Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закон за привличането

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Закон за привличането

Ето един месец си повтарях че искам определен телефон, представях си го цветно, много го желаех....ама не дойде при мен . Е тогава си седнах на .... , изкарах пари и отидох да си го купя. Важно е и положителното мислене защото то те кара да действаш, но тук само визуализация чрез автогенен тренинг не върши работа. Влизаме в един филм с програмиране на хаоса....
    Само една закачка: Аз много цветно си мисля за "ххх" заплата , а моя шеф много цветно си мисли за "ххх" / 2 заплата. И кво прайм ся?

Коментар

Giorgio, пак се изказа неподготвен!
      Не е хубаво човек да се гордее с невежеството си. Моля те като приятел, опознай материята, пък после давай атестации.
      Иначе няма лошо да се споделят всякакви мнения, така се стига до истината !!!

П.П. Може човек да има дълбоко погрешна филофофия на живота, но важното е, че има такава !!!!
      Последно редактирано от Петя; 28-11-07, 18:52.
      НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
      Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
        Giorgio, пак се изказа неподготвен!
        (С най-добри чувства към двама Ви)

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
          Само една закачка: Аз много цветно си мисля за "ххх" заплата , а моя шеф много цветно си мисли за "ххх" / 2 заплата. И кво прайм ся?
          Много ясно кво !!! Започваш да си мислиш, за смяна на шефа с друг такъв , с който да постигнете единомислие )) . И го подхвърляш небрежно и между другото, на сегашния си шеф. Като знам какъв е глада за работна ръка, и доколкото съм се ориентирал в личните ти качества, шефа ти ще изкара една безсънна нощ и.....ще се събуди ДРУГ ЧОВЕК. Вече ще мисли по новому, убеден съм.
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Благодаря, поласкан съм . Просто дадох пример за илюстрация на една абсурдна ситуация с невъзможно решение чрез "цветно мислене"

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
              Много ясно кво !!! Започваш да си мислиш, за смяна на шефа с друг такъв , с който да постигнете единомислие )) . И го подхвърляш небрежно и между другото, на сегашния си шеф. Като знам какъв е глада за работна ръка, и доколкото съм се ориентирал в личните ти качества, шефа ти ще изкара една безсънна нощ и.....ще се събуди ДРУГ ЧОВЕК. Вече ще мисли по новому, убеден съм.
              Което пак би доказало погрешноста на този закон . Мечтите на шефа му не са се сбъднали . Стане ли обратното, е пак същото. Това е парадокса, който го обезсмисла. Както и още много други неща свързани с представата за материално добро за конкретна личност, често това е свързано с лошо за друга. Например, ако ти взимаш повече пари, това означава, че друг взима по-малко или плаща повече. Ако спечелиш от тотото, това значи, че друг не печели или печалбата се поделя между повече хора, от което тази на друг намалява. Дори с нематериалните неща е така, ако получиш любовта на човек, който си струва, то друг няма да я получи. Доброто за един почти винаги означава зло за друг... Сложна работа... за справка намерете в раздела за разкази и хумор клипчето "Трудно е да бъдеш бог" .
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Момчета, встрани сте от истината. Опитвате се с математически методи да оборвате закони на вселената.
                Все едно със законите на науката да оборвате примерно законите на Мърфи, които винаги действат, макар да нямат нищо общо с науката!!!
                Zaarin-е, изказваш се категорично по младежки, а имаш още доста да учиш. Не се сърди. Напомняш ми за начина,по който в гимназията няколко запалени съученички спорехме дали има или няма извънземни и защо не сме ги виждали още. Сега като си спомня се спуквам от смях.
                Няма смисъл разговорът да се води в духа "айде бегай оттука, нема такова чудо!". Така най-малко никой няма шанс даучи нещо ново и разговорът напълно се обезсмисля и се превръща в чесане на езици.
                Omnia vincit amor !

Коментар

За това че има някакъв позитивен или негативен импулс обаче гарантирам с целия си опит. Едно е да си кажеш стръмен е баира няма да го кача, а друго стръмен е мамка му но ще го гътна. Баира е един и същ, резултата различен. Питай Соти за справка

Коментар

Да, де. Ама джипа не се качва сам горе. Трябва след като решиш, че ще го качиш да стиснеш зъби и да го направиш. И с парите и любовта от моите примери е така, ако само се завиваш вечер под одялото и повтаряш мантрата колко много искаш един коя си заплата или еди кой си човек, нищо няма да стане. Трябва и да действаш. И естествено, че е по-добре да го направиш уверено. Приемеш ли мислено поражението, то е почти сигурно, че ще се случи. Но, не защото де си се подмазал достатъчно на съдбата, а просто защото ще се предадеш или ще те усетят, че ще се предадеш по-рано. И все пак колкото и да си уверен пак няма 100% гаранция за успех.

Петя, мисля, че дадох конкретно обяснение. Ако в горния пример единия силно иска да получава една заплата, а другия силно иска да му дава друга, на кого би угодила съдбата? Ясно е, че няма как да е и на двамата. Пък и двамата може да го искат силно. Всичко това се отразява на мотивацията. Работника може да отиде и да настоява за исканата заплата, въпроса е дали е толкова решен, че да напуснал, ако не я получи. При работодателя има значение дали е готов да загуби работника, но да не му даде тази заплата. Възможните варианти са един от двамата да поддаде или и двамата да не получат нищо. В последния случай нещата направо са се уравновесили... Е, после работника е възможно да си намери по-добра работа, а работодателя по-нископлатен работник, но това пак не е задължително да удовлетвори и двамата. Не виждам нищо необяснимо в това, че по-добрата мотивация помага много, но само силното желание е крайно недостатъчно... колкото до Законите на Мърфи... те може и да са необясними, но са също толкова и не верни . Закон може да се нарече нещо, което има повтаряемост. Например гравитацията. Докато например "на където и да караш колело винаги е нагоре и срещу вятъра" и подобни си имат купища опровержения, които всеки е виждал. Например, ако си качиш колелото на Витоша с лифта и се спуснеш отгоре. Не казвам това "не е вярно, бягай от тука", а просто давам опровержение.
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Zaarin-е, отговарям ти от уважение, иначе ми се искаше да замълча...
                      Елементаризираш нещата, а така става твърде сложно да го пиша и обяснявам.... Готова съм да го дискутираме на маса...някой ден.
                      Поздрави.
                      Omnia vincit amor !

Коментар

Много цветно си представям дискусия на маса....дискусия на маса....на маса...маса....маса....червено вино....камина.....някой пее....топло е....

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                          Много цветно си представям дискусия на маса....дискусия на маса....на маса...маса....маса....червено вино....камина.....някой пее....топло е....
                          А, ти менеее , уважаваш ли ме ???? Тиии.... знаиш , кой съм аз. Чувал ли си за Мъртво море ? - Аз го убих ))))

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                            "Щастието не е на върха а самото изкачване до там".
                            "Животът е това, което ти се случва, докато кроиш планове!"
                            sigpic

Коментар

Не съм влизала скоро във форума и съм пропуснала тази тема, затова пиша със закъснение.Мисълта предшества действието /поне така би трябвало да бъде при повечето хора/, така че, за да се случи каквото и да е, необходимо е първо да има мисъл за него.Ествествено е, че само с мисъл действие не се поражда, но пък без нея - съвсем.Достатъчно силната, целенасочена и мотивирана мисъл е вече половин действие.Силата на мисълта сама по себе си все още не е изучена, все още е само на етап експерименти и доста от тях пълнят жълтите издания, но това не означава, че "такова животно нема".

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                                Момчета, встрани сте от истината. Опитвате се с математически методи да оборвате закони на вселената.
                                Все едно със законите на науката да оборвате примерно законите на Мърфи, които винаги действат, макар да нямат нищо общо с науката!!! ...
                                Поглеждам, темата се оживила пак. Викам си, само ще погледна какво ново и няма да пиша в тази тема. Чета и си мисля, няма да се "изказвам пак неподготвен". Ама пусто, един смях напира отвътре... и ме засърбяха пръстчетата...
                                Не разбрах с какви методи да оборваме "законите на вселената", след като не става с математически, с вселенски ли. Като се замисля, законите на физиката ги откриват физиците, на математиката - математиците и т.н. За вселенските, не се сещам за друг, освен вселенския патриарх да е откривателят им, иначе защо ще е вселенски. Обаче знам ли, може и да е арменския поп. Ха сега! Предлагайте, към кого да се обърнем?
                                Пустите му вселенски закони, не знам кой ги е открил, не знам кой и къде ги е публикувал, изобщо пълно невежество по въпроса от моя страна...
                                Сам си си виновен! Винаги съм имал слабост към естествените науки, да бях попрчел малко и за свръхестествените...
                                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X