Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правосъдието в Република България ?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Правосъдието в Република България ?

    Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
    Все съм пускал анкети, ама дотук резултата направо ме шокира!

    Такова мнозинство помня само от 70-те !

    Аз съм единствената опозиция с това че "не ме интересува"!

    Ей хора, дайте да видим ка да се вкара в час тази институция, защото при таково "удовлетворение", направо е напълно безмисмлена за обществото - т.е. за нас!

    Венци, кажи две три думи за "фактите, обстоятелствата и т.н.", та малко да им позабършеш плювнята от челото!
    Много си е добра анкетата, съвсем реална. Ама и да не я беше пускал, пак щях да ти кажа резултата... При идеална съдебна система, която никога нищо не бърка, резултатите ще са:

    50% недоволни по дефиниция (във всяко дело едната страна губи)
    от останалите 50% са недоволни от присъденото, т.е. станаха 75% недоволни... - това при идеална и перфектна съдебна система... Ако приемем, че нашата съдебна не е такава... а прилича на всичко друго в нашето общество, също отчетем факта, че голяма част от българите не разбират кое е в компетенциите на съдебната система и кое на други власти... резултатът не ме учудва... А в този аспек не пропускаме да отчетем и тенденцията при поднасянето... Ето ти си бил гласувал, че не те интересува... Откога така, само няколко теми встрани ти е темата в която обясняваш за държавата мащеха... При това отговорите които си дал, предполагат само един възможен... Аз не намирам кой би гласувал другояче... Освен ако не дойде Алиса от страната на чудесата... да се запише във форума...

    Съдебната система в България е точно както и колкото всичко останало в нашата страна...
    VPetrov.photography

    Коментар


    • #17
      Re: Правосъдието в Република България ?

      Аз съм единственият, който отговори, че смята, че е справедливо. За мен беше, за мои приятели когато е трябвало също. Включително за загубените дела. А където съм се сблъсквал с издънка - тя е била законодателна, а не правосъдна. Ставал съм свидетел на абсурдна ситуация при делба на имот, за която се хващаш за главата и не можеш да повярваш, че съдията може да отсъди по този кретенски начин. Но после при разговор с адвокат ми изтина напрежението към институцията - всъщност съдията беше отсъдил правилно, според закона.

      Проблемите на правосъдието ни са по "високите етажи". Там правосъдието ни не работи, но не защото то самото е лошо като такова, а просто такава ни е системата на управление. При "големите дела" и в случаите при "големи сделки" нещата се решават от парламента, а не от съда. Един и дваж ли сте ставали свидетели на специални закони в полза на фирмата Х? А после съдете, да. И нека институцията "съд" да ви е виновна.

      Твърдо подкрепям българския съд, заедно с всичките му кусури и проблеми. В сегашната ни система той е единствената опора, която е коректив на едноличната власт. Без него министър-председателят ни се превръща в обикновен диктатор. А ляв или десен, демократично избран или не, сменяем или несменяем - това вече са черешките на тортата.

      Коментар


      • #18
        От: Правосъдието в Република България ?

        Доколкото схванах иде реч за ПРАВОСЪДИЕ не само за съд. Докато ги делиме на отделни "служби" за всяка от тях ще се намерят аргументи "ЗА". Обаче постиганият резултат от съвместната им "дейност"!

        За да бъда що годе обективен и да не се подвеждам от чуто и казано гласувах на база само на личният ми досег с правосъдието. Ми търговия е! И изобщо не ме интересува кой по веригата е крив за да дам този отговор.

        ПП Божич - изобщо нямаш преедстава каква сме детска градина митничарите в сравнение със заетите с правораздаване. Не че и при нас няма дебели чепове за дялкане де. Ама поне никой не седи на границата с години докато се вземе решение :-)
        0888932647

        Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

        Коментар


        • #19
          От: Правосъдието в Република България ?

          Няма как да гласувам, защото ще трябва да нацъкам поне две точки.
          А за изборността на съдиите съм твърдо ЗА. Преки избори , като за кмет.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

          и на хоби такива

          тел. О879 Ч8Ч 2З5

          Коментар


          • #20
            Re: От: Правосъдието в Република България ?

            Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
            Доколкото схванах иде реч за ПРАВОСЪДИЕ не само за съд. Докато ги делиме на отделни "служби" за всяка от тях ще се намерят аргументи "ЗА". Обаче постиганият резултат от съвместната им "дейност"!
            Да, в този смисъл бих си сменил гласа обоснован по-горе и аз. Но ако се гледа така, то НЕ трябва да се оплаквате. Политическият режим, който избрахме, се крепи на търговията, а производството и всичко останало я обслужва. Така, че и на правосъдието ще му се наложи да прави същото. Преди беше друго - обслужваше партията. Нищо ново под слънцето. Не се палете, а се нагодете.

            Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
            А за изборността на съдиите съм твърдо ЗА. Преки избори , като за кмет.
            И това ще бъде финалът на всички заченки на демокрация в тази страна. Разрухата като последствие ще бъде тотална. Защото и съдиите ще започнат да работят "народоугодно" с методите на "ПиАра", а не по закон. А от там спускай надолу по склона народе!

            Други подобни идеи: "науката трябва да носи пари или иначе е ненужна". Някои неща на този свят не се измерват с пари. Правосъдната система ТРЯБВА ДА е такова.

            Коментар


            • #21
              От: Re: От: Правосъдието в Република България ?

              Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
              Не се палете, а се нагодете.
              Ще ме прощаваш , ама това "нагоди му се " много ми напомня един стар виц - Сватба нейде си из Родопа планина. Всичката рода чака кървав чаршав пред спалнята на младоженците. Чака 30 тина минути а момъка излиза и вика на баща си "Ни влява уа татьооо" Баща му деликатно му дава акъл "Ша я погалиш малку, ша влеи де ша иди!" Минават още 30-тина минути и младежа пак излиза "ни влява уа татьооо!" Бащата - "Вземи един буркан с олио и го топни - ша влеи!" след време пак излиза юначагата и вика "И в бурканя ни влява уа татьооо!" Не издържала пресната тъща и вика на щерката "НАГОДИМУ СА МА!" А девойката от вътре "Яла му са нагоди ти - тя главътъ му кат на коте...."

              Пак изпростях малко да ме прощават модераторите , ама Филипе ..... Тя главата му като на коте бе! :-)
              0888932647

              Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

              Коментар


              • #22
                От: Правосъдието в Република България ?

                Правораздават по справедливост, мешерето и кадията

                Съдилищата правораздават по закон. Според закона, критерият "справедливост" се прилага само при определяне размера на паричното обезщетение за неимуществени вреди (в рамките в които е претендирано) и при определяне на размера на наказанието в някои производства (пак в рамките, определени от закона). Може и да e предвидено и още някъде, но сега не мога да се сетя. Всичко останало е правила: 1./ кои факти имат правно значение; 2./ с какви доказателства се установяват те; 3./ какви са сроковете за представяне/оспорване на тези доказателства; 4./ кой има право да ги представи или оспори; 5./ какви са последиците от доказването или недоказването на факта и т.н..

                Веницслав Петров вече го каза - каквато държавата, каквото населението, такова и правораздаването. Съдиите, прокурорите и следователите са българи. Страните по делата са българи (предимно). Свидетелите и експертите - също. Че как да им вярва друг българин!? Друго си е "у Европата"
                Няма как човек, който има съмнения в собствения си професионализъм и морал, да повярва, че го има у другите. Като прибавим и националната ни нагласа да вярваме само на отрицателните твърдения за някого или нещо за което собствени впечатления нямаме, ето ти я анкетата за всичко - правораздаване, здравеопазване, наука, икономика .
                Suzuki Jimny, 1.3, 2009

                Коментар


                • #23
                  От: Правосъдието в Република България ?

                  Това го разбрахме...

                  Обяснения защо нещо не работи добре има неограничени версии! Важен е крайният резултат!

                  Между другото, мисля че нашите съдии много трябва да поработят върху себе си за да доближат ефективността на мешерето или кадията!

                  Има една стара приказка, сравнението е случайно и не цели да обиди някой...

                  "Ако един те нарече "свиня" - не му обръщай внимание! Ако петима те нарекат така - време е да излезнеш от кочината!"

                  Коментар


                  • #24
                    От: Re: От: Правосъдието в Република България ?

                    Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                    Пак изпростях малко да ме прощават модераторите , ама Филипе ..... Тя главата му като на коте бе! :-)
                    А, да... щото тая нашата глава не е. Все другите нас, а ние никого никога, нали?

                    Щастлив съм, че живея сред такъв прекрасен народ - всички добри и честни хора. Само да не беше скапаната власт и всичко щеше да цъфти!

                    Коментар


                    • #25
                      От: Правосъдието в Република България ?

                      Единственния дето смята ,че правосъдието в тази държава е справедливо може да помисли и да се помоли на модераторите да му преместят гласа...........не е срамно. Всички грешим по някога в преценките си.

                      Коментар


                      • #26
                        От: Правосъдието в Република България ?

                        Първоначално публикуван от G_P_S Преглед на мнение
                        Единственния дето смята ,че правосъдието в тази държава е справедливо може да помисли и да се помоли на модераторите да му преместят гласа...........не е срамно. Всички грешим по някога в преценките си.
                        Е това е Филип ! Пуска съобщенията от извънземното пространство...

                        П.С. Жоро, вече два часа не мога да свърша нищо от смях...

                        Коментар


                        • #27
                          От: Правосъдието в Република България ?

                          Не съм сам обаче. Вече са трима извънземните.

                          Коментар


                          • #28
                            От: Правосъдието в Република България ?

                            Ако 6% са доволните от една стока, значи конвейра трябва незабавно да се спре, защото произвежда боклук!

                            Коментар


                            • #29
                              От: Правосъдието в Република България ?

                              Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                              Ако 6% са доволните от една стока, значи конвейра трябва незабавно да се спре, защото произвежда боклук!
                              О, йе! Хайде да затворим правосъдната система! Да живее анархията!

                              Коментар


                              • #30
                                От: Правосъдието в Република България ?

                                Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                                ...та малко да им позабършеш плювнята от челото!
                                Тц,
                                дъжд вали не знаеш ли ? Затова Челата са чисти

                                Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                                Ако 6% са доволните от една стока, значи конвейра трябва незабавно да се спре, защото произвежда боклук!
                                Според обясненията не произвежда, а влизало боклук и такова излизало (мат'ряла тъй бил )

                                Значи усилията да се насочат към доставчиците на производството

                                И кви са тия да питаш клиента харесва ли стоката цял живот не ги е интересувало сега Републикански капризи

                                ето аргументи http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3588331
                                Последно редактирано от DBRS; 03-02-11, 21:40.
                                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                                Суперспам - спама на суперите

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X