магнезиевият май е по-скъп и ненужен за пътищата. Калциев в семс с натриев е адска напаст за железата и не само. Тези неща ги пише и в по-горе цитираната информация от америката и другаде.
                        Не се ползва само натриев, защото не работи при ниски температури, нужна е висока концентрация и е вреден по повече параграфи. От друга страна чистенето на сняг струва нафта, машини и иска опитна ръка. Ни едното, ни другото или третото. С лейката е по-лесно и изглежда по-добре - пътят е без грам сняг.
                        Гот. За да ни е тънка винетката, ше фърляме колите на третата година.
                        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                          Гот. За да ни е тънка винетката, ше фърляме колите на третата година.
                          Ми то това е целта в световен мащаб. Някой требе да купува, та да може друг да произвежда и да си храни дечицата.
                          Икиномиката - икономична и дело на всички -цитат от Т.Живков.

Коментар

Е тука картинки някакви:
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image008.jpg
Прегледи:1
Размер:12.1 КБ
ID:5446240

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image009.jpg
Прегледи:1
Размер:6.9 КБ
ID:5446241
                            Това MAG да се приема с недоверие, щото картинките са от неговата брошура. То е магнезиев хлорид.
                            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                              Потвърждавам, че от миналата зима тоест вече 2 години ръсят с нещо различно от преди.
                              Доста по-силно е.
                              Най-вероятно от миналата година ръсят основно със сол и по-малко с пясък.

Най-агресивния от всички обезледяващи агенти е натриевия хлорид.
                              Всички други предизвикват по-малко корозия.
                              Калциевия и магнезиевия хлорид остават мазни петна ... нямат махане един вид...

Ето малко инфо от кралството:
                              http://www.environment-agency.gov.uk...TI_De_Icer.pdf

Интересн аспект в документа са свойствата на калциевия ацетат - агресивен към галванизирана стомана...

Истинския проблем обаче е не това, че пръскат с каквото пръскат.
                              Истниския проблем е, че НЕ МИЯТ И НЕ МЕТАТ УЛИЦИТЕ. НИ ЗИМЕ, НИ ЛЕТЕ...
                              Тая луга която сега са нафърляли ще има да си стои по асфалта до май-юни, когато ще отворят сезона на мокрене на основните кръстовища...За Велкиден, за 24ти Май и за изборите...

Ключат към решаването на проблема е да се вдигне шум за повишените нива на запрашаване в София и да се мерят и нивата на въпросните соли във въздуха и наоколо.
                              Постоянно...и то не само на кръстовищата, а там където живеят хората...
                              Ако някой направи и корелация на замерените концентрации с ръста на респираторните заболявания и алергиите - ще излязат много по-интересни и страшни неща от просто ръждясването на некви стари ръждесАли жипки...

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                              Е тука картинки някакви...
                              Данните са за калай и алуминий.
                              За стомана са малко по-различни...
                              Последно редактирано от vlageo; 25-01-13, 09:34.

Коментар

аман от претенции - като има сняг и лед по пътищата "Що не е изчистено?", като ги излъскат "Що ми ръждясват калниците и ми се белят джантите?"
                                Тука виждам нужда от един РЕФЕРЕНДУМ !!!

А че улиците не се метат и мият го знаем от 20+ години...
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X