Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самолет - пожарникар

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    От: Самолет - пожарникар

    При нашите пожари това я лети седмица в годината я не,ако си вьрши работата и толкова няма да направи.

    Моточас на хеликоптер пьк сьвсем не се врьзва,това излиза Киро на кирия с това малкото бамби на корема,да бяха наели нещо свястно да са забравили за проблема / апоред мен де,няма да сядам да ги смятам /.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

    Коментар


    • #32
      От: Самолет - пожарникар

      Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      А интересно. Не може ли, вместо такива напъни, да имаме една система за ранно известяване и 3-4 въртолета, като тези дето проглушиха София една седмица? Запалил си лагерен огън в гората => след половин час идва перката отгоре и ти лисва 3000 литра язовир, а минутка след това - ладичката на горското ти доставя фиша с глобата. За 2-3 часа и умишлен палеж да е, пак няма да обхване такъв фронт, че да расте по-бързо отколкото го гасят. Работата е за няколко (айде, десетки) камерки по височините.
      Абсолютно съгласен! Трябва наблюдение, което може да се прави със всякакви летателни апарати, даже от най-лекия клас. Още по-добре безпилотни. Също може и с камери, който струват толкова евтино, че могат да се слагат в огромни количества. Важно е да има много бърза система за реакция. И тя да е "на макс". Ако се върнем на пожара в Бистришко бранище, аз видях първата струя дим някъде по обяд. Беше малко по-голям лагерен огън. Една доза от 3 тона вода щеше да е предостатъчно. Просто още в първия момент да се реагира и то с "големия чук".

      А ако и фиша от горското или пожарникарите е сигурен...

      Само дето мога да разкажа за следния мой опит:
      В град Троян, махала Райковска. Берях сливи. На отсрешния склон виждам огън. Така хубав огън, нисък, но на широк фронт, Времето е надвечер, добре се вижда. Преполагам, че горят треви. Нямах телефон в себе си, затова скачам в колата и в града до пожарната. Пожарната е точно, където пътя от махалата слиза в града. Право при дежурния. Описвам къде и какво съм видял. Реакция "А това е ..... (следва име, което не запомних), пак си е запалил тревата." и ме успокояват "Там няма нищо, което да може да се запали, само широколистна гора. Ще му изгори тревата и ще си спре само." На моите възражения, че не се е виждал никой, който да контролира процеса и както го гледам, ако се обърне вятъра огъня влиза в махалата, ме успокояват, че няма страшно. Този всяка година си горял сухата трева, щото не я косил. Аз обаче възразявам - "Ама няма ли поне да го глобите?". Щото на мен не ми се трепери всяка есен, дали ще ми изгори и моя имот. И тук се почна едно звънене между полиция, горско и кметсво кой да го глоби, по какъв параграф и на каква база.

      Та това за фиша. Също и за реакцията. Казах си, че следващия път като видя огъня, трябва да си го издиря този сам и да му тегля един бой. По възможност без да ме разбере кой съм бил, за да не ми запали къщата.

      Коментар


      • #33
        От: Самолет - пожарникар

        Тази година има ли подобрение, не се чува нищо, за Самолет - пожарникар. (значи, няма)

        Alexr, другия път, когато отидеш и му кажеш какво се е случило, включи си телефона и го запиши, след това му го изпрати на шефа/началник. Надявам се, вече никога да не получаваш такива тъпи отговори.

        Коментар


        • #34
          От: Самолет - пожарникар

          По линия на агенция ЕЖК от достоверен източник чух че, поради вечната война мой-твой човек и обжалване на спечелен търг сме изпуснали еврофинансирането за специлизиран Пожарен хеликоптер.

          Коментар


          • #35
            От: Самолет - пожарникар

            Днес над Дружба прелетя (незнам дали беше специализиран) хеликоптер, на който беше закачен мех (предполагам) пълен вода, и замина в посока юг-югоизток.
            WG 2.7 CRD

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X