Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как са заплатите към днешна дата?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как са заплатите към днешна дата?

Първоначално публикуван от GN2355 Преглед на мнение
    Аааа, не! Не толкова бързо! Отговора е много лесен, но твоята сметка е грешна! Лека подсказка, младите почват с 200 на час. 1000 трябва да си поне 55+, а за 2000 - 65-70 Чакам още предположения и давам още един жокер. Виден форумец работи за заплата в тоя интервал ;-)
    Това може да е само нещо консултантско. В производство такива пари не могат да се вадят. Само като даваш акъл на другите.
    Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Аааа, не! Не толкова бързо! Отговора е много лесен, но твоята сметка е грешна! Лека подсказка, младите почват с 200 на час. 1000 трябва да си поне 55+, а за 2000 - 65-70 Чакам още предположения и давам още един жокер. Виден форумец работи за заплата в тоя интервал ;-)
      У парламента......Шегувам се.
      По колко часа на месец е работата?

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
        ...
        По колко часа на месец е работата?
        Топло! Не е парламента, но това е правилната посока ;-)

Коментар

Топло! Не е парламента, но това е правилната посока ;-)
          Вариант 1: Секс срещу пари...
          Вариант 2: Консултант по хидровъзел Цанков Камък...

Коментар

Най-вероятно в директорски борд. Там е нормално да се вземат такива пари, за 3-4 часа срещи на борда месечно. Интересно става, като някой го сложат в няколко борда Може да го докара почти на пълно работно време
            Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
              Имам въпрос Специално към Volk:
              - Преди доста години бях позарязал диджейството и бях гумаджия. Почнах работа при един работодател. Човека ми каза, че работникът изкарва около 300лв. /става въпрос за 2000г./, а за него /шефа/ остават към 800лв.
              Този шеф по някакви си причини ми гласува доверие. Аз вкарах продажба и свои гуми и джанти. Правех каквото си искам, щото него го нямаше по цял ден.
              Резулатат: За мен около 1000лв. на месец, за него: около 2500лв.
              Та, питането ми е: Ти какъв работник /от двата вида/ би избрал..
              Трябвало е да те проследи какво точно правиш, после да те уволни и да сложи някой със същата дейност но на 500 лв, а той да си остане на 2500...

Коментар

Toва с 2-те хил. на час да не е одитор? Толкова вземат по ISO-тата, пък единия не изтрезняваше и в работно време.

Коментар

Що се морите. По книжарниците се продава прекрасна книга "Как да забогатеем бързо". Но не знам защо у нас я продават под заглавието "Наказателен кодекс"
                  Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Мисля, че това е защото младите не виждат смисъл да работят.
                    Погледнете през техните очи-на 20 си, мечтите за добър и охолен живот са в апогея си, чуваш за заплати от по 2000-3000 лева, но си изправен пред реалността да вземаш 500... Наясно си, че трябва да се работи, но виждаш, че с далавери се изкарва повече отколкото с труд, и ти става едно мързеливо...
                    ...има едно нещо, което се нарича "овладяване на занаят". Не е нормално млад човек, без реален опит да започне на висока заплата. Нито тук, нито в чужбина. Разбира се, има шанс и да стане, ако е минал през някой от коментираните хед хънтъри с тиранти...

За сведение: първата ми работа "по специалността" беше за 60 лв/мес - това беше с 10 лв над минимума тогава. Такива пари изкарвах за 3 часа работа като сервитьор по коктейли дотогава. И аз нямах нищо против, защото учех и попивах. Така че аз знам и две и двеста и мисля, че това е естествения път на всеки. Другото са изключения.

По мои наблюдения над "младите днес" - за две не искат да чуят, а даже и за двеста се кумят... а пък за учене и попиване, да не говорим. Факт е, че поколението започнало трудовия си опит в периода 2000-2002 (т.е. около набор 82-84) беше малко поразглезено от икономическата реалност, а и допълнително тия деца бяха расли в един такъв никакъв период на смяня ня ценностите...
                    Виждам някаква промяна в хората под 25 (сега студенти 2-3 курс или току що завършили) и ми се струва, че тя е към добро, но още ми е недооформена малко... При тях пък образованието тотално се скапа...но за тяхно щастие - сега трябва да бачкат на по 1-2 места за да се издържат, а и в чужбина не ги чакат с цветя на аерогарата...

Коментар

Нещата като цяло са много сбъркани- за да работиш трябва стимул, мотивация. За да те мотивират подобаващо трябва да се докажеш с работа. Нормално е стартовата заплата да е ниска където и да започваш работа, но според мен е нормално след като се докажеш - да те оценят и възнаградят подобаващо.
                      в противен случай нещата стават като в една шопска поговорка - "докато се правят че ми плащат аз ще се правя че работя"
                      Другото което ми прави впечатление: Преди да завърша работех в едно сервизче и си докарвах до 1000лв на месец без да имам образование и квалификация.
                      Сега съм инженер - проектант и конструктор на мебели и работя за 350 чисти пари.... Да не говорим, че с една далаверка на ден можеш да изкараш дори повече.. Май повечето от вас имат семейство и деца - кажете с тая заплата какво точно ще направите за да има за храна, сметки, дрехи, образование и тн.
                      Кое точно ще мотивира младите да учат и да се образоват?
                      В никакъв случай не съжалявам че съм изкарал висше, но за жалост то не ми помага да си изкарам хляба, дипломата ми изпълнява ролята на стенно украшение.
                      Жалко е, че младите не искат да усвояват занаяти, но честно казано не малка част от занаятите също са недооценени.
                      Давам пример с дърворезбата защото и това съм завършил и с това се занимавам - кой ще оцени нещо ръчно изработено и ще даде примерно 500лв за него като може да си купи подобно китайско за 50лв... И сега дърворезбата си ми е като хоби и ако правя нещо го правя за мен си или за приятели..
                      Мога само да се надявам че нещата ще се оправят някой ден, а до тогава бачкане му е майката, щото парите които се изкарват без бачкане са бързи но и бързо си отиват а не рядко с тях си отива и нечии живот.
                      Лошото обаче е, че никой не иска да е бачкатор, всеки иска да е шеф, всеки иска да седи зад бюро и да дава заповеди, да, но все някой трябва да ги изпълнява тез заповеди. Всеки иска да врътне някоя далаверка да купува за без пари и да продава скъпо, само че за да има какво да се купува и препродава трябва да има и производство...
                      Поздрави на всички и успешен ден
                      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от SamuraiJack Преглед на мнение
                        Виж за 4500 лв. вече трябва да управляваш хора и инфраструктура. Все пак съм чувал и за джава програмисти (поне те си мислят, че са програмисти), които са на толкова, но като се замисля и те са поне тийм или проджект лийдове, а не прости писачи на код
                        Казах, че е със специфични познания и опит. За добър системен програмист е напълно реална, за кърнел дивелъпър, къстъм риалтайм операционни системи, някои драйвери и комуникационни стекове, оживяване на специфична електроника и прочие е дори ниска. А отгоре на всичко, откакто всички прописаха на Джава, .НЕТ и т.н., дефицита за такива кадри се задълбочава и съответно цената на труда следва кривите на търсене и предлагане
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Да не забравяме и програмистите на Paskal...
                          Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                            Да не забравяме и програмистите на Paskal...
                            За какво може да се ползва Pascal в днешно време?
                            LZ1DWW

Коментар

Първоначално публикуван от Митко (smile) Преглед на мнение
                              За какво може да се ползва Pascal в днешно време?
                              За запълване хонорар на даскали.

Коментар

София, чисто, на час - 200-1000 лв, в отделни случаи до 2000 лв./час, в една и съща организация. Няма да кажа къде е това, поне не веднага. Предположения?
                                Александровска болница - хирург. Или частните болници, занимаващи се с трансплантации, или козметични (пластични) корекции....
                                ПП. Здравната реформа е особено успешна за някои хирурзи........особено що се касае за животоспасяващи операции.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X