Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За софиянци - наели ли сте хора от провинцията?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За софиянци - наели ли сте хора от провинцията?

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
    Ето това поведение и мислене ме обижда и дразни. дребнавите провинциални отношения и меслене имат нужда от промяна, за да се почуства човек наистина на мястото си, а не като на гости.
    И мене...и за това си продадох апартамента и се изнесох извън София....ама как да ги променя, какво ли не съм опитвал, проклетата Андрешковска семка е много жизнена а и са многобройни, пред мен говорят едно, съгласни са...като се обърна и пак боклука през прозореца
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Извинявам се. Объркала съм никовете. Теорията за "резервите", която наистина ме впечатли, е на колегата Kalinkata. Извинявайте, колега. Нищо лично. Просто - разсеяност. Теорията си я бива!

Коментар

Аз уважавам работливите хора, без значение от къде са.

Като е читав човека - няма значение от къде е - никой не си избира родното място.

Обаче, много често се случва, хора, заслепени от желанието си само и само да се набутат някъде, да използват всякакви натегачески, подмазвачески и други похвати. Това дразни.

Коментар

Брат ми наема. Има всякакви, често са по-читави от софийските. Има даже комплект кюстендилски цигани със собствен бригадир, тях ни за пари, ни никак ги дава даже за малко. Няма умора, няма клинчене.

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
            Колеги, имам вкъщи една реликва, пътеводител за София и околностите от 1937 година, принадлежал е на дядо ми. Та там има карти на София от 1879 година и от 1936. За размера на града няма въобще да говоря, но ще Ви цитирам данните за населението. 1879 - 110 000 души, 1936 - 350 000. След "Социалистическата революция" поради икономически подбуди града стига до 1 300 000, а сега вече, в "дивия капитализъм" неофициално е 2 000 000. .....
            А при Освобождението през 1878 год. е ................ 12 000 човека.

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение

Някой тези дни повдигна въпроса за заплатите какви заплати да се очакват като някой "млад и амбициозен" провинциалист е готов да бачка за смешни пари само и само да не се върне "на село".За справка виж масово къде се назначават много млади хора и почти всички от провинцията (заради ниското заплащане) разни консултанти из магазини за техника - държавна администрация - чиновници ниско ниво в банки етц. Ми тия 90 процента са пълни нули не си разбират нищо от работата само симулират някаква дейност.

Истината е че за да за живееш в големия град не ти трябва да си амбициозен - амбициозен трябва да си за да успееш да направиш нещо "на село".
              Я се замисли кой "провинциалист" би се хванал да бачка за "смешни пари" ако всеки месец има да плаща наем (200-500 лв), сметки за парно, ток, телефон, транспорт и т.н.
              Това си е масова заблуда че провинциалистите се навиват да работят за смешни пари.

Коментар

Някой тези дни повдигна въпроса за заплатите какви заплати да се очакват като някой "млад и амбициозен" провинциалист е готов да бачка за смешни пари само и само да не се върне "на село".За справка виж масово къде се назначават много млади хора и почти всички от провинцията (заради ниското заплащане) разни консултанти из магазини за техника - държавна администрация - чиновници ниско ниво в банки етц. Ми тия 90 процента са пълни нули не си разбират нищо от работата само симулират някаква дейност.

Истината е че за да за живееш в големия град не ти трябва да си амбициозен - амбициозен трябва да си за да успееш да направиш нещо "на село".
                Уви, колегата е прав, колкото и да го отричаме - новозавършващите студенти работят за без пари и в София, и в Пловдив и във Варна и Бургас. На ниски нива за почти никакви пари. Системата в момента е такава, че вишистът, който се захваща да реализира специалността си реално е обречен да работи има-няма в момента за по 500 лв. докато неговият връстник дето майстори гипсокартон, теракот и т.н. ще работи по-тежка работа, но ще взема по 3000 лв. на месец.

Колегата е прав и за това, че има хора, които биха се бъхтили за никви пари, само и само да останат тук. Лично имам колежка, която ми е казвала, че на три месеца се връща веднъж в родния си град за няколко дни "...да видя какво е там и да знам защо стискам зъби в София..."

А адмирациите, адмирациите заслужават онези хора, които са действали според обстоятелствата, а не според местонахождението, мислили са глобално и са действали локално. Не мога да не кажа ЕВАЛА на такива личности, зашото са постигнали много на база личният си опит, много работа и дозирана амбиция.
                Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

И при мен има голям процент от провинцията. Не съм правил точна статистика. Забелязъл съм, че текучеството е по-голямо при софиянците, което до някъде обяснява Теорията на резервите. В нкакъв случай, обаче, не мога да определя кой е по-по-най. Виждал съм издънки и от двете страни. За мен е важно какво може човека, а не от къде е.

За ниско платените работници (независимо софиянци или провинциялисти) виновен е само самия работник. И там сценария е като добре познатия от близкото минало принцип: Те ме лъжат, че плащат, аз ги лъжа, че работя. И това до време. На такива им се викат "пчелички". Като видя автобиография с шест работни места за една година, хич и не го викам.
                  Иначе, имам наблюдения от къде са читавите хора и къде са боклуците (грубо казано), но ще се въздържа. За да не гръмне темата.
                  LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

+1 Аз също гледам ,кой как работи, а не от къде е.Всеки има право да избира къде да живее и работи и как да работи.
                    Ако половината "софиянци" ги кефи да работят за без пари и да отварят буркани евала, разходката по жълтите павета е заразна.Найлоновите пликчета с боклуци са пред техните прозорци.
                    Четейки темата забелязах леко негативно отношение към столичани.Но пък наплива към София се увеличава непрекъснато.Да дойдеш да живееш тук и постоянно да плюеш, нормално е, все пак си "софиянец"Ами който не му харесва да не идва с идеята само и само да живее в София, а да продължи да работи за популацията извън нея.
                    Относно Русе: Добре че няма много русенци, че да прилича София на град.
                    Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                    Това е положението.

Коментар

Първоначално публикуван от nick_todorov Преглед на мнение
                      Така е
                      А, благодарим!Нямаше нужда!Наистина нямаше нужда!!!

Коментар

Ти какво разбираш под качествени интелектуално ?
                        Да си хвърлят боклука през прозореца, да карат по улиците като обезумели и да се държат се едно са в гората ли?

Иди в студентски град и виж ква кочина е между блоковете и се запознай с аудиторията. Ако това са младите и амбициозни хора здраве му кажи.

+1

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 10,645 в 21:34 на 23-01-26.

Зареждам...
                        X