Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поредната измама!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Поредната измама!

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
    Това е единственият начин в момента, вече нещата в мобилните оператори са затегнати до такава степен, че никакви познати, връзки и т.н. не помагат. За сметка на това при запитване от полицията, дават информацията веднага.
    малко развитие:

след сигнала до сдвр ,
    се обадиха от полицията и казаха , че ние е най-добре до поискаме инфо от операторите за входящото обаждане.

някой може ли ми обясни логиката ,
    оставаше да получим и съвет кво да правим като ги намерим !
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
      малко развитие:

след сигнала до сдвр ,
      се обадиха от полицията и казаха , че ние е най-добре до поискаме инфо от операторите за входящото обаждане.

някой може ли ми обясни логиката ,
      оставаше да получим и съвет кво да правим като ги намерим !
      Операторът о закон е длъжен да не ти дава такава информация, може да я даде само на полицията. И поради злоупотреби вече са си затегнали доста и вътрешните мерки... Как да бъдат накарани полицаите да си размърдат задниците, е друг въпрос...
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Не мога да разбера логиката на този закон... Става дума за проследяване на обаждане към тези, които искат информацията, което лесно се доказва... Значи свеки може да ми звъни и да ме притеснява по всяко време, а аз даже няма да знам срещу кого да се оплача! Голямо защитаване на мошениците, голямо чудо!

Коментар

Операторът о закон е длъжен да не ти дава такава информация, може да я даде само на полицията. И поради злоупотреби вече са си затегнали доста и вътрешните мерки... Как да бъдат накарани полицаите да си размърдат задниците, е друг въпрос...
          пак развитие :
          днес казаха че ще си задействат полицейските начини

поне една прима(най-вероятно) ще прецакаме за бъдещи такива измами, пък и може да е им в полза в някое разследване
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
            Не мога да разбера логиката на този закон... Става дума за проследяване на обаждане към тези, които искат информацията, което лесно се доказва... Значи свеки може да ми звъни и да ме притеснява по всяко време, а аз даже няма да знам срещу кого да се оплача! Голямо защитаване на мошениците, голямо чудо!
            Варианти има Емилчо.
            -Не вдигаш на непознат и скрит номер (както аз правя)
            -Ако телефона ти е със OS си слагаш програма за ограничаване на обажданията.
            В крайна сметка на когото му трябваш да те намери лично.

Коментар

Това за гипсирания пич, го има в много разновидности от край време. Още преди десетина години имаше един с две патерици по трамвай седмица. Едвам ходи, жален, тъжен един, да ти се скъса сърцето.

Един ден го гледам как напича сандалите да се качи в трамвая и хванал патериците под една ръка. Качва се и.... ЗАДЪХАН... почва "Моля ви се, господ здраве да ви дава, едвам ходя.... " Евала!

Иначе това с циганчето не е никак безобидно. На един съсед (таксиджия) му направили тая сценка, обаче го наобиколили цяла тумба цигани и като видяли, че няма пари го пребили, а колата цялата смачкана, надрана и със счупени джамове.
              Продаде я, обаче за преживения стрес какво няма какво да говорим....

Коментар

Първоначално публикуван от Redo Преглед на мнение
                Варианти има Емилчо.
                -Не вдигаш на непознат и скрит номер (както аз правя)
                -Ако телефона ти е със OS си слагаш програма за ограничаване на обажданията.
                В крайна сметка на когото му трябваш да те намери лично.
                Тц, не става. Когато някой от Варна му трябва стока или услуга от Софийска фирма (примерно) как да стане работата? Вярвай ми, никой няма да тръгне да те търси лично от друг град, та дори и от друг квартал едва ли ще се загне особено - конкуренция колкото искаш.

Малко ме стресна информацията но Кольо, защото се случва да си намирам колата чукната, като я оставя на някой паркинг - нищо съществено, обикновено малко чужда боя по някой ъгъл на бронята, но за белата стига. После върви доказвай, че нямаш сестра...
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Внимание - нова измама: "Над 100 пловдивчани са били ужилени по интернет чрез нова схема за измами. Организация, популярна във виртуалното пространство като „Сдружение за по-добра България", подмамвала хората с изгодни оферти за саниране, като колкото повече граждани се включат, толкова по-евтино излизало.
                  Парите за „услугата" са били превеждани по банков път на сметки, публикувани в сайта. До момента полицията е арестувала един човек, като работата по случая продължава."
                  оттук - http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=393399
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                    Тц, не става. Когато някой от Варна му трябва стока или услуга от Софийска фирма (примерно) как да стане работата? Вярвай ми, никой няма да тръгне да те търси лично от друг град, та дори и от друг квартал едва ли ще се загне особено - конкуренция колкото искаш.
                    ....
                    Който много говори/пише бърка и се излага съответно.Ту правило ще настъпе, ту глупост ще каже ...
                    Хората като искат да правят пари ще дигат телефона няма да се крият.Ако те търси жената докато си с любовницата ще дигнеш ли ?Всеки сам си преценява, на дисплея изписва номера ти решаваш дали да дигнеш или не.
                    Идват на място хора които те обявяват за спечелил в квартална лотария след което се възползват от еуфорията ти за да ти вземат личните данни и съответно да заплатиш такси по доставката после дим да ги няма.Като минат през пенсионерите по 5-10 лв да вземат готова е една заплата за има няма ден или два.

Коментар

Сфетофарните просяци тормозят главно жени.Мен не ме доближават, въпреки че не мърдам с колата и гледам право в тях.Едно такова говедо около 15-16 год. се намери в реката на Сливница и Опълченска след като ми обясни че съм скръндза.
                      На такива номера с малки "команчи" ви съветвам въобще да не спирате.Дори наистина да сте сгазили индианчето ще хапнете боя от тълпата.
                      Между другото команчите са смели само ако са двама-трима повече от вас.В друг случай шамарите вършат чудеса, само че се заключвайте против уроки, че гадовете кълнат, ако не си успял да му подуеш сините джуки преди това.
                      На известен софийски пазар има просяк с един крак, зализан като сватбар.Онзи ден без да разбере че съм зад гърба му броеше стотинките с плачливо оплакване към самият себе си:"-Брех маму, днеска само 40 лева."
                      По въпроса за телефонните измами ще ви разкажа една случка с риск да ви отегча.
                      Понеделника след Великден с брата се готвим да седнем на масата.Звъни телефона на брата и баща ми го вика защото: "Е станало нещо страшно."Ама аз решавам да се чуя с тати да разбера каква е работата.Оказва се познат сценарий.Аз съм се обадил, блъснал съм младеж от ромски произход.Нашите да не идват в районното че команчите щели да ги линчуват.Ама да си приготвят 10 000лв. за да оправи адвоката работата.Звъня пак на баща ми и го инструктирам ако пак го потърсят да каже че събира пари.А, двамата с брат ми тръгваме към 4-то РПУ.Там ни посреща отегчена служителка на МВР която според мен не заслужава и един лев, ако ще, пури да пуши пред министерството.Та, създанието с вид на Годзила ни записа телефона и адреса, но в същото време се опита да ни убеди че:"-Те вече са се отказали и нямало какво да се направи."На отговора ми че ще им стоваря пребит мангал на стълбите на районното в присъсътвието на телевизия.Годзилата попита "-Как така."И получи логичен отговор"-Ами ето така."След заплахата от медии и прочее, годзилата обеща да изпратят патрул като разчиташе изнудвачите да са слепи и с по един крак за да не затрудняват полицаите.
                      Нейсе разбра се че в 4-то са идиоти.Прибрахме се и тъкмо тогава звънна "адвоката".Баща ми му каза че е събрал 3 600 лв, И човека каза че ще се опита да ме измъкне с толкова МАЛКО пари.
                      Сега следва интересното:Определиха ни среща на паркинга на БИЛА Х.Димитър.Тръгвайки за там звъниме на куките и колега на годзилата с радост ни прехвърли на 5-то РПУ.От там се оказаха по дейни и изпратиха патрул, с който се срещнахме преди Била.Единият полицай се преоблече цивилен(явно се досети че измамниците не са слепи)и с баща ми и брат ми се запътиха към паркинг Била.А аз с другите двама полицаи се заредихме зад Била.
                      Появи се един герой който дебнахме около 2 часа, като през това време той си говореше с шефа на бандата, който пък напъстваше тати.Историята завърши с това че героят беше заловен от мен и брата и му беше нанесен жесток побой.(в който вложих омразата към такива изроди, яда че подобни бяха разтреперели майка ми преди известно време, дигането от великденската маса,нервите с годзилата, двучасовото дебнене из Сухата река и справедливият гняв и яд да измъкнат с труд изкарани пари плюс ядосването от наложената ми 100 метрова дистанция в галоп, докато гепиме копелето.)Бъхтането трая до пристигането на полицаите, които смея да кажа доста се забавиха.
                      След това в районното писахме сума ти време. Предполагам че всичко е спряло до 24 часово задържане.Но ми се струва че въпросният пребит агент доста ще се замисли преди да хукне пак по подобни далавери.
                      Накрая обобщавам:-Не разчитайте на полицията( не ме разбирайте погрешно изказах и изказвам големи благодарности на тези момчета които се въртяха из паркинга заедно с нас) в повечето случаи няма да свършат работа.Разчитайте на себе си(в БГ е така)При всички възможни случаи наказвайте команчите за да разберат че не е толкова лесно.(Шамари вместо стотинки по сфетофарите, ще ги откажат от този вид дейност.)В държава в която комачните имат повече права от нас взимаме нещата в свои ръце.Бий за да те уважават.
                      Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                      Това е положението.

Коментар

Закона и тук е доста тъпо направен направо за да не работи операторите дават имформация но даването не е конкретно обвързано със срокове и като я дадат на МВР след десет дена тя вече е безполезна. Така като гледам крадливата тройна коалиция направи всичко възможно правоохранителните ни органи дори и да имат желание пак да не могат да си свършат работата.
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                        X