Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Одобрявате ли карането на МПС-та в Националните Паркове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Одобрявате ли карането на МПС-та в Националните Паркове

аз гласувах за само по определени маршрути и условия защото иначе тук в района е само парк.и ако не ние то кой ще го стопанисва.има много начини за поддръжка не само почистване ами и отводняване на пътя и района около пътя.махане на паднали дървета и подобни други.от парка немогат да насмогнат с такъв голям район.

Коментар

Аз не виждам за какъв расизъм говорим? ИМа си закон и някой просто не го спазва.

Незнам дали това е расизъм, но знам, че като отида в Рила следващия път и пак като мине някой с кросовия мотор в границите на парка на пълна газ покрай мене и ме ударят 2-3 камъка, няма изобщо да се занимавам с горски, правила и т.н...ами просто ще го сваля от мотора, ще му скина главата от бой, ще го сваля до асфалта и ще го тегля с Патриота до първото село.

Пък нека после се оплаква на арменския поп или да идва да ме търси в София.

Не смятам, че трябва да си затваряме очите за реалната ситуация под претекст, че някой с някакъв джип някога е свалил някакви боклуци след уговорка с Парка. Това е частен случай.

В края на деня въпроса опира до там - има толкова баири и дерета хубави в България, точно в националните паркове ли трябва да се правим на гъзари?

Коментар

Първоначално публикуван от jimmy Преглед на мнение
        Аз не виждам за какъв расизъм говорим? ИМа си закон и някой просто не го спазва.

Незнам дали това е расизъм, но знам, че като отида в Рила следващия път и пак като мине някой с кросовия мотор в границите на парка на пълна газ покрай мене и ме ударят 2-3 камъка, няма изобщо да се занимавам с горски, правила и т.н...ами просто ще го сваля от мотора, ще му скина главата от бой, ще го сваля до асфалта и ще го тегля с Патриота до първото село.

Пък нека после се оплаква на арменския поп или да идва да ме търси в София.

Не смятам, че трябва да си затваряме очите за реалната ситуация под претекст, че някой с някакъв джип някога е свалил някакви боклуци след уговорка с Парка. Това е частен случай.

В края на деня въпроса опира до там - има толкова баири и дерета хубави в България, точно в националните паркове ли трябва да се правим на гъзари?
        Като че ли говорим на различни езици. Аз мога да говоря само от името на нашия клуб и ще кажа един път и завинаги. Ние влизаме и шофираме в Националните паркове само с законосъобразно официално разрешение и в помощ на служителите им. Ние не сме "някой с някакъв джип" и за нас това не е частен случай, защото вече имаме три мероприятия с 6 до 15 джипа участници, 2 с парк Пирин и едно с парк Рила. Октомври ни предстои поставяне на маси и пейки и почистване на район от билото на Стара планина в парк Централен Балкан. За догодина тази ни дейност ще се разшири с отводняване на застрашени от ерозия терени в Пирин, поддръжка на огнезащитни полоси и охранителни пътища в Рила и изграждане на още кътове за отмора в Стара планина.

А на Вас препоръчвам да потърсте начини да бъдете в помощ на служителите на парковете, защото саморазправата определено не е начин, колкото и да ни се иска понякога. Има начини човек да се свърже с Дирекците на парковете, да намери спонсори и да бъде полезен. Те определено имат нужда от едно рамо и всеки високопроходим автомобил им е от полза.
        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Благодаря за препоръката, но това отдавна вече е направено.

И пак казвам - не съм пускал темата за да обсъждаме клуб Ланд Ровер - за вас е пределно ясна ситуацията....

Коментар

По-миналата седмица отидох до един заслон от южната страна на Витоша с джипа. Кола до там не можеше да се качи. Имаше една девойка еколожка дето ме гледаше накриво. Ама като натоварих 3те чувала боклук отсавени от пешеходни туристи и доста трудни за отнасяне от пешеходци не се оплака... Даже помага за товаренето.
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Zaarin, те така гледат по принцип на всеки джип в планината. В твоя случай поне ти е помогнала, при нас първо "лаят", после "въртят опашки", но да помогнат досега не се е случвало. А дори ги канихме в Рила, но накрая свалихме и тяхната торба с боклуци.
              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                Zaarin, те така гледат по принцип на всеки джип в планината. В твоя случай поне ти е помогнала, при нас първо "лаят", после "въртят опашки", но да помогнат досега не се е случвало. А дори ги канихме в Рила, но накрая свалихме и тяхната торба с боклуци.
                Тия дето ги канихме май даже не бяха и българи ама хората кефа бяха дошли да си правят не да работят то циганина като има маша що да си гори ръцете същото е положението и с псевдо-еко планинарите.
                ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                тел.088четири 9едно9 4нула4
                -------------------------------------------------------

Коментар

Имам впредвид тия по пътя, дето ни гледаха на кръв. Тях поканих, ама не могли горките, били точно сега много заети да се пекат на слънце.
                  www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Tези съм ги изпуснал леле така ли верно ти казаха егати хората и после тия същите руптаят и както винаги се търси под вола теле и е по лесно вината да поеме друг.
                    ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                    тел.088четири 9едно9 4нула4
                    -------------------------------------------------------

Коментар

Оня ден на великите туристи с раниците им събирахме даже и четките за зъби освен всичко останало.
                      http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Пред хижата имаше 15 (точно ги преброих) УАЗки на местните селяндури, които гледат да изкарат по някой лев возейки туристи на гърба на всички ни
                        Ми те ОТИ са прости тия СЕЛЯНИ карат туристи.(мислиш ли че много печелят).
                        По Убаво сигурно е да режат материал-чам(и е по-доходно).
                        Май е така а колега
                        А бе малко брутално ми звучи някак това дето си го написАл.

Коментар

А за това дали одобрявам или не в парковете-ако има ПЪТ го одобрявам.
                          Като видя долу паркинг(говоря за езерата) и не чуя шум от двигател нагоре и аз ще се паркирам до всички останали и ще си тупкам пеша нагоре.
                          Съжалявам ама не се мисля за фактор който ще внесе равновесие в природата ако си оставя само аз колата долу.

Коментар

Планините са единственото що годе незастроено и незамърсено място останало в Б-я, а националните паркове единственотонедокоснато кътче. Не мисля, че заради кефа и удоволствието на шепа хора трябва да бъдат мачкани редките треви (влючително билки и много ендемити) и храсти от гумите на нечий джип. Не би било удачно да се прокарват
                            черни пътища през горите и да се бръмчи с някой таралясник в малкото останали красиви и девствени местности. Има много варианти за разходка сред природата на националните паркове, но не и този. Не разбирам как можеш да се докоснеш истински до природата като се залепиш за седалката на джипа се едно си в хола у вас пред телевизора.
                            през 2008 г. са регистрирани 8 042 тежки транспортни произшествия като при тях са отнети 1 058 [COLOR=Red][SIZE=4]БЪЛГАРСКИ [COLOR=Black][SIZE=2]живота[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR]

Коментар

Уважаеми колега, не всичко което не разбирате е важно веднага да бъде забранено. И аз не разбирам много неща но не пледирам тяхната забрана само поради този факт... Съветвам ви да прочетете внимателно темата, освен нея има още доста такива от които да разберете кой какво и защо мисли по въпроса с парковете, природата и нейното опазване и тогава сте добре дошъл да кажете и вашето мнение...
                              VPetrov.photography

Коментар

А бе и аз не разбирам след като в София се тровят от смог защо още карат автомобили ама......
                                Не оспорвам ГОРНОТО мнение ама ми дойде така от веднъж.
                                А Венци ме е изпреварил.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X