Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво ръсят снегопочистващите фирми по софийските улици?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво ръсят снегопочистващите фирми по софийските улици?

Ако пада от пароструиката ръждата от неръждавейката, то не ти е ръждясала неръждавейката, както Майстора каза, а ти ръждясва някакъв много фин слой натрупана патина.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
      Ей Пенчо, не вярвах ,че и за това помагат геперите .Ти май летиш по улиците. Евалла.

Това в немечко, дето го ръсят по магистралите,не знам какво е, но нямаш ли препарат за почистване, купен от тамошна бензиностанция, не ще да се мие от стъклото.
      То пък къде се затри? Че аз се прибирам от Немачко вчера, а там ББ не е огрял все още. Нанихме цвайн нахе "фор имържанси ризън.'

Е и тех ги затрупа, па и готовност нямат никаква, за сняг над 5 см. Товав ниското - в Алпите само това чакат.
      Поздрави от Тирол.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
        Ако пада от пароструиката ръждата от неръждавейката, то не ти е ръждясала неръждавейката, както Майстора каза, а ти ръждясва някакъв много фин слой натрупана патина.
        Да пада от шегелите, но пада и от хромираните рамена, но не до блясък. Просто пада рехавия горен слой, но си жълтеят пак. На следващия ден ако е мокро пак е там рошавата корозия. И по шегелите и по рамената.

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
        Не мислите ли, че неръдавейка и ръжда по нея е нонсенс !? Или не е неръждавейка, или не е ръжда, дръпни ми единин пръст и ще ти кажа какво си изтеглил, стандартно - най-дългия.
        Майсторе...майсторе... Тези шегели не са закупени от Илиенци. Закупени са от специализиран доставчик на яхтено оборудване и имат сертификат според морските правила. И 5 години са плавали в солените морета, а не в нашето черноморско езеро. Не се съмнявай в качествата им. При мен чашата преля именно когато видях, че и те корозират от адската смес. Другото бях приел че е в резултат на некачествено покритие, включително и на FOX линията за поцинковане бях приел, че е китайско производство, работеща с "китайски" материали. Също бях се примирил и че INA са жертва на китайската ескпанзия. А да не пропусна и ARB, защото и те се оказва според гениално простото обяснение на Джамбазов че не знаят нито да покриват, нито да боядисват правилно и качествено. И един последен прост въпрос: Абе защо цяло лято не мръднаха нито по мокрите шосета, нито из калните локви и блатата ами решиха вкупом всички да грохнат след Коледа?
        Последно редактирано от elbgt; 24-01-13, 20:28.
        My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Само за проба. Вземи един скочбрайт от най финния и поизтъркай с него шегела и виж дали ще избие пак ръждата. Ако погледнеш под микроскоп, това ще е порите на метала. Вероятно не ръждясва шегела, а гадорията по него.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
            Не мислите ли, че неръдавейка и ръжда по нея е нонсенс !? Или не е неръждавейка, или не е ръжда, дръпни ми единин пръст и ще ти кажа какво си изтеглил, стандартно - най-дългия.
            Майсторе, не си съвсем прав - виждал съм ръжда по Викторинокс и други неръждавейки след морската вода. В черно море - Иракли.

ПП: И по колата ми на мястото на една драскотина на прага 2ра година наблюдавам същите вулкани от ръжда.
            LZ(единица) Лима Жоро Жоро
            2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Абе не знам, но положението е страшно! Вече съм склонен да вярвам и в конспирация.
              My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                Само за проба. Вземи един скочбрайт от най финния и поизтъркай с него шегела и виж дали ще избие пак ръждата. Ако погледнеш под микроскоп, това ще е порите на метала. Вероятно не ръждясва шегела, а гадорията по него.
                Точно така е,но за последните две години при ежедневно движение в сОФИЯ,нещата са точно,както се описаха.
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Неръждавейка - ръжда, айде пак ! Ръждясва някаква гняс, дето се е наслоила наоколо, на виктора ти, не ръждясва острието, а пластините, дето са наокло. Ай нема нужда, че все пак съм от Варна, а и съм построил некоя лодка, бай дъ уей.Неръждавейката не прави лисици, тя си корозира в нежно-сиво, почти незабележимо. Ама лисици на неръжд. - никога, това е от нещо повърхнстно наслоено, стружки, съседен метал, който си е жива ръжда и отпечатва същата върху неръждавейката, пада с прост парцал и малко нафта.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Така е, падна много лесно.
                    Не знам какво е наслоено.. И как, но си прав като се замисля. А пластините на викса са от алюмин, заради евтината пластмаса и тоя алуминий не може да се мият в миялна машина (не казвам откъде го знам)!
                    2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Пружинни пластини от алуминий - нов нонсенс в темата. Имам предвид пластините , които са в една ос с инструментите, те ги задържат в отворена - затворена позиция, няма чалъм да са от халумин. Мек е като моя, а трябва да е кат на новобранец на 40-тия ден след влизане в казармата. халумина го не може туй.
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Не, пластините са от същия материал (неръждавейка). Алуминиевите пластини са между инструментите.
                        А лисицата каро се замисля е желязо на прах, остъргано от отваряне-затваряне (обичам да си играя с отверко-отварачката)
                        Прощавай за нонсенса

Коментар

Щях да кажа, че не виждам никакви причини някой в БГ да си играе да внася препарати и смеси, защото са доста по-скъпи от лугата и солта, която имаме в изобилие... Но ми присветна, че времената са съвсем други, а за почистването, както и напр. за ремонта на 100 м. улица за 1 000 000 лв. се дават едни данъкоплатски пари, дето изобщо нямат отношение към това кое колко реално струва. Явно някой е направил калкулацията - вместо да харчи пари за гориво при, да речем, двукратно минаване поради продължаващ снеговалеж, да ръсне там превантивно с една "вълшебна смес" и да няма грижа... Пък дали ще похарчи 10 % или 15 % от парите, които получава по "концесията за смето- и снегопочистване" - хич не го интересува.
                          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Има сенс, защото 2011 им забраниха да ръсят с пясък че после нема чистене
                            Ако си спомняте го събираха едни безработни в чували.

Коментар

Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
                              Има сенс, защото 2011 им забраниха да ръсят с пясък че после нема чистене
                              Е, да де, нема чистене, `щото нема желание да се дават едни пари за тая работа. Иначе този пясък си е от всякъде "възобновяем" материал, не вреди като солта не само на колите, но и на околната среда, в планините и сега не става само със сол, ама требе да се посмете и позамие напролет. Друго си е да гушнеш парата и да минеш с едно-две яки ръсения на "адска смес" при студа.
                              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Така се получава. Какво са ръсили само те си знаят, ако се задържи темата ще пусна снимки на деругата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X