Здравейте колеги, служил съм ,като войник в ракетно поделение в Самоков. Ходил съм и на пуск на ракета в СССР, като пуска бе успешен и руснаците направиха командира на подделението Генерал -майор. Янков, мисля че бе фамилията му. Учението в СССР, името му бе " Щит". Тогава, бяхме ориентирани срещу Гърция и съм чувал това, за което Николай Колев - Босия е направил блог, но първо го бе поставил в Афера.бг и изчезна бързо. Сега го видях и моля вижте го, защото нямам думи: http://bosia.blog.bg/politika/2012/0...campaign=blogs
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ИМАЛО ЛИ Е ЯДРЕНИ БОЙНИ ФУГАСИ В СТЕНИТЕ НА ТРИТЕ ГОЛЕМИ АРДИСКИ ЯЗОВИРА
Свий
X
-
От: ИМАЛО ЛИ Е ЯДРЕНИ БОЙНИ ФУГАСИ В СТЕНИТЕ НА ТРИТЕ ГОЛЕМИ АРДИСКИ ЯЗОВИРА
Първоначално публикуван от белята Преглед на мнение... Сега го видях и моля вижте го, защото нямам думи: http://bosia.blog.bg/politika/2012/0...campaign=blogsНие не сме неутрални!
-
Пак ЕЖК.
Няма шанс да е вярно. Чак пък с ядрени глави да си гърмиме язовирите ... има и по-нормални начини това да стане.
...Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 13-02-12, 17:14.Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.
Коментар
-
Най-лесно се засича от дистанция наличие на ядрен заряд.
Най-трудно се крие, най-често се обслужва технически.
Технологията за ядрени заряди с малка мощност бе въведена към края на социализма.
По същото време започнаха да ги засичат от Космоса.
Като обобщим - НЕ!Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))
Коментар
-
Няма такова нещо. И не е имало никакви ядрени заряди. Фантазията е малко прекалена.
Разрушаване на една язовирна стена при нужда е много лесно нещо, особено за хората които са я проектирали.
За разрушаване на противникови съоръжения, са създадени т.н. скачащи авиационни бомби, които лесно повреждат короната на стената.Show must go on!
LZ1VES
Коментар
-
На баба му футболните гащи на този Босия.
Язовирите бяха минирани и такова "разкритие" няма потенциала да привлече внимание върху персоната му. Пича е вдигнал залога със ядрени устройства - е, ще се пошуми наистина.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
И аз съм слушал същата история, дали вярна, дали не, не знам...
Имало насочени ракети, към най-големите язовири, в страната, с цел предпазване от завоевание, но от кой не помня..То е и логично, защото стените на язовирите са по 100+ метра височина и се съхраняват милиони кубици вода...А си представете, да рухне тая стена..Че и на 2-3 язовира.."Малко" поточе..
Не съм специалист в тази област, просто разсъждавам!!И не ангажирам никой с него..За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
-
Стефанеее.... !
Къде си, да разкажеш нЕкои истини за сапьорното дело ?
Че не издържам вече.
Едни момчета фърлили пиратки у язовиро и....айде темата ойде в спамо.Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))
Коментар
-
Значи чакайте да помисля. Аз съм СССР, обградил съм се с предпазен буферен пояс от държави които съм вкарал в този пояс с малко, ъъъ, шамари, разплакал съм майките в тези държави до девето коляно, и после ще им дам на разположение какъвто и да е ядрен боеприпас. Умно, умно
Съветски ядрени боеприпаси под не-съветски ПРЯК контрол в страните членки на Варшавския Договор (че и другаде) никога не е имало. По простата причина че бързо-бързо могат да се обърнат срещу "дарителя".
В които държави е имало разположени ядрени оръжия, са били под пряк съветски контрол в базите на Червената Армия.
Като говоря за "съветски" - професора ми разправяше че и в самия СССР поделенията боравещи пряко с ядрени оръжия и/или с ракети са били почти изцяло съставени от етнически руснаци. Те на републиките си са нямали вяра, та на нас...Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Николай Колев-Босия има нужда от вниманието на психиатър, а не от нашето.There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
No wahalla.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение...И аз съм слушал същата история...Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение...Едни момчета фърлили пиратки у язовиро...
Не става въпрос дали язовирите бяха минирани - бяха, хем съвсем доскоро се демонтираха съоръженията. Въпросът е за ядрени устройства! Е това е глупостта на Босия-вите брътвежи.
Гоблин е изложил едната страна на нещата, другата е съвсем практична - цена, обслужване, кадри, рискове...Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение...Съветски ядрени боеприпаси под не-съветски ПРЯК контрол в страните членки на Варшавския Договор (че и другаде) никога не е имало. По простата причина че бързо-бързо могат да се обърнат срещу "дарителя"...
Дали е имало на българска територия ядрено оръжие под съветски контрол - не ми се вярва. Използване на ядрено устройство за разрушаване на собственна язовирна стена е безсмислено скъпо и сложно.Последно редактирано от GN2355; 11-02-12, 18:33.
Коментар
-
Е, неверни неща, в случая пишеш ти - чак глупости не казвам, защото това не е от нещата, които се очаква да са в сферата на интереси на лелките по опашките...
Възможността, начина, техническото обезпечаване, организацията и т. н. - за разрушаване на язовирните стени биваше въпрос още на техническо задание и проектиране. Като става въпрос за "миниране" не си представяй диверсионни мероприятия - съоръженията осигуряващи тази възможност представляваха постоянна инфраструктура със съответната поддръжка и обслужване.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
Чувал съм за планове и разработки с които всичкото поле до и след Одрин е трябвало да се превърне във воден ужас от над метър вода.
Съвсем сигурно е, че това е възможно.
Ама ядрените заряди са архигениална глупост!
На подходящото място и един камион с експлозив е достатъчен.
Нашата армия е трябвало да издържи няколко часа до пристигането на руските войски.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар