Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Форумът се е променил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Форумът се е променил

«Да премълчаваме и да не съобщаваме на другите това, което знаем, ни прави бедни, подобно на човек, който не влага средствата си в предприятия, можещи да му донесат печалба. Когато пък споделяме с другите полезните си знания, тогава умножаваме и собственото си богатство.»

Из "Златоструй", сборник със златоустови мисли, съставен по времето на цар Симеон

На мен както предполагам и на доста колеги форумът е адд-нат в предпочитани, паролата запаметена и т.н. Началната страница изобщо не я бях отварял от доста време. Но мисля че горното изречеине може спокойно да се промени.

Някак за хората вече се изгуби смисълът да споделят и да помагат. Разделени на групички им е доста по-забавно да "чукат лаф" в някоя тяхна си темичка.

Да претендирам че мога да ползвам бутона "търси"
    да регистриран съм отдавна във форума
    и да дразня се когато някой е задал банален въпрос.

Но повярвайте ми неможех да намеря това което ми трябваше.
    Информацията е толкова разхвърляна,че даже вече като ползвам бутона "Нови теми" ми се ще да има опция да филтрирам някой неща.

Тъй като в реалният си живота се занимавам с компютри и клиенти, забелязвам че доста от колегите също адски много се дразнят от невежеството на клиентите все едно клиента задължително тряба да знае всичко.

Може би така е нормално и това е начина незнам!
    088455338две
    "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
    Джамбазов 2010г..

До: Форумът се е променил

Има и нещо друго. Повечето неща са споделени, а и "Който търси намира"
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

И да си дойдем на думата.

Въпросната тема е плод на едно мое действие. След въпроса на Живко как работят автоматичните хъбове, аз затворих темата.

Живко, споделването и папагалстването са две различни неща. Повярвай ми, ако беше задал въпроса за нещо не толкова банално, и не толкова много комментирано, щях да ти окажа съдействие по пълна програма, дето се вика. Обаче през седмица да обясняваме начина на действие на едни и същи, и то основни и сходни за всичките джипки, възли е меко казано досадно. Все едно ти на всеки втори клиент да обясняваш как и що прави харддиска и РАМ-паметта.....
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо
        Не само се е променил, но и се променя всеки ден.
        Иначе как да си обясним Оффроуд теми като: как да свирим с уста,новите долари,къде си държите колелата, Полско-Български речник, търся съвет за хладилник.
        Наистина е време да се помисли за някаква сепарация.
        Мегданът е голям и това му е ценното, по мое скромно мнение. Има място и за общ "сеир", и за разговори в ограничен кръг, и за изповедалня И не е ограден с плет - всеки може да ходи където си иска и да се връща когато си иска. Стига да не препикава в краката на другите. А по стара наша традиция, на новите се гледа с недоверие. Битието ни е било такова, какво да го правиш

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
          А по стара наша традиция, на новите се гледа с недоверие.

Живко хич не е от "новите", каквото и да значи това. Виж от кога му е регистрацията във форума....
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Има подфоруми които АЗ прмерно не поглеждам,не да се дразня какви теми има там,а вьобще не ги отварям.Долу в коша каква да е тема не я взимам на сериозно.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
              ... Все едно ти на всеки втори клиент да обясняваш как и що прави харддиска и РАМ-паметта.....

Не е все едно! От клиента си взел или очакваш да вземеш пари, поради което имаш и задължение да му обясняваш, колкото и да ти е досадно.
              Тук няма никой, който да е длъжен да подава информация при поискване.
              За сметка на това постоянно има много хора, които искат да им се сервира отговор на вълнуващия ги въпрос, колкото се може по-бързо.
              Но, когато се зададе въпрос, на който е отговаряно поне 101 пъти, мераклиите да отговарят са силно дефицитни. Съвсем нормално е на човек да му писне през ден или през седмица да повтаря едно и също ...

А иначе е вярно, че информацията е доста разпиляна и понякога може да е сложно да се намери в нея нужното. Sorry, обаче това е положението.
              Всички ние в един или друг момент спамим и се отклоняваме от темите, с което усложняваме намирането на съществената информация.
              Освен това, мераклиите да отделят съществена част от времето си за да обработват и систематизират информацията, са много кът. За разлика от мераклиите да получат на тепсия сдъвкан отговор ВЕД-НА-ГА.
              Последните просто нямат свършване ...

Поради което периодично се появява по някаква подобна тема.
              Преди някоя година имахме спор с един колега, дето налиташе да се кара защо нямало събрана информация за тунинга на състезателните коли. Е, дадена му беше възможност и съответни права да събере и публикува във форума информацията, която смяташе за необходима по въпроса.
              Как мислите, какво стана?
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                Живко хич не е от "новите", каквото и да значи това. Виж от кога му е регистрацията във форума....
                Не за него, а за сепарацията беше. Аз го намирам за достатъчно сепариран и така ми харесва. А за отзивчивостта - всеки действа според възпитанието и мирогледа си. Все някой определя правилата и той е този, който решава на неговия мегдан дали да е "форум" или "частно парти".

Коментар

На началната страница на форума като кликнеш двойно върху иконката на даден форум (Например ATV) и от нея (дъска с две листчета) изчезва едното листче. След това в "Нови теми" няма да виждаш тези от въпросния раздел

Дано е помогнало малко

Коментар

Според мен това е хубава и полезна тема; даже се чудех дали да не й сложа звездички. Отказах се, само защото периодично се явяват и други такива теми, което също е нормално - в някакъв смисъл животът го иска.

Разбирам Живко - и аз съм писал някъде подобно мнение (не нова тема). Наистина е дразнещо, като ти кажат "Пусни търсачката". Но това не го казвам от някаква "позиция на стария", пази Боже. И досега имам въпроси, които просто не смея да задам, за да не се изложа.

От друга страна търсачката ми е помагала много пъти. Най-пресният ми пример е с досадно проблемче по джипчето - провисваща задна врата. Сега знам как би могло да се оправи, а ако не се окаже по силите на двете ми леви ръце, съм ориентиран къде да търся съдействие.

От още по-друга страна и пускането на нови теми помага - стига да са в подходящия раздел. Неведнъж ми се е случвало и пак имам пресен пример - "вековната" мозайка вкъщи започна да свети благодарение на съвети на колеги. Още веднъж им благодаря.

И още знаете ли какво? Даже от тема, пусната в "Купувам - Продавам", идват съвършено безкористни подробни, проверено компетентни и ясни съвети - било в темата, било на ЛС. И тези съвети вършат работа! Девизът на форума си действа и още как.

Форумът, разбира се, се е променил и ще се променя още, просто защото расте и се развива страшно бързо. От това понякога произлизат неприятности, но положителните страни са в пъти повече.

Не мисля, че трябва да се ограничава кръгът на разискваните въпроси. Без да влизам в спор с едно мнение тук, ще ви кажа, че страхотно ме изкефи темата "Как се свири с уста" - може би, защото кажи-речи половин век не можах да усвоя това изкуство, "а-пък-всички-го могат"...

А че въпросите и информацията се натрупват, повтарят, припокриват; че понякога объркват и стават трудни за намиране - така е. Само че тази тема щеше да е почти съвсем същата, ако имаше друго заглавие: "СВЕТЪТ се е променил".

Поздрави!
                    Искам България чиста!

Коментар

А на мен път темата на trajal за перипетиите на адронния колайдер ми оправи настроението за цял един ден.
                      Малко ли е?
                      Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Е, има места като Уазбуката, но те струват нечовешки усилия и труд, и много пари. Че и тя отдавна рядко се обновява. Никакъв проблем и тука всичко да се подреди. Ще струва сигурно обаче година работа на цяла зала, пълна с програмисти и редактори със смущаващо висока квалификация. Кой да им плати? Аз например бих, ама какво да направя като нямам с какво?

Коментар

Аз пък явно щото одавна съм в този форум да не казвам почти от самото начало,всичко което ми е трябвало съм успявал да го изровя начини има който търси намира,наистина би било по добре ако е по подредено но Стефан сам каза как по дяволите да се подреди нещо толкова голямо и всеобхватно така че всеки да е доволен,много е трудно да се угоди на всеки още повече когато му липсва търпение.
                          ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                          тел.088четири 9едно9 4нула4
                          -------------------------------------------------------

Коментар

Зачудих се, защо ли ми изтриха публикацията, като се позамислих, ами цитираните от мен теми си бяха точно на мястото - в спама.
                            Някъде бях подхванал една темичка за правописа, стана ясно, че на фона на 62 000 теми, 884 000 публикации и средно по 1000 регистрации на ден, форума си е подреден като аптека.
                            Може би, малко се е променил, а нима ние не сме?
                            Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Тази тема е "вечна" и Излиза всяка година
                              Дори имаше тема за "Живота на Форумите" (http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...F3%EC%E8%F2%E5)

Какво да се прави - голям форум, много и всякакви потребители, Много Нови лица, всичко или почти всичко е Вече разисквано и Предъвквано от "Старите".....
                              Не е лесно да се угоди на всички, а и май е невъзможно, така че всеки ще трябва да намери своето място в тази среда или пък не?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X