Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спирате ли водата докато миете зъбите си?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спирате ли водата докато миете зъбите си?

Как се връзват, спестените от вас няколко литра, с хилядите кубици, напразно изтичащи от непрекъснатите повреди, по старите тЪрби?!
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Абе, аз си я спирам по навик, ама като се замисля сега, това не знам има ли някакъв ефект върху водния баланс. За водомера ми, със сигурност има значение, но за водните ресурси едва ли. Идва от Марица и пак там отива. Може и да спестя някой киловат на пречиствателните станции, дето ми правят от речната вода питейна, ама то... кой ли пие вече чешмяна вода? А да, направил съм си обратната вода така, че мивките и пералната отиват в тоалетната. Не за икономия на вода, кенефа ми мирише на пране. Всеки с номерата си.
      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

"Дебит на стандартен смесител: 15литра/мин"
        Смени пожарникарският кран в банята с нещо по-модерно.

LZ(единица) Лима Жоро Жоро
        2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
          Как се връзват, спестените от вас няколко литра, с хилядите кубици, напразно изтичащи от непрекъснатите повреди, по старите тЪрби?!
          Колега , идеята е всички да пестим по малко . Това със старите тръби е проблем на ВиК дружеството и на държавата. Аз поне се чувства съпричастен като пестя вода по някакъв начин.
          ПОЛУДЯВАМЕ БАВНО, НО СИГУРНО.
          тел. 0889 017703
          0897 516030

Коментар

Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
            "Дебит на стандартен смесител: 15литра/мин"
            Смени пожарникарският кран в банята с нещо по-модерно.

Ако е отворен на мах е точно толкова. Моите деца винаги си го отварят на мах.
            тел. 0889 017703
            0897 516030

Коментар

Спирам я! Като ходя на 20 дни плаване. Защото:
              20 дни плаване, 4 човека, 100 галона танкове за вода. От тия 100 галона, искам да останат 20 за "зор заман". Сметнахте ли ги? 1 галон /3.8 литра/ на човек на ден. Включва къпането, чиниите, зъбите, прането... Е за това я спирам.
              В нас нищо не спирам- галоните идват от стената. И месечната сметка за вода е колкото надницата ми за час. Малко ми е терсене, но ми минава, като гледам комшията какъв басейн пълни.
              Икономии не се постигат чрез самосъзнание. Постигат се след повишаване на цените. Ако едно нещо е ефтино, то значи не е пред свършване...
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Gargata72 Преглед на мнение
                Ако е отворен на мах е точно толкова. Моите деца винаги си го отварят на мах.
                и за 1 минута ще напълниш 10 бутилки от 1.5Л ?
                2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

и за 1 минута ще напълниш 10 бутилки от 1.5Л ?

Не една от 10л и половин от друга 10л, че и повече зависи от налягането на водата.

п.п. Брат ми има кафе автомати и всяка сутрин пълни 10л.ви бутилки .Засичали сме време за пълнене .
                  тел. 0889 017703
                  0897 516030

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                    Спирам я! Като ходя на 20 дни плаване. Защото:...
                    Ма сте един цветист, колега... А кво да правят бедните поданици на Венецуела, като плащат за литър вода три пъти по- скъпо отколкото за литър бенДзин? Да земем да им пратим от нашата спестена вода ли? Па те ше ни я върнат в бензин...?

Коментар

Готина тема,но не забравяйте,че по канала трябва да мине и вода,за да отнесе "нещото"
                      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от Gargata72 Преглед на мнение
                        Не една от 10л и половин от друга 10л, че и повече зависи от налягането на водата.

п.п. Брат ми има кафе автомати и всяка сутрин пълни 10л.ви бутилки .Засичали сме време за пълнене .
                        Утре ще го меря.
                        По принцип, жената може и 80л/15мин ма това са различни мерки.
                        Иначе, сериозно 1.5 на мин ми се струва ужасно много.

Коментар

Утре ще го меря.
                          По принцип, жената може и 80л/15мин ма това са различни мерки.
                          Иначе, сериозно 1.5 на мин ми се струва ужасно много.
                          Тя и моята може , мама им и жени кво да ги правиш. Пробвай ще се изненадаш.
                          тел. 0889 017703
                          0897 516030

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                            Ма сте един цветист, колега... А кво да правят бедните поданици на Венецуела, като плащат за литър вода три пъти по- скъпо отколкото за литър бенДзин? Да земем да им пратим от нашата спестена вода ли? Па те ше ни я върнат в бензин...?
                            А какво да прави бедния канадец- до него водопад от идеална потейна вода, отива зян вече милион години? Че и дебита си го бива. Ама най-близката бензиностанция му е на 200 километра. Пък и бензина скъпичък...

Кой каквото си няма, за това си мечтае. Имането и нямането се регулират с цени. При твойте венецуелци и при моя канадец, може да спре кораб. И се завърта алъш-вериша...

Със спирането на кранчето в България, няма как да помогнеш на Венецуела. Със вдигането на цената на водата, ще помогнеш на всички.

И кое ми е "цветистото"?

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                              ...И кое ми е "цветистото"?
                              Просто уби интригата в темата. и аз се опитах да го направя, ама ти го изрисува някакси. Иде ти отръки, явно.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                                Просто уби интригата в темата....
                                Извинявам се! Просто исках да кажа, че норми на поведение се налагат или с чепатата гега или с бой по портмонето. Гегата влиза в действие като има някакъв зор или когато парите нямат значение /аз махам бушона на помпата за вода в лодката и си го слагам в джоба. Който не му харесва- при арменския поп.../. През останалото време, простото увеличаване на цените на принципа "търсене, предлагане, наличие на ресурси" води до идеално регулиране на начина на поведение. Как да науча малката си дъщеря да спира водата докато си мие зъбите, като тя от банята вижда на комшията пълнещия се басейн?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                                X