Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как са заплатите към днешна дата?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как са заплатите към днешна дата?

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
    Ако разрешаваха да ходим и с цветя по интервютата
    Не знам да са го забранили. Но лично аз, пратят ли ме при HR-човек, знам че съм изгубил мястото. Това преди 10-ина години, за последно.

Коментар

Последният хит е "детектор на лъжата". Закачат ти разни хардуерии към комп и те разпитват. Съжалявам, че не съм попадал на такова нещо - ще е връхта на купонта, лигавенето няма да си го спестя!

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        Не сме ли си говорили с теб за HR (яйчарите) в Бг-то сигурно темите с джипките са ни били по-интересни, но ако ти се слуша за простотиите им, имам над10г. ( богат, интересен, но и тъжен ) опит.....идваш, правим кафе, лочим и си клюкаме....само ми напомни че е за яйчари, а не за джипки, ще ти бъде весело
        говорили сме и моето мнение е същото, но в случая, аз наивника си мислех че кат е тръгнал за мойта глава, трябва да има представа не само как се казвам, ами и къде и колко съм работил.......... не да ми вика: дай личен мейл да ти пратя контакт, където да ми пратиш СиВи, па после щи пратя какво имаме като за теб ..................бляк

Коментар

Ако вземем за минимална реална заплата 500 лева чисто и да я наречем "РМРЗ" - Релна минимална работна заплата", излиза,че тя е два пъти по-висока от статистическата!

Това води до размисли от типа, че всъщност всичко е минимум два пъти по-различно от официалното..

Междуфирмената задлъжнялост, събираемосттана данъците и всичко, което се публикува като "измътено" от чиновниците е "бул шийт"!

Имам едно елементарно обяснение! Ако се засече реалната МРЗ, ще даде един рикошет в пенсиите и системата ще рухне!

Знам, че МРЗ /ем пе тройката/ се определя от администрацията, но знам и че само в техните тефтери, някой пработи за 250 лева!

Коментар

Това са паразити....
            Та за какво точно им дават заплати...
            Да прецени, да ми препоръча....или да мисли с моята глава...

Докато има хляб за такива клати@урковци..., спрегащи глагола - мотане, клюкарене...и подлагане.., нема за какво да плачат, че имало криза...
            Няма по-вредно нещо от ходатайстването - пардон -препоръчването на некой....
            Тя хубавата и качествена стока си личи, и нема нужда от много хвалене....
            СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Един прост въпрос!

Ако на човек му се работи, каква е технологията да си вдигне заплатата?

Споед мен, трябва да работи така, че шефа му да се страхува постоянно от него! Т.е. да се завира плътно с работа до почти копиране на работата на шефа..

А най-добре, ако направи така, че за шефа да не остане никаква работа!

П.С. Изключвам продавачите към западните фирми и колцентровете, защото това тяхното не е работа!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                ...Т.е. да се завира плътно с работа до почти копиране на работата на шефа..

А най-добре, ако направи така, че за шефа да не остане никаква работа!...
                Дай ги тия хора, знаеш ли откога ги търся.

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                  Дай ги тия хора, знаеш ли откога ги търся.
                  И щеш не щеш, ще му плащаш добре, зашото го дели една регистрация на собственна фирма от пълното ти опустошаване!

Особенно ако от години си го ударил на шефски стил на живот!

Да не говорим, че в момента фирмте са на практика "болни от чума" и в нова фирма вярата ще е по-сериозна!

Тук идва и гадния момент, че "ембриона", ако вирее в "мъртъв" стопански субект, няма големи шанове!
                  Последно редактирано от Volk; 21-10-10, 21:47.

Коментар

...Особенно ако от години си го ударил на шефски стил на живот!...
                    Ако имаш предвид това, първи да започваш работа и последен да взимаш заплата...то верно вече байгън ми е.

П.П.Нали знаеш какво да си волнонаемен? Когато искаш работиш, когато искаш лежиш... Обаче като си е твоя фирмата, все избираш първото...

Коментар

Един прост въпрос!

Споед мен, трябва да работи така, че шефа му да се страхува постоянно от него! Т.е. да се завира плътно с работа до почти копиране на работата на шефа..

А най-добре, ако направи така, че за шефа да не остане никаква работа!
                      Ако започнеш много да се натягаш за работа в малка фирма ще:
                      1. те намразят колегите. Предложих подобрение на определено изделие с 1/3 по-малко материали и подобрение на работата. Колегата, разработил го първоначално се почувства дълбоко засегнат.
                      2. Шефа пък реагира нещо от рода "аз това ако седна ще го направя за 2 седмици", при условие, че код не е писал и 2 реда. А то е писано и проектирано поне 2 г. Демек хал хабер си няма. Най ми тежеше, като ни викаше на чалга team-building- и. Не бях служил тогава, тъкмо да ме вземат - и не смеех да си търся друга работа.
                      3. В голяма фирма ако се натягаш, некадърниците по-нагоре от теб ще те почувстват за заплаха. За дадена, реализирана за 3-4 дни и работеща идея, уговорена и удобрена с прекия ми шеф (един от 2-та, пък те не си говореха)... нямаща алтернатива (просто това ми трябваше в работата и нямаше аналог)... са ми пилили 6 месеца от горестоящите. Издигат се разни мишоци без ден инженерен стаж, като ръководители на много сложни техн. проекти. Вервайте, буквално е така!

Като казвам, че нещата тук са изконно сбъркани - мога да напиша цял реферат.
                      За да работиш, се иска и малко от малко подкрепа и разбиране от горе. Иначе се съобразяваш с обстановката и нещата като цяло не вървят. Наблюдавал съм фалити заради тия неща. С цели HR отдели, дето работата им е поне това да знаят.
                      Последно редактирано от Rabin; 21-10-10, 22:41.

Коментар

@Rabin За некадърниците и разбирането си прав!
                        А вече сам ли работиш ?
                        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
                          @Rabin За некадърниците и разбирането си прав!
                          А вече сам ли работиш ?
                          В момента съм решил да се откъсна малко от безкрайното учене на нови технологии, и от няколко месеца си правя ремонти на къщата. Дюлгерските и ремонтни дейности се водят за тежък труд, пък на мен ми харесва в момента и се разтоварвам. После пак по интервюта. Вероятно и в чужбина, вече съм ходил на такова.

Коментар

• Re: От: Как са заплатите към днешна дата?

Един прост въпрос!

Споед мен, трябва да работи така, че шефа му да се страхува постоянно от него! Т.е. да се завира плътно с работа до почти копиране на работата на шефа.......!
                            Аууууу Вълчо, каква грешка ! Wrong, Wrong, Wrong !
                            Първата работа на един печен специалист е да се превърне в незаменим.
                            Тоест да набърка такива бъркотии, с които само той единствен може да се справи.
                            Никога не оставяйте схема на водопровода, който сте зазидали в стената.
                            Никога не надписвайте папките с истинските им имена, нито пък класифицирайте документите в някаква смислена логика.
                            Нека бюрото и работното Ви място постепенно, постепенно, постепенно , заприличат на купчина хаотично разпилени бумаги, подлепени с дъвка към ръба на монитора, закламерчени към листата на близкия фикус.
                            Нека десктопа на монитора Ви да наподобява есенна градина след листопад, а папките кръщавайте с най беззвучни съкращения: Pr.Mr.Up или АBCMkt - ЕйБиСиМКТ и други.Никакви REM-ове в кода, който програмирате. Ниакви обяснения, чертежи, блок схеми и кавото и да било.
                            Така цял ден пълнокръвно ще се риете в бумаги, докато подредените Ви колеги чинно преживят листче по листче, ще можете да пъхтите и грухтите, колко сте зает и претоварен и как всичко само на Вас чака, докато търсите оная единствена и незаменима за Фирмата справка, в която два дни по рано сте си издухали сополите и сте захвърлили презрително под бюрото.
                            Никаква логика във нищо !!!
                            Така един ден шефът Ви ще осъзнае, че не може да Ви изгони, защото няма кой да изрие тези Авг.Об. след гъза Ви !
                            И изобщо ентропията, която сте нацвъкали из цялата фирма има само един незаменим владетел - и този владетел сте Вие !
                            Тогава е Вашият час - да искате.
                            Последно редактирано от Nik Nikolov; 22-10-10, 00:17.
                            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

• От: Re: От: Как са заплатите към днешна дата?

Това беше кууул!

Има много начини на тестване на момента за искане за вдигане на заплатата...

Първо, трябва да се убедиш, че шефа вече е толкова разтоварен, че не се натиска да стои в офиса, а релаксира в някое СПА..

След това, го посрещаш няколко пъти с крака на бюрото и ако само почервенее и се издуе, а после стои нацупен, значи момента е настъпил..

Ако си изпреварил момента, ще се "родиш" преждевременно и ще се озовеш с писъка на новородено в света навън!

Ако обаче си поискал повишение на заплатата и шефа ти го е дал, след което е изплюл стърканите си зъби, значи е време да вдигнеш поглед към секретарката! Те са ясен индикатор! Усетиш ли химия, значи вече си готов шеф на нова фирма!

П.С. Спирам с философиите, защото темата е сериозна!

Оттук нататък, само статистика - регион, дейност, размер на чистия доход!

Защото докато се бъзикаме, на други не им е до смях!

Коментар

• От: Re: От: Как са заплатите към днешна дата?

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                                Аууууу Вълчо, каква грешка ! Wrong, Wrong, Wrong !
                                Първата работа на един печен специалист е да се превърне в незаменим.
                                Тоест да набърка такива бъркотии, с които само той единствен може да се справи.
                                Никога не оставяйте схема на водопровода, който сте зазидали в стената.
                                Никога не надписвайте папките с истинските им имена, нито пък класифицирайте документите в някаква смислена логика.
                                ...
                                Никакви REM-ове в кода, който програмирате. Ниакви обяснения, чертежи, блок схеми и кавото и да било...
                                A, това съм го правил неволно. Гръмнал им харддиск. До толкова не бяха наясно, че машините имат и софтуер... никой не се сетил поне един backup да направи като напусках. Сорсове въобще е непонятно какво е. Ама то на човек като му писне и дори желание за повишение нямах - просто си отидох. После ми пращаха някой да ме посреща след новото ми раб. време да ме вози на 70 км. да спасявам купчина желязо. Голям купон беше...
                                Като си заминаха над 70% от колегите - имаше една акция да ги връщат на минимум 2,5 пъти заплата от последната, на която са напуснали. Цифрите не са хипербола, това се е случвало реално.
                                p.s. между другото заедно с тия събития - посочиха вратата на главния шеф за България. На една от най-големите outsource фирми за БГ.
                                Последно редактирано от Rabin; 22-10-10, 01:26.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X