Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закон за привличането

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Закон за привличането

Нищо свръхестествено няма в това.Съжалявам, че ти се нарушава стройно подредената вселена, обяснена от естествените науки, които си изучавал, но истината е, че те са само част от познанието.Ако останеш в частта - не можеш да видиш цялото.Много неща не се подчиняват на тези закони, нито могат да бъдат обяснени от тях.Ако искаш примери - само кажи.Обаче май ще трябва да си направим блог и да се дръгнем там, иначе ще ни отсвирят като спамъри.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
      Чета и си мисля, няма да се "изказвам пак неподготвен". Ама пусто, един смях напира отвътре... и ме засърбяха пръстчетата...
      Не разбрах с какви методи да оборваме "законите на вселената", след като не става с математически, с вселенски ли. Като се замисля, законите на физиката ги откриват физиците, на математиката - математиците и т.н. За вселенските, не се сещам за друг, освен вселенския патриарх да е откривателят им, иначе защо ще е вселенски. Обаче знам ли, може и да е арменския поп. Ха сега! Предлагайте, към кого да се обърнем?
      Пустите му вселенски закони, не знам кой ги е открил, не знам кой и къде ги е публикувал, изобщо пълно невежество по въпроса от моя страна...
      Сам си си виновен! Винаги съм имал слабост към естествените науки, да бях попрчел малко и за свръхестествените...
      Мдамммм.....малко си чел и то недостатъчно разнообразна литература. А и като си чел библията, какво? Само си разбрал, че са я писали редакционно с цел манипулиране на масите.
      Законите на вселената се крепят на вяра, положително мислене, доверие и конструктивни действия, подчинени на принципите на доброта, ненамеса, уважение, взаимопомощ, стремеж към красота и щастие. ( не претендирам за изчерпателност). Трудно е за разбиране. Първо е нужно да допуснеш, че не знаеш всичко. После - да осъзнаеш, че собственият ти кръгозор ти е тесен и искаш да научиш нещо ново. Трето, да се довериш да пробваш нещо ново. Много е труден тоя номер с доверието и другия номер да си признаеш, че има още много да учиш!
      В момента, в който събереш смелост да свалиш капаците от очите си, за да видиш нещо съвсем различно от ежедневното, академичното и тривиалното, ще откриеш, че ученето е забавление, заедно с отговорността. Много хора имат проблем с доверието. А повечето мъже имат проблем с насадената изкривена нагласа, че мъжът ТРЯБВА да се оправя сам. Нали смисълът да съществуват два пола е да си помагат взаимно? Защото всеки има различна пригодност. Липсата на доверие и конструктивно сътрудничество между хората им пречи да видят нещата в истинската им светлина, изкривява представата им за света, съсипва отношенията. В резултат се появяват ехидни забележки за законите на Вселената...
      Преди години пробвах да чета Кастанеда. Признавам, че малко неща разбрах. Но слава богу ми липсва високомерието да обявя, че това са пълни измишльотини. По-скоро е равносилно да повдигнеш крайчеца на завесата и да се шашнеш дотолкова от видяното, че да отречеш яростно всичко зърнато, от страх да не си загубиш разсъдъка. Както и скучния, но сигурен свят.
      Както казах, не е лесно...
      Последно редактирано от Петя; 10-12-07, 21:32.
      НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
      Omnia vincit amor !

Коментар

Не знам какви са вселенските закони, но така звучи вселенската музика...
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Поглеждам, темата се оживила пак. Викам си, само ще погледна какво ново и няма да пиша в тази тема. Чета и си мисля, няма да се "изказвам пак неподготвен". Ама пусто, един смях напира отвътре... и ме засърбяха пръстчетата...
          Не разбрах с какви методи да оборваме "законите на вселената", след като не става с математически, с вселенски ли. Като се замисля, законите на физиката ги откриват физиците, на математиката - математиците и т.н. За вселенските, не се сещам за друг, освен вселенския патриарх да е откривателят им, иначе защо ще е вселенски. Обаче знам ли, може и да е арменския поп. Ха сега! Предлагайте, към кого да се обърнем?
          Пустите му вселенски закони, не знам кой ги е открил, не знам кой и къде ги е публикувал, изобщо пълно невежество по въпроса от моя страна...
          Сам си си виновен! Винаги съм имал слабост към естествените науки, да бях попрчел малко и за свръхестествените...
          Хахаха!!! Винаги съм се чудил, защо вселенския патриарх е вселенски! Най-сетне ми се отвориха очите!
          Благодаря ти приятелю!!!!

Коментар

Много хубаво котенце и яко се кефи!Май нещо си се замечтал, колега....Прави ми впечатление, че честичко мъжете избягват да водят спор по същество с жени, особено когато не се чувстват съвсем уверени и/или жената просто е хубава...Та кое от двете?

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
              Много хубаво котенце и яко се кефи!Май нещо си се замечтал, колега....Прави ми впечатление, че честичко мъжете избягват да водят спор по същество с жени, особено когато не се чувстват съвсем уверени и/или жената просто е хубава...Та кое от двете?
              Ееее, второто!!
              Ама, таковата! Аз съм съгласен с giorgio! Докато не пипна не вярвам! Навярно е много прагматично и здравомислещо (здравомислието не е хубаво, всички гении са нездравомислещи, ама!!)
              Ама жените са прави де!!!
              יעבור
              «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                Ееее, второто!!
                Ама, таковата! Аз съм съгласен с giorgio!
                Ама жените са прави де!!!
                Жена ти да не до теб на компа?!

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
                  Жена ти да не до теб на компа?!
                  Абе аз за всеки случай!!
                  Пък и ти ако не знаеш, че жената винаги е права......?!!
                  יעבור
                  «И това ще мине»

Коментар

Наблюдава се една много правилна ориентация в ситуацията!А що се отнася до вярването само в това, което може да се пипне - как ще пипнеш любовта, а как ще пипнеш вярата, а може ли някой да ги отрече?Мда...Такива ми ти работи за вселенските закономерности.

Коментар

Наблюдава се една много правилна ориентация в ситуацията!А що се отнася до вярването само в това, което може да се пипне - как ще пипнеш любовта, а как ще пипнеш вярата, а може ли някой да ги отрече?Мда...Такива ми ти работи за вселенските закономерности.
                      За вярата, не знам...! Ама любовта, колкото повече я "пипаш", толкова по-добре!!! Или ти обичаш любов от разстояние?!!

Коментар

Еее, "пипането" е само примерно! Вярата, хъм вярата - тя си отделно нещо! Ама тя е такова понятие, че си трябва цяла нова тема! Както и за любовта впрочем!!
                        יעבור
                        «И това ще мине»

Коментар

Поглеждам, темата се оживила пак. Викам си, само ще погледна какво ново и няма да пиша в тази тема. Чета и си мисля, няма да се "изказвам пак неподготвен". Ама пусто, един смях напира отвътре... и ме засърбяха пръстчетата...
                          Закона е един и се прилага с пълна сила.ЗАКОНА НА ДЖУНГЛАТА както е известен между нас хората е единствения по който се развива живота. Силния изяжда слабия,има търтеи и работници,има гости и приемници и много други примери на същата тематика. Както вирусите се настаняват и унищожават една клетка така и ние хората сме се заселили на тази гостоприемна планета и я унищожаваме.Има и опити да отидем на други планети за да се заселим там за да направим същото.Както клетките и вирусите са част от нас, така и ние със планетата Земя сме част от нещо но какво незнам.Ние се ръководим от инстинкт за оцеляване а не от мисли и чувства.
                          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                          Дий Снайдер

Коментар

@banjo, инстинктите са определящи за поведението на животните и ние, хората, разбира се, рядко правим изключение от общата картинка.Но не смяташ ли, че прекалено опростяваш нещата, обяснявайки цялото човешко поведение, мотивация, живота, цивилизацията и т.н. само с инстникт и то специално - само с този за оцеляването? Аз, естествено, напълно разбирам, че на който каквото му е до главата в момента - това му е най-важното и определящото, но поне допусни, че има и разни други неща в живота, които не са свързани с инстинктите, и не само с оцеляването.Примерно - като гледам колегата GAD - сега по-му е определящ сякаш някой от другите инстинкти.А пък утре - може да е различно.Човекът не е толкова проста работа, че да бъде обяснен само и единствено с инстинктите си.

Коментар

@banjo, инстинктите са определящи за поведението на животните и ние, хората, разбира се, рядко правим изключение от общата картинка.Но не смяташ ли, че прекалено опростяваш нещата, обяснявайки цялото човешко поведение, мотивация, живота, цивилизацията и т.н. само с инстникт и то специално - само с този за оцеляването? Аз, естествено, напълно разбирам, че на който каквото му е до главата в момента - това му е най-важното и определящото, но поне допусни, че има и разни други неща в живота, които не са свързани с инстинктите, и не само с оцеляването.Примерно - като гледам колегата GAD - сега по-му е определящ сякаш някой от другите инстинкти.А пък утре - може да е различно.Човекът не е толкова проста работа, че да бъде обяснен само и единствено с инстинктите си.
                              Какво тогава е човек ако не едно животно,бозайник,хишник ,вирус дори?С какво ние сме по различни от делфините ,китовете ,кучетата, конете и други.Различни сме единствено с това че сме мнозинство,известно ли ви е че една популация се умножава ако е застрашена от изчезване.Инстинкта за оцеляване е единствения и основен фактор за живота а не мисълта че трябва просто да имаш поколение или да имаш дадено нещо за да живееш по добре.Пак питам с какво ние сме по различни от животните около нас?
                              Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                              Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                                Какво тогава е човек ако не едно животно,бозайник,хишник ,вирус дори?С какво ние сме по различни от делфините ,китовете ,кучетата, конете и други.Различни сме единствено с това че сме мнозинство,известно ли ви е че една популация се умножава ако е застрашена от изчезване.Инстинкта за оцеляване е единствения и основен фактор за живота а не мисълта че трябва просто да имаш поколение или да имаш дадено нещо за да живееш по добре.Пак питам с какво ние сме по различни от животните около нас?
                                Много жалко, ако се имаш за вирус. Как тогава ще направиш нещо различно от това, което прави вирусът? Ето ти една съществена разлика - човекът винаги има избор - как да постъпи. Животните следват само инстинктите си.
                                Човекът може да мечтае, да крои планове, да изследва и вниква в нещата (ако иска), може да създава деца, или да работи за някоя кауза....той избира!
                                Какво ще кажеш за Майка Тереза? Инстинктът за оцеляване ли я води да зареже личния си живот и щастие и да се посвети на науждаещите се от помощ? Как мислиш, какво я е ръководило? И не е единствен случай, просто е емблематична фигура.
                                Защо сам не продължиш списъка ... ще се сетиш за доста ЛИЧНОСТИ, посветили живота си на някоя идея, нямаща нищо общо с оцеляването!!!
                                Мога още доста да кажа, но ще изляза извън рамките на "добре познатото" и рискувам да ни замерят с още котки, така че....спирам.
                                НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                                Omnia vincit amor !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X