Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закон за привличането

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Закон за привличането

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
    Много жалко, ако се имаш за вирус. Как тогава ще направиш нещо различно от това, което прави вирусът? Ето ти една съществена разлика - човекът винаги има избор - как да постъпи. Животните следват само инстинктите си.
    Човекът може да мечтае, да крои планове, да изследва и вниква в нещата (ако иска), може да създава деца, или да работи за някоя кауза....той избира!
    Какво ще кажеш за Майка Тереза? Инстинктът за оцеляване ли я води да зареже личния си живот и щастие и да се посвети на науждаещите се от помощ? Как мислиш, какво я е ръководило? И не е единствен случай, просто е емблематична фигура.
    Защо сам не продължиш списъка ... ще се сетиш за доста ЛИЧНОСТИ, посветили живота си на някоя идея, нямаща нищо общо с оцеляването!!!
    Мога още доста да кажа, но ще изляза извън рамките на "добре познатото" и рискувам да ни замерят с още котки, така че....спирам.
    Да смятам се за вирус,щом излизам в гората с джипа и вместо да заобиколя по малките дръвчета аз минавам през тях,това си е рушене или пък горивото което използвам не замърсява ли атмосверата и въздуха който дишам.Вярно е че създавам някой неща като това на аватара ми но то си е само за мен ,за моя облага.Майка Тереза и другите като нея са малко и те са едив вид вилуси които са като анти тела (антивируси),както вас ви ваксинират с вирус за да си изградите имунитет но имунитет към какво.
    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
    Дий Снайдер

Коментар

Какво ще кажеш за Майка Тереза? Инстинктът за оцеляване ли я води да зареже личния си живот и щастие и да се посвети на науждаещите се от помощ? Как мислиш, какво я е ръководило?
      Майка Тереза е повярвала и е видяла.Тя просто е осъзнала и прозряла истината, че тялото, в което живее е времено а тя е вечна (нейната любов и енергия) и явно се е почувствала достатъчно егоистично да я запази за себеси и е започнала да я раздава.
      П.П
      Всяка мисъл някъде в безкрайноста се материализира, така че трябва да внимаваме какво си мислим.Мислете позитивно и красиво (никога за собствена угода)Никой не може да наруши баланса във Вселената, когато на някой му се е изпълнило желание е защото го искал със сърцето си, и е взел от някой който е мразил със същата сила.
      LZ1HRD

Коментар

Всъщност, излиза че магнитното поле не съществува. Нито можеш да го пипнеш, нито да го видиш, нищо. Само че, полето си го има, ние нямаме сетива, за идентификацията му.
        И са кво ?? Как пали стартера, тока минава през намотките и едно нещо, дето е нищо, завърта ротора и хоп мотора върви.
        Ама пък и нещо разговорът за Карлос Кастанеда, който е първо социолог и после писател, ме подсеща, че друга е закачката / генезиса / на спора
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
          Всъщност, излиза че магнитното поле не съществува. Нито можеш да го пипнеш, нито да го видиш, нищо. Само че, полето си го има, ние нямаме сетива, за идентификацията му.

Ама пък и нещо разговорът за Карлос Кастанеда, който е първо социолог и после писател, ме подсеща, че друга е закачката / генезиса / на спора
          Ама ти говориш за физични закони които никой тук не отрича.
          За последното обаче неможах да вляза в час,би ли обяснил
          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
          Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
            Ама ти говориш за физични закони които никой тук не отрича.
            Как ще кръстиш дадено явление - физичен или вселенски закон - няма никакво значение.Когато магнитното поле още не е било изучено, а хората само са наблюдавали някои негови проявления, за какво мислиш са си говорили по форумите?"Мани го това магнитно поле - магии някакви.Глупости!"Ние, хората, слагаме тези етикети - физичен, вселенски, закон, теория и т.н. Като сложим етикет на нещо, го слагаме на рафтчето и се кефим - спокойнично е някак си.Подредено така.Пригледно и лесно за смилане.

Коментар

Както и с всичко друго, колкото различни хора, толкова и гледни точки. Моята истина е че човек трябва да намери това, което го прави щастлив. И при всеки е различно. И се изменя, както се изменяме и ние всеки ден. Пълно щастие няма как да има, по простата причина че няма да има как да го различим. И съм установил за себе си че истинските неща не са метериални, и там закони, както ние ги разбираме, няма.
              Единственото, което мен ме прави истински щастлив е общуването със стойностни хора. И ако човек се стреми да дава повече, ей така, без да очаква нищо, рано или късно, обикновено точно когато ти е най-нужно, даденото ти се връща многократно. Позитивното мислене е изключително важно нещо, ама много трудно се постига. И в стремежа си да се покажем пред някой че сме по-ербап, забравяме за истинските неща. А човек трябва да се доказва пред себе си и да познава себе си. Точно тогава всекидневните неща стават много по-лесни. Те се превръщат в средство, а не цел. Целта е другаде, и е по-истинска.

Колегата горе изказа мнение че оцеляват по-силните. По-силните тялом, или по-силните духом? Има примери много как човек с духа си прави другите да изглеждат смешни, барабар с цялата си физичекса/финансова или каквато и да е там "реална" сила. И доста от тях отдавна са го осъзнали, но така са се оплели в материалното, че няма измъкване, и имащите поне малко останала здрава мисъл имат респект към такива хора, защото виждат че са намерили ПЪТЯ, който самите те не са успяли да намерят.

Помислете колко от "богатите" хора са истински щастливи? Щото аз все повече установявам че съвсем не са много. Просто от един момент нататък товара става толкова много, че е безсмислено да го носиш. Всяко нещо си има цена, и всеки за себе си трябва да прецени колко е готов да плати.

Изобщо обществото ни в момента е така изградено, че човек се вторачва във всекидневието. Как да си плати сметките, как да си сипе бензин, и всякакви такива. А човек трябва да се стреми да мисли "над" това, и точно тогава ще установи че се справя по-лесно, и че се чувства по добре. Морала на обществото ни го няма никакъв, точно защото сме се отдали на инстинктите си, или поне на пъвричните такива. Ама ние за добро или лошо освен че имаме инстинкти, можем и да мислим.

Доста милиардери няпоследък стигат до извода че в начина, по който е изградено обществото ни в момента, има нещо много гнило. Цитирам по памет "Самият факт, че държавата ми позволява да печеля толкова, говори че нещо не е в ред." и "Държавата трябва да дере повече кожи от "момчета" като нас.". Друг пък беше стигнал до извода че от едно ниво нагоре, наследяването на огромни богатства не е нищо по-различно от наследяването на титли и власт при разните там "синьокръвни" човечета, независимо кой-колко е кадърен и колко труд е положил. Просто в случая "закона" е в "икономическа" форма.

Ето ви съвсем простичък и близък до всеки българин пример: Колко хора спечелиха от връщането на "царските" имоти? Как са придобити тези имоти, че да се връщат? Какъв интерес имахме ние като държава и общество това да се случи? Доведе ли това до нещо добро? А е факт че много "бели" държави държат "монарсите" си в изгнание и не дават и да се помисли за връщане на каквото и да било. И никой не се и опитва да изисква от тях да го направят.

Такива "силни" хора без нас, "обиконовените", не могат да съществуват. Но ние без тях можем, че и ще ни е по-добре. И много от тях отдавна са го осъзнали. Проблемът ни е че ние не го осъзнаваме.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Всъщност математиката обяснява доста повече неща, отколкото ни се иска вярваме... Преди около година, въпреки че бях скептичен относно възможноста да се направи, се заех с един математически модел, който да предвижда определени взаимодействия между две групи хора(т.е. да помага на едната група да печели пари от другата, ама това са подробности, които не е коректно да издавам). Описах го в кратка програмка, която се захранва със суха статистика, която си събира сама. И за мой ужас проработи повече от точно... Есествено не може да предвижда поведението на всеки индивид по отделно, но когато работи с групи от хора грешките се неутрализират и дава над 90 - 95% точност... а аз дори не съм математик... Невероятно, но факт...

Да, много неща, които днес приемаме за даденост в миналото са се смятали за магия. И все пак всичките до едно са били открити и описани чрез помоща на математиката. И тук искам да направя една корекция за терминолоията - математиката не е наука сама по себе си, тя е инструмен, който се ползва от другите науки.
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                  Всъщност математиката обяснява доста повече неща, отколкото ни се иска вярваме... Преди около година, въпреки че бях скептичен относно възможноста да се направи, се заех с един математически модел, който да предвижда определени взаимодействия между две групи хора(т.е. да помага на едната група да печели пари от другата, ама това са подробности, които не е коректно да издавам). Описах го в кратка програмка, която се захранва със суха статистика, която си събира сама. И за мой ужас проработи повече от точно... Есествено не може да предвижда поведението на всеки индивид по отделно, но когато работи с групи от хора грешките се неутрализират и дава над 90 - 95% точност... а аз дори не съм математик... Невероятно, но факт...
                  Можем само да те поздравим, че си заложил в програмата верните параметри, затова тя е имала такъв успех. Все пак да не забравяме, че си стъпил на базата на шаблонните ситуации и си разчитал на ситуационното мислене на участниците. При наличие на няколко нестандртни участника, резултатите можеха да бъдат доста по-различни.
                  Все пак темата беше "Законът на привличането". Отплеснахме се. Карлос Кастанеда го обяснява с разширен кръгозор и силно увеличени умения да "виждаме" - той визира енергиите. Управлението на енергията, насочването й и преразпределянето й, са движещите сили във вселената. Умът, мислите, думите и визуалните представи са МНОГО мощен движещ фактор. Това научно засега никой не го е обяснил, но това лежи в основата на въпросния закон. Това, което мислиш/казваш/представяш си - това привличаш към сбе си!!!
                  Всеки един ЧЕСТЕН КЪМ СЕБЕ СИ човек може да го изпробва и да открие/потвърди, че това работи!!! Всичко останало е алабалистика и затваряне в себе си.
                  НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                  Omnia vincit amor !

Коментар

Можем само да те поздравим, че си заложил в програмата верните параметри, затова тя е имала такъв успех. Все пак да не забравяме, че си стъпил на базата на шаблонните ситуации и си разчитал на ситуационното мислене на участниците. При наличие на няколко нестандртни участника, резултатите можеха да бъдат доста по-различни.
                    Да, де. Ама мисълта ми беше, че не са случайно подбрани критериите, а изчислени с помоща на математиката. А няколкото нестандартни участника са просто допустима грешка, която не носи голямо отклонение. Ако групата пък е съставена само от нестандартни участници, то те стават стандарт .

Все пак темата беше "Законът на привличането". Отплеснахме се. Карлос Кастанеда го обяснява с разширен кръгозор и силно увеличени умения да "виждаме" - той визира енергиите. Управлението на енергията, насочването й и преразпределянето й, са движещите сили във вселената. Умът, мислите, думите и визуалните представи са МНОГО мощен движещ фактор. Това научно засега никой не го е обяснил, но това лежи в основата на въпросния закон. Това, което мислиш/казваш/представяш си - това привличаш към сбе си!!!
                    Всеки един ЧЕСТЕН КЪМ СЕБЕ СИ човек може да го изпробва и да открие/потвърди, че това работи!!! Всичко останало е алабалистика и затваряне в себе си.
                    Както казах и по-горе позитивното мислене и силното желание определено помагат. Най-вече за вдигане на мотивацията, която пък помага нещата да се случат. Иначе за чистото положително мислене има един стар и изтъркан виц: Един човек всеки ден ходел в църквата и се молел на Бог - "Боже, помогни ми, нека поне веднъж спечеля шестица от тотото!". И така години на ред. Един ден Господ се появил пред него и му казал - "Дай ми шас, де! Пусни поне веднъж фиш!".
                    Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 11-12-07, 12:40. Причина: изядени букви
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                      ... "Дай ми шас, де! Пусни поне веднъж фиш!".
                      Много си прав.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Става интересно!
                        Някои не признават никакви аргументи, други се позовават на пола...
                        Аз обаче не получих отговор на въпроса, който зададох задочно на първа страница: Ивамчо получил ли е колело, след като го желае толкова силно?
                        Не получих отговор и на въпроса относно вселенските закони. Законите или си съществуват (природните) и някой ги открива и описва, или се създават (в правото) и си имат законодател. Ако те съществуват, кой ги е открил или създал, Карлос Кастанеда ли?
                        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Предлагам ти лично да попиташ Иванчо, така ще получиш информация от първа ръка! Май никой от нас не го познава, а не ни забавлява да гадаем...
                          Ако искаш да се просвещаваш, литература има страшно много. Просто избери това, което е най-лесно смилаемо за теб. Мога да ти препоръчам за начало "Изкуството да бъдеш бог" (темата е що е това любов и има ли тя почва у нас? ), "Манипулирайте, но...правилно!", "Изкуството да бъдеш егоист", "Хора на лъжата", "Играта на живота"... Норбеков, Луиз Хей, Дж. Канфийлд & М. Хансен.....тези са най-разбираеми.
                          НО ! без доверие и вяра няма смисъл да започваш - ще бъде пропиляно време. Ако едно начинание е задушено още в зародиш от отрицание, то е мътвородено, не се захващай! Прекарай времето си по по-полезен начин.

П.П. Това за фиша е много готин виц. Но тук се цитира превратно. Идеята не е само да мечтаеш....активното желание включва преки действия, на фино подсъзнателно ниво задейства мотивационни сили и ...тук е мистичният елемент...призовава вселената да помага по всякакъв начин. Малко е объркващо на първо четене, защото много хора разграничават мисълта от действието - и грешат, защото те са взаимосвързани.
                          НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                          Omnia vincit amor !

Коментар

@giorgio, ако аргументацията ти се заключава в примера с Иванчо и колелото от долнопробния виц, то да - наистина не я признаваме.Напъни се за нещо по-разумно от този така поставен въпрос!Сигурна съм, че можеш.Само опитай.

Коментар

П.П. Това за фиша е много готин виц. Но тук се цитира превратно. Идеята не е само да мечтаеш....активното желание включва преки действия, на фино подсъзнателно ниво задейства мотивационни сили и ...тук е мистичният елемент...призовава вселената да помага по всякакъв начин. Малко е объркващо на първо четене, защото много хора разграничават мисълта от действието - и грешат, защото те са взаимосвързани.
                              Ето така вече звучи по друг начин. Мотивационните сили. Силното желание вдига мотивацията, тя от своя страна спомага за вливането на повече енергия в активните действия, което от своя страна вдига шансовете за успех . Мисълта и действието наистина са свързани и то доста тясно. Всяко действие може да се извършва с различно влагане на енергия, като това включва дори и увереноста. Позитивната мисъл и мотивацията добавят към тази енергия. И колкото и да е малко различимо с просто око, често точно това е достатъчно да се мина прага след който вложената енергия в дадено действие води до експоненциално вдигане на резултатите. Например, ако Иванчо желае много колелото може да изтормози родителите си достатъчно, за да вдигне шанса да му го купят, а иска ли го още по-силно да се хване да работи през лятната ваканция и със сигурност да си го купи на есен. Така желанието и мотивацията провокират активни действия, които не биха били извършени без тях.

Коментар

Мисля,че нещо обърквте ежедневните прозаични отношения с възможността на някои изключителни личности които не са материално зависими и са обезпечени да разсъждават за бог,любов и омраза,добро и лошо,наляво или надясно.
                                Дайте ми един вселенски закон.
                                Всичко се определя от битието ,а после от съзнанието.Затова и човека се е развил от маймуната,намерил огън/едва ли той си го е запалил първия път/,успял да хапне месо /опечено и по лесно разградимо и усвоимо от организма/ и най-важното се е наспал.Докато спи мозъка се развива защото почива,вижте другите животни по-колко спят и защо хищниците в това число и ние спим най-много.Оцелява не най-силния а най-креативния,гъвкавия който успява да изпрати най-силния на лов и на война ,като го убеди ,че така трябва да бъда и това е правилното/да ходи при мечката в пещерата или ,че нашата кауза е най-правилната/.Гордите и силните обикновенно падат първи,а другите водят преговорите след това.
                                Петя тези книги които препоръчваш са за човешки закони и взаимоотношения които съществуват откакто сме започнали да си обменяме информация по между си със знаци или мучене.
                                Ние съществуваме благодарение на определени физични закони и биологични такива,та няколко градуса повече или по-малко,малко повече вода или по-малко от необходимото и остава една купчина белтък подвластна на физика и химия.
                                Човека сам си измисля героите,те са продукт на определена среда и отношения и на определена нужда.Всичко което прави човека през краткото си съществуване ,като вид е с цел да запази рода и създаването на по благоприятни условия за това.Религии,идеологии,философии са странични продукти от тази дейност и тяхното създаване даже и не винаги нарочно е с цел да улесни горната функция,господство над дадена група от хора с цел осигуряване на максимално добри условия за своите за сметка на другите.
                                Майка Тереза е велика жена,ПОКЛОН пред това което е направила,но тя е член на религиозен орден в който работят десетки или стотици,като нея,нещо за тях за тяхната работа.Всичко е въпрос на медийна кампания и е с цел да привлича други хора към тази религия.Е,това говори лошо за тези които я ползват за това-но отговора е по-горе.
                                Досега не съм видял,гладен философ,гладните философи са анархистите и революционерите.Просто искат да заемат мястото на ситите и да вкарат своята група на по-високо нево позволяващо им да оцелява и да продължи рода.Прочел съм почти всичко от Карлос Кастанеда което е излязло на български и много неща н ми станаха ясни.Според мен при може би неговите видения са свързани и повече,текила или мескалин,ама не знам,да не го обиждам човека.Но на 90% от най-великите човешки умове са или алкохолици или наркомани,а някои определено на ръба на психичното разстройство и много от тях свършват от неестествена смърт.Може би така трябва да е.Пак не знам.
                                Дано не досадих много,но това си мисля за вселенските закони.
                                Поздрави.
                                Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                                "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                                "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X