Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е най-добрият град за живеене в България?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой е най-добрият град за живеене в България?

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
    Какво, какво? Комплексно понятие ли? Бре! Преди малко Куздов хубаво го каза на ''неразбралите'' - в провинцията и с по-малко пари ще живееш по-добре, отколкото в София.
    Парите са много важно нещо, но не са всичко - казвам го убедено, а не като куха заучена фраза и мога да се аргументирам! Съществуват неща като реализация, професионално развитие и пр. понякога човек държи на тях, като не непременно това му носи само материални придобивки. Да, именно комплексно! По-горе съм изредил няколко елемента от този комплекс, изреждането може да продължи доста дълго, но само ще дам един елементарен пример: Преди няколко дни, на колелото до нас /пл. Журналист/ изхвърлиха от трамвая някакъв пиян. За нищо време се събраха две линейки от спешна помощ, една полицейска линейка /от изтрезвителя/, две патрулни коли но охранителна полиция и една на КАТ. Всичко това със съответния "персонал". И всичко това, заради някакъв тип, прекалил с желанието да си достави удоволствие. В същото време, в 10-15хилядни селища, родилките пътуват с конски каруци до съседни места, за да получат що-годе съвременно медицинско обслужване... И тези примери могат да продължат дълго - така че: Да, решението относно място за живеене, е според комплекс от съображения.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
      Така де. Точно зарад туй всичко живо натам драпа.
      Абе незнам кой за къде драпа......ама ти като гледам си задрапал за друго място......така,че не говори от името на живиищите в БГ.Такива като теб-много....кой в "каменен град",кой в на.....баба си......ама на всяко гърне мерудия......айде аман от псевдопатриоти......или да ти го кажа на Шопски....ама едва ли ще ме разбереш)))))))

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        Преди няколко дни, на колелото до нас /пл. Журналист/ изхвърлиха от трамвая някакъв пиян. За нищо време се събраха две линейки от спешна помощ, една полицейска линейка /от изтрезвителя/, две патрулни коли но охранителна полиция и една на КАТ. Всичко това със съответния "персонал". И всичко това, заради някакъв тип, прекалил с желанието да си достави удоволствие. В същото време, в 10-15хилядни селища, родилките пътуват с конски каруци до съседни места, за да получат що-годе съвременно медицинско обслужване...
        Айде подпали една къща в Божурище да видиш откъде ще дойде линейката, откъде ще дойде пожарната и откъде ще дойде полицията...и засичай кога ще стане това... В София не всичко е Лозенец...
        Моята улица не е мита откакто аз живея на адреса - вече 7 години... Бас хващам, че и преди това сигурно също не е мита...И става дума за вървежен квартал в Южните райони...
        И преброй наркодилърчетата в квартала и ги сравни с броя на осмокласниците в един 10-12 хиляден град ...
        ...а за алергиите и хроничните респираторни заболявания да отварям ли дума?
        София от времето на моето следване (средата на 90те) и сега - са два различни града - ако знаех в какво лайно ще се превърне града само за последните 5 години, никога нямаше да се заселвам тук...

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
          София от времето на моето следване (средата на 90те) и сега - са два различни града - ако знаех в какво лайно ще се превърне града само за последните 5 години, никога нямаше да се заселвам тук...
          През 70 -те лайната плуваха в една рекичка -до КАТ, а ние със стиропорени салове плувахме между плъхове, презервативи и фекалии.. И често се преобръщахме, както си е в истинския рафтинг...

Сега същата река е чиста, обградена с райграс, алеи и беседки, а аз си пия кафето от балкона потънал в зеленина и си спомням детството.. Така че ако ти си се наврял в лайната, има места където нещата са наобратно..

Нищо лично..

Коментар

Айде подпали една къща в Божурище да видиш откъде ще дойде линейката, откъде ще дойде пожарната и откъде ще дойде полицията...и засичай кога ще стане това... В София не всичко е Лозенец...
            Моята улица не е мита откакто аз живея на адреса - вече 7 години... Бас хващам, че и преди това сигурно също не е мита...И става дума за вървежен квартал в Южните райони...
            И преброй наркодилърчетата в квартала и ги сравни с броя на осмокласниците в един 10-12 хиляден град ...
            В интерес на истината,сегашното управление хич не ми харесва...Нооо...На запад в Ляолинг,през вечер минава кола,която мете,тъмнозелени българки минават ръчно един път в седмицата,а веднъж в месеца(о,чудо!)улиците се мият.Ела на запад!
            А в Божурище,ако недай си Боже,нещо се запали...Военните първи ще дотърчат.Не ми се вярва за 10 години(от както служих),да са направили пожарните на скраб...
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
              Така че ако ти си се наврял в лайната, има места където нещата са наобратно..

Нищо лично..
              Наврял съм се на място където няма ла..на, но това не прави града по-хубав. Даже и в кенефа има чисто място, където си слагаш четката за зъби нали...

Сигурен съм че след двадесет години, когато завършат планираното днес метро, когато заровят дупките по току що започнатия отлежал 10 години проект за разширяване на канализацията по перловска река , и когато дай боже завършат детелината на булевард българия дето ще я правят, ама друг път, тогава сигурно лайната ще се изместят достатъчно далеч от центъра - зад дай боже завършеното околовръстно и София ще може да мине за хубав град - да му мислят тогава перничани, костинбродчани и новоискърци...

Само се чудя - колко ли пъти Витошка ще стане пак двупосочна дотогава... и колко пъти ще измият моята улица...
              А твоята мият ли я?

Коментар

Ясно е какво имаш предвид, като говориш /примерно/ за Божурище. И си абсолютно прав... но Божурище, влиза в категорията "10-15хилядни" селища, за които говоря и аз малко по-горе. Да, в София не всичко е Лозенец / не този горе на "Кръста"/, но пък темата е за добрите за живеене градове, а не по квартали.Наща улица, последно я миха през 1986год. или когато там беше ХIII-ият конгрес на Партията, ма това са подробности.
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                  В интерес на истината,сегашното управление хич не ми харесва...Нооо...На запад в Ляолинг,през вечер минава кола,която мете,тъмнозелени българки минават ръчно един път в седмицата,а веднъж в месеца(о,чудо!)улиците се мият.Ела на запад!
                  ...може и да стане така, ще видим...

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                  А в Божурище,ако недай си Боже,нещо се запали...Военните първи ще дотърчат.Не ми се вярва за 10 години(от както служих),да са направили пожарните на скраб...
                  ...едното идва от Сливница, другото идва от Костинброд...отнема около 45 мин - 1 час най малко...даже и да имаш братовчед в Люлинската пожарна - проверено...

Коментар

Нашата улица не я мият от поне две години.. Кофти, но все пак е криза..

А Луксозенец е много странен феномен, надали има по-неприятна част от София, но всеки се завира там..

Явно е някакъв стаден ефект - като пасажите на рибата..

Коментар

Божурище, влиза в категорията 10-15хилядни селища, за които говоря и аз малко по-горе
                      Какъв град бе човек ... то е кв. Божурище и се пада отвътре на табелата "София".

темата е за добрите за живеене градове, а ...Наща улица, последно я миха през 1986год...., ма това са подробности.
                      Да - ама не са... От всичките кв.км на този град - само няколко стават горе долу за живеене - останалото е полуоблагородено гето, или с тенденция към погеточване...
                      Има градове където се мие доста по-често, и полицията работи по-добре, ама за данъците няма мърдане...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                        А Луксозенец е много странен феномен, надали има по-неприятна част от София, но всеки се завира там..
                        Този квартал е доста широко понятие (всичко между драган Цанков, бул Вапцаров, бул Черни връх до кошарите, и оттам надолу до басейна Спартак) - в някои му части наистина надали има по-неприятна част на града, в други му части - определено е най-доброто място за живеене...

Коментар

Този квартал е доста широко понятие (всичко между драган Цанков, бул Вапцаров, бул Черни връх до кошарите, и оттам надолу до басейна Спартак) - в някои му части наистина надали има по-неприятна част на града, в други му части - определено е най-доброто място за живеене...
                          Не е до Кошарите, а до Сребърна, а там има какво да се разгледа ... В смисъл на архитектурни феномени...

Коментар

Там не знам дали е Лозенец...Мисля, че се води Хладилника.
                            Верно е, че е гениално замислено - една улица няма като хората...

Коментар

Какво става–да паля ли къщата за проба или се разбрахте от къде ще ми дойде пожарната?!
                              В интерес на истината,военните при нас са на изчезване,ама пък пожарна,полиция и най-вече бърза помощ,идват от две-три места едновременно(и все късно)Ама не и за 45 минути де...
                              Че е град,град е,поне така са ми написали в личната карта ама чак толкова жители има май в цялата Община Божурище(щото и такова нещо има)Демек заедно със селата.
                              Вярно не е като в Лозенец,ама пък до площад "Журналист" стигам за 45 минути с градския транспорт(и където и да е до около центъра и близо до метрото).Ама пък през балкона си виждам поле и планина докъдето ми стига погледът...
                              Въздуха не съм го мерил,чист ли е или не–живея тук,по стечение на обстоятелствата(не ми е родно място) и то пък взе че почна да ми харесва.
                              Мият ли,не мият ли–не обръщам много внимание.За мен е достатъчно чисто,ама гледам че имат някакъв напредък–напоследък се заеха да облагородяват алеи и градинки....и какво ли още не....Не знам дали има връзка,но този уикенд ще се проведе кръг от световната купа по конен спорт(http://www.bnr.bg/sites/horizont/Spo...rt%20kone.aspx ).Да,на пет минути пеша от вкъщи е,но пък съм на работа(което не значи,че ще го пропусна изцяло)
                              А за София,какво да кажа....?!Може да е мръсна,задръстена и пренаселена,но от дядо ми съм чул лафа "Който е пил софийска вода,назад се не връща".
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                                ...до площад "Журналист" стигам за 45 минути с градския транспорт
                                Абе ако направи тапа на бул Европа и Околовръстното - тия минути няма да ти стигнат само до станция Сливница на метрото...

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                                "Който е пил софийска вода,назад се не връща".
                                Лафа е готин, ама е отпреди "Софийска Вода" ... Факт е, че хора започват да търят алтернативи около София. Направят ли околовръстно, метрото и няколкото магистрални връзки - ще стане тенденция...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X