Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пъдпъдъци и гургулици.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пъдпъдъци и гургулици.

Първоначално публикуван от G_P_S Преглед на мнение
    Почеши гънката........ И аз не съм.
    Ще се опитам, ама напоследък не ми се отдава в следобедните часове. Гони ме сиестата..
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Изглежда не ме разбрахте. Далеч съм от мисълта да споря кое е законно и кое не. Просто има раздел Лов и риболов, в който "Бриджитки" като мен не влизат. Там е мястото да се хвалите кой колко пъдпъдъци е избил, не в Екология. И там може колегата да покаже къде го е клъвнал петела.

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
        Не те разбрах съвсем, но това е сигурно, защото не съм ловджия.
        Аз съм и пак не го разбирам . Основната причина за намаляване на дивечовите популаций не са ловджиите а силно намалялата хранителна база . До преди 22 години ТКЗСтата не оставяха незасята с някъква култура площ сега има цели региони в които расте само и единствено трева и дивеча мигрира към райони с по богата хранителна база .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Много....удобно. Сега остава и да докаже някой, че дивечът се развъжда по-добре и по-експресивно в облагородени територии, а не в незасегнати от човешката дейност такива.

Коментар

Просто бяхме свикнали на не реално голяма популация и доста години я приемахме за даденост .

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
              ...Сега остава и да докаже някой, че дивечът се развъжда по-добре и по-експресивно в облагородени територии, а не в незасегнати от човешката дейност такива.
              То има ли съмнение в това?

Коментар

От мен днес 3 пъдпъдъка и 4 гурги
                Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

То има ли съмнение в това?
                  Определено има.

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
                  Колега, ако не сте забелязали, точно тук не е мястото да се хвалите колко птици сте убили. Има си конкретна тема за това в раздела за лов и риболов.

Коментар

Определено има...
                    При прочитането на ЗЛОД всички съмнения падат. Там всичко си пише.

Коментар

При прочитането на ЗЛОД всички съмнения падат. Там всичко си пише.
                      Точно Законът за лова пък изобщо не може да бъде критерий за броя и движението на дивечовите и птичите популации.

В резултат на антропогенния натиск, през последните няколко десетилетия редица български видове намаляха до степен на изчезване. В тях се включват най-малко 31 вида висши растения, 7 безгръбначни, 3 вида риби, 2 змии, 3 птици, 2 (възможно 3) вида бозайници и 6 местни животински породи.
                      archive.rec.org/REC/Programs/EnvironmentalAssessment/pdf/sea_bio_guidelines_bg.pdf
                      Последно редактирано от Тихомир; 27-08-11, 13:56.

Коментар

Иди и си кажи съображенията ето тука, че да се посмеят малко...

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
                          Убиец . Отивай да се хвалиш в ловния раздел. Тук е ,, Екология,,. Май пишеш тук за да дразниш колегите си,а? . Майтап бе Уйли,ама наистина си объркал раздела.

Коментар

Иди и си кажи съображенията ето тука, че да се посмеят малко...
                            Беше някъде 1996 - 97 година точно от тях на въпрос на БЛРС защо намалява дивеча и къкво да правим ни пратиха едно иследване базирано на повече от 30 години наблюдения . В него изводите бяха че дивеча намалява основно заради намаляването на хранителната база и той не изчезва просто мигрира в съседни на нас държави които не са толкова глупави да си унищожат селското стопанство . В Сърбия ; Гърция и Македония никой не се оплаква от липса или намаряване на дивеча а ловните сезони са им значително по дълги от наще . Има и други човешки дейности влияещи на дивечовите популаций но лова беше една от най малко значимите .

Коментар

Или дето се вика - на въпроса -
                              Много....удобно. Сега остава и да докаже някой, че дивечът се развъжда по-добре и по-експресивно в облагородени територии, а не в незасегнати от човешката дейност такива.
                              следва и отговора-
                              Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                              Беше някъде 1996 - 97 година точно от тях на въпрос на БЛРС защо намалява дивеча и къкво да правим ни пратиха едно иследване базирано на повече от 30 години наблюдения . В него изводите бяха че дивеча намалява основно заради намаляването на хранителната база и той не изчезва просто мигрира в съседни на нас държави които не са толкова глупави да си унищожат селското стопанство . В Сърбия ; Гърция и Македония никой не се оплаква от липса или намаряване на дивеча а ловните сезони са им значително по дълги от наще . Има и други човешки дейности влияещи на дивечовите популаций но лова беше една от най малко значимите .

Коментар

Или дето се вика - на въпроса -

следва и отговора-
                                И какво общо има между двете? През 96-97 година все още имаше много кооперации , обработващи земята на бившите ТКЗС-та. Ала дивечът пак намалява. Въпреки повече от достатъчната хранителна база. Още повече самото изследване е било въз основа на близо 30-годишни наблюдения, значи по силното време на тия пусти ТКЗС-та.
                                Последно редактирано от Тихомир; 27-08-11, 21:14.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X