Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е най-добрият град за живеене в България?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой е най-добрият град за живеене в България?

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
    Всъщност от бая време се мъча да се запътя към някое село, ама все нещо не ми се отдава....
    Аз живея на село избягал от града и се чуствам прекрасно
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Само не казвай, че имаш маса под асма на двора и вечер си гледаш телевизора на нея.. И си ближеш ракийката с истински доматки и краставици, под серенадата на щурците!?

И че нямаш пощенска кутия в която да получаваш сметки и извлечения от банки..

Ела във София,ела, ела...
      Да нагрее панелчето и да те вари няколко денонощия...

Коментар

Преди няколко дни си дадох сметка за следното. За мен е важно да се отпусна след работа, да съм близо до (ако може и вътре в) природата. Кефят ме сички буболечки и тревички, да не говорим за салатки и асмички... Гледам да избягам в едно село, на 50 км. от Пловдив при първа възможност. Е да, ама децата искат друго. Няма кабел, няма интернет. Малкият си иска боклуджийския камион всяка сутрин. Аз пъпа му го фърлих в кофата, ама май съм недооценил последствията. Вече е пръв приятел с шофьора и двамата боклукчии и най- голямата му мечта е да виси на задните степенки на камиона на един крак. Та, ако питаме децата, сигурно ще изберат динамиката на мръсната, пренаселена и "цивилизована" лудница, наречена град. За спокойствие, асмички салатка... хич и не помислят.
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
          Само не казвай, че имаш маса под асма на двора и вечер си гледаш телевизора на нея.. И си ближеш ракийката с истински доматки и краставици, под серенадата на щурците!?

И че нямаш пощенска кутия в която да получаваш сметки и извлечения от банки..

Ела във София,ела, ела...
          Да нагрее панелчето и да те вари няколко денонощия...
          Ше дойда утре да врътна два курса и пак бегам на горе.Прав си за асмата ама не гледам телевизия от години лаптопа ми е на масата с връзка през М тел 40 кинта на месец но интернетът е супер

Току що ми донесоха вечерятаЗаешки бут„вчера го клах “с пресни картофки от нашитеЧуда се да пия ли още или да почвам яденето и после задно салто и се правиш на умрел
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Aз съм за Априлци това е китно и приветливо градче на 25 км от троян и 40 от севлиево повярвайте ми хубаво е.
            [SIGPIC][/SIGPIC]Марин Илчев

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
              Малкият си иска боклуджийския камион всяка сутрин. Аз пъпа му го фърлих в кофата, ама май съм недооценил последствията. Вече е пръв приятел с шофьора и двамата боклукчии и най- голямата му мечта е да виси на задните степенки на камиона на един крак. Та, ако питаме децата, сигурно ще изберат динамиката на мръсната, пренаселена и "цивилизована" лудница, наречена град. За спокойствие, асмички салатка... хич и не помислят.
              ...може да стане собственик на сметосъбираща фирма - те както знаеш не са от бедните...

На малките им трябва разнообразие, плаж и домашни любимци... Затова ще си отложиш салатката под асмата за сред като си легнат... Като забраниш кабела вкъщи в Пловдив - след един месец ще свикнат да не гледат Бен Тен / Самурая Джак / Бакуган Бойците и ще се радват много и на "Лека нощ, деца".

Коментар

Да, може и Бугати Вейрон да си купи...

А за Априлци - да, имаме къща в едно село на 3 км по права линия от Априлци и в интерес на истината мястото е страхотно! Спокойствие, красота, забравено от бога място... Много ми харесва. На жена ми - не.
                ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                  Много ми харесва. На жена ми - не.
                  Мойта за малко да си изповръща червата докато стигнем до там (тръгнахме от Севлиево) - при това при бавно каране с ниска и комфортна кола. Предполагам, че ако бяхме с жипка - нямаше да се удържи, така, че аз съм пас...

Коментар

Всеки има нужда от спокойствие и тишина, но не всеки ги намира в малките градчета или селца....... това вече си е до човек...Аз специално когато съм далеч от София винаги ми е добре,дори и да не съм на почивка или отдих
                    Повечето хора говорят за справедливост само когато се отнася до тях и забравят за нея, когато се отнася за други....

Коментар

Традиционно европейските градове заемат първите места – 16 от тях са в топ 25 на класацията.
                      В класацията се отчитат фактори, като: "образованието, жилищата, развлечението и обществените услуги".
                      Да не забравяме също и че, "тази година има и допълнителна класация за най-екологични градове, която се оглавява от Калгари". Оценяването става на база на критерии и като "достъп до питейна вода, състоянието на канализацията, замърсяване на околната среда, трафикът по пътищата"... (Да сложа ли многоточие тук, заради паралела с нашите градове?! И в частност Варна като лидер в БГ класацията?!)

Коментар

Първоначално публикуван от ivied
                        Традиционно европейските градове заемат първите места – 16 от тях са в топ 25 на класацията.
                        В класацията се отчитат фактори, като: "образованието, жилищата, развлечението и обществените услуги".
                        Да не забравяме също и че, "тази година има и допълнителна класация за най-екологични градове, която се оглавява от Калгари". Оценяването става на база на критерии и като "достъп до питейна вода, състоянието на канализацията, замърсяване на околната среда, трафикът по пътищата"... (Да сложа ли многоточие тук, заради паралела с нашите градове?! И в частност Варна като лидер в БГ класацията?!)
                        Варна за най-добър град за живеене или за най-екологичен?!?!?! Че на мен нито едното нито другото ми се връзва........, а може би го казваш с ирония ?!?!?!
                        Повечето хора говорят за справедливост само когато се отнася до тях и забравят за нея, когато се отнася за други....

Коментар

Първоначално публикуван от Деси Генова Преглед на мнение
                          Варна за най-добър град за живеене или за най-екологичен?!?!?! Че на мен нито едното нито другото ми се връзва........, а може би го казваш с ирония ?!?!?!
                          За БГ класацията става въпрос - Варна е на 1-во място. В другата - Виена. Критериите, за които споменах са за класацията на консултантската компания “Мърсър”. От 215 населени места от всички континенти, София е на 113-о място. Виена е на първо място, следвана от Цюрих. На трето място е Женева, следвана от Ванкувър и Оукланд на четвърто място.
                          "Световното проучване изследва множество фактори, сред които са социално-политическата обстановка, икономическата среда, здравеопазване, образование, обществени услуги, места за забавление и природна среда. Градовете се сравняват с Ню Йорк, за който са фиксирани 100 точки и в класацията за 2009 г. е на 49-о място в общото подреждане.
                          Част от проучването изследва и инфраструктурата, където водещ е град Сингапур със 109,1 точки, следван от Мюнхен и Копенхаген."
                          Последно редактирано от ivied; 24-07-10, 21:54.

Коментар

И въпреки това, нещо не ми се връзва Варна да е на 1-во место от БГ градовете........ може би защото въобще не я харесвам......

Коментар

Избора винаги е бил - на море или на планина.
                              За живеене или за почивка.
                              В БГ - такава комбинация има само на едмо място - южното черноморие.
                              Така че аз съм за малките южни градчета в подножието на Странджа....
                              там все още има диви планински места на морския бряг.... / напр. Маслен нос и залива Листи /
                              искрено завиждам на колегите от Приморско..........поздрави за тах !!!
                              животът е магия !
                              X5 3.0d

Коментар

Виж за Приморско съм съгласна Ще ми се да имам едно местенце там за през лятото

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X