Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закон за привличането

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Закон за привличането

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
    ...Например, ако Иванчо желае много колелото може да изтормози родителите си достатъчно, за да вдигне шанса да му го купят, а иска ли го още по-силно да се хване да работи през лятната ваканция и със сигурност да си го купи на есен...

Зарине, не става!
    Ако изтормози родителите си, или поработи, то това не е по "закона за привличането".
    Да съм питал Иванчо, ама той бил измислен... Иванчо е развлекателен литературен герой, а вселенските закони не са ли също развлекателна литература? Само дето някой им се връзват... няма лошо, аз също вярвах в Дядо Мраз, ама имах доказателство, носеше ми подаръци...
    Все пак, да попитаме Стефан, той много искаше да си има едно торсионно поле, което да му суче казанлъшки понички, дали пък междувременно не се е уредил и да си трае? Ако все още си няма, значи не вярва достатъчно.
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Работата надебеля. Опираме до един български академик:
      ДИМИТЪР МИХАЛЧЕВ (25.12.1880 – 10.01.1967 г.)
      Ма я по добре си потърсете в Гугъла и прочетете, че трябва да си правя Джипа.
      Ще се справя, уверен съм.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
        Зарине, не става!
        Ако изтормози родителите си, или поработи, то това не е по "закона за привличането".
        Е, аз какво казвам?! Че позитивното мислене и мотивацията помагат, за да впрегнеш повече усилия в действията си и от там идват резултатите. Някои хора го смятат за мистика и му дават подобни наименования, а то си е чисто и просто мотивация и инат... Айде в редки случаи съвпадение и късмет, защото винаги съществува и шанса Иванчо да си мечтае тайно под юргана за колело, а баща му случайно да реши да му купи. На това обаче не може да се разчита.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Харесва ми как се развива темата и виждам че повечето хора са на моето мнение или са някъде около истината. Разсъжденията ни накрая ще видите че ще стигнат до същината на въпроса.
          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
          Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
            Харесва ми как се развива темата и виждам че повечето хора са на моето мнение или са някъде около истината. Разсъжденията ни накрая ще видите че ще стигнат до същината на въпроса.
            banjo, извинявай, но това, че половината изказали се са на твое мнение, изобщо не е индикация, че това е вярното мнение!!!
            Поживей, почети, наблюдавай, почувствай, мисли.....след години, живот и здраве, може да поговорим пак!
            Една от хубавите страни на живота е, че човек има шанс да се развива...ако стои с ОТВОРЕНИ очи и отворено съзнание, без да го ограничава насила с отрицания и предразсъдъци!
            Желая ти успех в твоя живот !!!
            НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
            Omnia vincit amor !

Коментар

След повторен внимателен прочит на мненията по темата, не оставам с впечатлението, че повечето форумци поддържат тезата на banjo.Дискусията тук замря, струва ми се, защото участниците в нея добиха реалното усещане, че никаква дискусия няма да доведе до изкристализиране на единно мнение, нито пък някой ще си промени вече съставеното мнение по въпроса.То и спорът /доколкото такъв има/ започва да прилича на този, дали крокодилът е по-дълъг или по-зелен.

Коментар

За какъв спор иде реч?
                За мотивацията, или за вярата?
                С изключение на двама, всички останали не вярват в Дядо Коледа (виж, Дявол Коледа - той си е реален), който, ако вярваш в него, ще ти донесе подарък.
                Обаче, май сте прави, докато вярвах в Дядо Коледа (по-точно копието му - Дядо Мраз), той ми носеше подаръци...

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
                  ...Дискусията тук замря, струва ми се, защото участниците в нея добиха реалното усещане, че никаква дискусия няма да доведе до изкристализиране на единно мнение, нито пък някой ще си промени вече съставеното мнение по въпроса......
                  Съвсем нормално е да е така, Живота на хората се обуслява от едно МНОЖЕСТВО зрими и незрими закони и взаимовръзки. Всеки съобразно своята натура и интелект, си е формирал едно подмножество, на абсолютно верни , взаимосвързани и обясними истини, които са безспорен факт, и в рамките на които животът му е прост и обясним.
                  Тук ще дам пример с подмножеството на старшината, който се ръководи от една безспорна истина, че " в живота нищо не се губи, а само сменя притежателя си ". Заедно с производните си, тази истина формира правилните убеждения, според които старшината изгражда живота си. Това е неговият мироглед. Според този мироглед животът е прост и валчест, като витошки камък .
                  На по различно стъпало на живота е друг мироглед, ръбат и чепат, с основна формула " Кой играйе шъ спичели, койту ни играй няма да спичели ". Този мироглед обхваще едно друго подмножество от истините обуслявящи живота, и също е верен.
                  Мирогледа на ченгето за което "две и две е равно на четири" и всичко друго е пробутване на инсинуации, също е верен.
                  Тома Аквински с неговите усукани тези и контратези е...прав.
                  Пауло Куелю с ... 11 минути е ... прав.
                  Всеки от нас е изградил за себе си една представа за света, съобразно която живее и тя не противоречи на останалите.
                  Към върха има много пътеки , и всички водят на там. Няма грешна пътека, стига да уцелваш посоката. А тя е проста - давай нагоре !!!
                  Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Смятах за приключена тази тема, даже вече тече майтап с някои нейни аналогии в друг един, по-хумористичен, под-форум.Но се замислих и реших, че не ми се иска, ако някой влезе и я зачете, да остане с впечатлението, че тук си говорим за изперкали, за Дядо Коледа и за мастурбациите на Иванчо.Смятах, че хората след 10 годишна възраст /поне така твърди науката/, имат развито т.н. "абстрактно мислене" и то позволява да възприемаш неща, които не можеш да пипнеш и видиш.Така например до 3-ти клас това мислене не е развито и затова се дават примери с круши и ябълки.За след тази възраст се приема, че може и без подобни примери.В случая аз ще дам пример с "круши и ябълки".Законът за привличането /не знам защо авторът го е кръстил закон, но едва ли има значение в случая/ не означава нищо друго, освен простата истина, че "каквото повикало - това се обадило".Когато си настроен на вълна "успех", то ти се самонасъскваш един вид, твоите мисли водят до мобилизация във всеки един аспект на живота ти, естествено - те пораждат и съответните действия и тогава - успехът идва.Обратно - ако ти всеки ден си самовнушаваш, че животът е адски гадно нещо, че си неудачник, че всички те мразят и са гадове, то с времето наистина ще станеш неудачник и хората около теб ще започнат да те мразят.По същия начин, чрез самовнушение хората могат да се разболеят или да оздравеят. "Плацебо" ефекта отдавна е изучен и описан.Ако тези примери не са достатъчни, че сходното привлича сходното, то се замислете за най-очевадното - какво ни свързва тук в този форум, събрани толкова различни хора, с толкова различни истории и ежедневие? Народът го е казал: "краставите магарета през девет дола се надушват!"Не смятам, че тук сме крастави магарета.Сега да не вземе някой да се засегне на магарешка чест.Просто това е народна мъдрост, която всъщност е еманация на по-горното твърдение.Еми това е, простичко казано и с примери, "Законът за привличането".

Коментар

Ако питаш мен баш крастави сме си. И крастите са няколко, едната от които е "закодирана" в уеб адреса на форума.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                        З А К О Н З А П Р И В Л И Ч А Н Е Т О

Всяка мисъл вибрира, всяка мисъл излъчва сигнал и всяка мисъл привлича към себе си съответстващ сигнал.

"Поискай и ще ти се даде.
                        Каквото помислиш.
                        Трябва да го виждаш в ярки цветове.
                        Да го поискаш в мислите си.
                        Да си представиш, че го имаш.
                        Да си благодарен за това.
                        Тогава то ще стане.
                        Съзнанието твори реалноста. Животът се изгражда чрез мисъл. Това което се случва днес е следствие на това, което сме мислили вчера. Ако има нещо, което желаеш трябва да насочиш вниманието си към него и според "Закона за привличането", то ще дойде при теб."
                        Приятели, съвсем сериозно, вярвате или не вярвате в този закон или правило или както щете го наричайте – дайте да обединим усилията си и да направим нещо наистина полезно и за себе си и за децата ни! Нека всички ние от днес започнем да искаме “от душа и сърце” СВЕСТНИ политици за България - непродажни, образовани, милеещи за държавата и народа си; да се отървем от страховете и бариерите си; от боклуците натрупани в съзнанието ни и в действителност... Списъкът може да стане безкраен, но нека започнем например оттук!
                        ...За да не ни се налага всеки ден да си повтаряме следната молитва:

МОЛИТВА ЗА ХОРА ПОД НАПРЕЖЕНИЕ

Господи,
                        Дай ми спокойствие, за да приема нещата, които не мога да променя,
                        Куража да променя нещата, които не мога да приема,
                        И мъдростта да скрия телата на онези хора, които ми се наложи да убия днес,
                        Защото ме вбесиха.

И също така ми помогни да бъда внимателен с пръстите, които настъпвам днес,
                        Защото може да се окажат свързани със задника, който може да ми се наложи да целувам утре.

Помогни ми да давам по 100% от себе си в работата...
                        12% в понеделник
                        23% във вторник
                        40% в сряда
                        20% в четвъртък
                        5% в петък

И ми помогни да запомня...
                        Че когато имам наистина лош ден
                        И изглежда, че хората се опитват да ме вбесят,
                        Ще ми отнеме само 42 мускула да се намръщя
                        И само 4, за да протегна средния си пръст и да им кажа да ми го д.....т.

Амин!

Днес, вие лично, какво добро направихте, какво добро пожелахте или помислихте, за какво бяхте благодарни?
                        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от Фани Преглед на мнение
                          ... Нека всички ние от днес започнем да искаме “от душа и сърце” СВЕСТНИ политици за България - непродажни, образовани, милеещи за държавата и народа си; да се отървем от страховете и бариерите си; от боклуците натрупани в съзнанието ни и в действителност...
                          Убеден съм, че не от днес, повечето от участниците в този форум, желаят това исктрено и от сърце. И какво от това, нещо подобно да се е случило, или да има някакви признаци, че е започнал процес, който ще доведе до това? Къде е "законът за привличането", или може би сме малко желаещите промяна, или не вярваме достатъчно в "законЪТ"?!

Офтопик: В Станджа,думичката за мъжки полов член, както и всичките и синоними, независимо от ролята им в изречението, се членуват, при това винаги с пълен член.

Фани, благодаря за интерпретацията на молитвата на св. Франциск, развесели ме и подслади сутрешното ми кафе.

Коментар

Не мисля, че някой е отричал ролята на мотивацията. По-високата мотевация, подкрепена със съответните действия, дава по-висок шанс за успех. Ключовата фраза е "подкрепена със съответните действия"...
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X