Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пъдпъдъци и гургулици.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пъдпъдъци и гургулици.

Цифрата е доста пресилена . В нея влизат и хората на преклонна възъръст които от много години не са излизали на лов но няма работещ механизъм по който те могат да бъдат отстранени . Плащат си всички такси и заемат място а полза от тях никъква от доста години даже имаше намаление 50% от таксите след определена възръст.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      Цифрата е доста пресилена . В нея влизат и хората на преклонна възъръст които от много години не са излизали на лов но няма работещ механизъм по който те могат да бъдат отстранени . Плащат си всички такси и заемат място а полза от тях никъква от доста години даже имаше намаление 50% от таксите след определена възръст.
      И как да няма полза от тях събират си им таксите от тях дори е най-голямата полза.И дядо ми е ловец но не излиза на лов вече на 81 години е малко оглушал,но си плаща таксите си е ловец само по документи.Целия си ловен стаж е изкарал само с една пушка чешка Збрьовка от 57 година и не иска да се разделя с нея.
      0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
        И как да няма полза от тях събират си им таксите от тях дори е най-голямата полза.И дядо ми е ловец но не излиза на лов вече на 81 години е малко оглушал,но си плаща таксите си е ловец само по документи.Целия си ловен стаж е изкарал само с една пушка чешка Збрьовка от 57 година и не иска да се разделя с нея.
        С чиста съвест мога да кажа че над 50% от моята ловна дружинка не съм ги виждал да илезнат на лов през целия ми стаж 20 години а до преди 5-6 години не пропусках излет особено на едрия . Като дойде време да се коват хранилки и да се носи сол и фураж в гората сме 5 - 6 човека все едни и същи . Преди няколко години искаха от БЛРС предложения от дружинките за поредната промяна в закона от наща излязохме с подобно предложение хора които примерно 3 последователни години не са излизали поне на 20% от ловните излети през годината да имаме право да ги изключваме от дружинките също и за хората на възръст които нямат вече физическа възможност да имат правото на пожизнено съхранение на ловното оръжие нещо като почетни членове и тнт но нищо от предложенията излязли от ЛРДтата не се прие в закона . Горе имат други интереси .

Коментар

Първоначално публикуван от G_P_S Преглед на мнение
          Иска ми се да си объркал цифрата и да са по-малко. По 1 пиле на ловец ...........................лоша работа. А може и да не е фатално,а ? 40-50 000 птички...............кво лошо, а ?

Иска ти се братко , но не би ! И на мен ми се реве за бедните п(т)ички , като на теб , защото като смятам пък аз по статистически данни : Този уикенд стрелците - убийци имат на сметката си : 160 000 убиеца х 2 пъдпъдъка , плюс х 2 гургулици , плюс х 2 яребици .... ако отчетем едно към кесим и фазаните и излиза , че около 1 милион птички са паднали жертва на тия горните .

И това не е всичко ! Взимаш ли предвид гилотината на 40 000 прасета (между 80 и 100 кила всяко) ??? И то само заради някакви си средно десетина вратни пържоли от единица добитък ! Да не говорим , че болшинствот от тях са нехуманно умъртвени , съгласно западните стандарти .
          Ами какво да кажем за унищожената реколта от средно 10 000 декара плодородно ланшно грозде , във вид главно на бяло вино ?

Единствено на кяр ше излезе оловната промишленост май . Щото 1 милион бедни птички са отстреляни с около 5 милиона (имайки предвид пишман - младите авджии) патрона , по 28 грама .... лелеее не ми се смята ! Кой казва , че военнопромишленото производство било затрито ?!

Межд другото , очаквам скоро на хоризонта някоя Бриджитка , загрижена не само за мечоците , но и за пернатия дивеч , да дойде да ни чука сол на Балканските кратуни ... Е , поне да и покажа къде ме е клъвнал петела .
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Колко стреляха днес и по колко птици убиха ???
            Ако слушаш наща ловджийската статистика нито едно не е останало неотстреляно . Къкви 100 грама моине два пъдпъдъка бяха по голями от петлите в двора на кмета кучето ми ги носеше на три почивки 15 човека едвам отстреляхме една норма в събота. Не че няма пилета има пре достатъчно ама всички барабар с кучетата все ни теглеше към кебапите в механата а в неделя нямаше кой да стане сутринта след тия количества ланшна ракия .

Коментар

Демокрация има и в цяла западна Европа. Караш си колата през Австия, Германия,Франция,Англия ,а в нивите от ляво и дясно пасат стада със сърни. Ако пътуваш с влака през Англия и Шотландия може да си зададеш въпроса дали не сънуваш.Стада сърни и елени,хиляди зайци, ята с фазани и какво ли още не. Там ли е демокрацията,тук ли ,да се чудиш и маеш.
              При нас е по-голяма демокрация и затова няма...
              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                При нас е по-голяма демокрация и затова няма...
                Мдааа , гадна работа е Демокрацията ! А когато си беше Пролетарска диктатура беше така :

"...Ако пътуваш с влака .... може да си зададеш въпроса дали не сънуваш.Стада сърни и елени,хиляди зайци, ята с фазани и какво ли още не. ...."

Цезаре , за домашно : Посочи по коя линия на влака си гледал картинка от горния цитат ( да ме прощава джи пи еса ) по време на комунистическия режим .
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                  Мдааа , гадна работа е Демокрацията ! А когато си беше Пролетарска диктатура беше така :

"...Ако пътуваш с влака .... може да си зададеш въпроса дали не сънуваш.Стада сърни и елени,хиляди зайци, ята с фазани и какво ли още не. ...."

Цезаре , за домашно : Посочи по коя линия на влака си гледал картинка от горния цитат ( да ме прощава джи пи еса ) по време на комунистическия режим .
                  Искаш да ти кажа къде преди 22 години имаше повече дивеч отсега ли? Ами навсякъде из страната. Както казват сега моите колеги - след таксацията ни станаха като домашни животни - знаем ги по име. А ако не го знаеш - човека, който разсипа целия отрасъл Горско стопанство в България се нарича Иван Костов. Тука има доста горски - могат да пишат. Горските стопанства демократично се разцепиха на Лесничейства и търговски дружества, откъдето всичките активи се стопиха съвсем демократично.

Да се допълня - тука има хора и от Кърджали - нека да кажат дали преди между блоковете си пасяха сърнички. Аз лично съм ги виждал нееднократно.

Коментар

Дивеча изчезна заради липсата на храна,до преди 3-4 години имаше много пустееща земя.От преди няколко години повечето земя се обработва сеят се жита,слънчогледи,царевица това е благоприятно особено за едрия дивеч.В моя район където ловувам се забеляза ръст в популацията на диви прасета и благороден елен.Особено от тази година има много слънчогледи,миналата седмица като ловувахме за гургулици забелязах,че в слънчогледите е имало силно присъствие на елени и прасета.Но това си има и отрицателен фактор а именно пръскането на културите със препарати за растителна защита,погубва се най-вече заекът от отровите.Малко трябва да се поработи срещу браконерите и всичко ще е наред,тук при нас се браконерстваше всяка вечер.Видяхме че от органите на реда няма да получим подкрепа и от дружинката дежуряхме всяка вечер.За 15 дни уловихме две групи браконери,бяха без улов то и не сме им правили проверка де нямаме такова право.Целта беше да се предотврати браконерсвото и вече месец няма такова браконерство,разбраха че се дежури срещу браконери.Трудно е да се дежури всяка вечер но друг начин няма.
                    0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

Братле,линията е Лондон-Ейлсбъри. Там ,,Пролетарска диктатура,, не е имало и затова има дивеч. Всички знаем, че тази диктатура е наложена от гладни безделници ,въодушевени от глупостите на още по-гладни идеолози и всичко създадено преди тях е било излапано след като са се настанили в чуждия двор.

Коментар

По линията София-Варна около селата между Левски и Горна. С очите си съм виждал стада сърни. 1988-89 г пък правехме отклонението на газопровода Русе-Водица, там какви животни съм виждал, страхотия. Огромни елени и още по-огромни глигани. Нямаше нощ, когато прибирах работниците след проби да не срещна я някой див прас или елен. А на няколко пъти се отървах от сблъсък просто по чудо. Веднъж гонихме и вълци с два джипа, но избягаха - снегът беше много дебел. Имаше много повече дивеч от сега. Нямаше толкова ловци, имаше доста повече на брой ферми за яребици и фазани, които редовно пускаха малки птици в природата.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                          По линията София-Варна около селата между Левски и Горна. С очите си съм виждал стада сърни. 1988-89 г пък правехме отклонението на газопровода Русе-Водица, там какви животни съм виждал, страхотия. Огромни елени и още по-огромни глигани. Нямаше нощ, когато прибирах работниците след проби да не срещна я някой див прас или елен. А на няколко пъти се отървах от сблъсък просто по чудо. Веднъж гонихме и вълци с два джипа, но избягаха - снегът беше много дебел. Имаше много повече дивеч от сега. Нямаше толкова ловци, имаше доста повече на брой ферми за яребици и фазани, които редовно пускаха малки птици в природата.
                          И аз съм виждал чудеса когато карах фураж и кюспе във,, Воден,,ама ЦК лапаха еленов врат,а простосмъртните -нищо. Колкото до количествата , сега е демокрация и всеки може да се въоръжи и да гърми, а комплексар с оръжие и самочувствие наистина може да изтреби всичко движещо се около него.

Коментар

И аз съм виждал чудеса когато карах фураж и кюспе във,, Воден,,ама ЦК лапаха еленов врат,а простосмъртните -нищо. Колкото до количествата , сега е демокрация и всеки може да се въоръжи и да гърми, а комплексар с оръжие и самочувствие наистина може да изтреби всичко движещо се около него.
                            Е, "Воден" е открай време дивечов резерват, а аз говоря за дивата природа, не за развъдници за "другари".

Коментар

Братле,линията е Лондон-Ейлсбъри. Там ,,Пролетарска диктатура,, не е имало и затова има дивеч. Всички знаем, че тази диктатура е наложена от гладни безделници ,въодушевени от глупостите на още по-гладни идеолози и всичко създадено преди тях е било излапано след като са се настанили в чуждия двор.
                              По време на пролетарската диктатура по баирите около Хисаря, Черничево, Горна махала, Отец Паисиево, Сърнегор имаше фазани дето се вика на всяка крачка, и зайци, и кеклици, и гургулици и всякакви подобни животинки.
                              Ама и тая тема обърнахте на политика, на Левски и ЦСКА. Докато няма ред няма да има не само дивеч - и нас няма да ни има!

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                                По време на пролетарската диктатура по баирите около Хисаря, Черничево, Горна махала, Отец Паисиево, Сърнегор имаше фазани дето се вика на всяка крачка, и зайци, и кеклици, и гургулици и всякакви подобни животинки.
                                Ама и тая тема обърнахте на политика, на Левски и ЦСКА. Докато няма ред няма да има не само дивеч - и нас няма да ни има!
                                Точно за реда става въпрос. Да дадеш пушка в ръцете на 300 000 човека, да прибереш парите на още 30 000 ,които до шест месеца ще са законни ловци,май за територията на България си е пълна гавра с дивеча. За самосъзнание не искам да говоря,защото това ,което говорят и това,което правят,при голяма част от ловците се разминава и ако лова е заешки,за секунди се превръща в сърнешки или каквото там се появи пред чифтето или автомата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X