Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как са заплатите към днешна дата?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как са заплатите към днешна дата?

Недостатъчни.......200 заем, 200 наем, 100 издръжка, 300 сметки, ..........данъци, задължителна гражданска, винетки......после как да не ям боклуците от Пени и Кауфланд.......

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
      Вася, имат ли значение заплатите?
      На 800 лв бруто държавата прибира 320.
      Както искаш така го разбирай.
      Нещо не съм съгласен.
      Можеш ли да поясниш с цифри?
      0осем9осем7шест0осем7едно
      Миро

Коментар

В Западна Европа било модерно да си мерят не заплатите, а платените данъци. Небрежно подхвърляш, че тая година си се качил едно стъпало нагоре в таблицата за ДОД, и държавата вече те бръсне 52% вместо досегашните 46%. Гарантиран респект от пичовете на твоята маса и засилен интерес от дамите на трите околни маси. Западняци, шантави хора
        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

32% ot 800 са приблизително 240 + 80 ДОД
          Спарки ги знае точно в проценти кое от шефа, кое от работника кое къде отива.

Коментар

В друга тема бях писал, че за малко бях стругар в държава от ЕС.
            За 3 пъти по-малко работа взимах 7 пъти повече. Не питайте що се прибрах: От глупост.
            П.П. Опитах да работя както тук /т.е. много повече и по-добре/. Щяха да ме бият.
            Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
            -----------------------------------------------
            Питието определя съзнанието....
            -----------------------------------------------
            0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Ковачев (zaiko1234) Преглед на мнение
              До преди няколко месеца бачках в една дърводелна в с.Горни Лозен ръботодателя демек шефа беше кипарец 9 часа ръбот. ден обедна почивка от 12.00. 12.30 надник 30 лева и към днешна дата колегите са на същите пъри .
              Сериозно ли с тези "Ъ"-та!!!

И по темата. Вчера ми звъни приятел и казва "МОй познат си търси личен шофьор"
              "аз" - Какви пари дава?
              "отговор" - 800+бонуси
              Търсих....и никой не откликна на по-малко от 1000лв. чисто
              --------------------------------------------------
              [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
              [/FONT]

Коментар

До преди два месеца...
                Продавач консултант с опит продажба мебели - 500лв.
                Монтажници на мебели - 50лв на ден монтаж плюс % от сделката - опитни

Шофьор - пласьор - с бонусите...до 700-800лв.
                Търговски представител - 800база плюс %
                Товаро-разтоварачи..600лв.

Жени в производство - хранителни - личен коефициент, базиран на стаж и производителност...на пакетче готов продукт.. от 350 - до 550лв
                Счетоводство - оперативно 600лв., главен 1000лв.
                Шлосер поддръжка механик - 700-800лв

Това за опитни и доказани работници....

Както казах ..всичко в минало време
                СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Чудя се! Защо съществува подобна тема?! Най-нетактичният въпрос в последно време. Ако ставаше дума за официалните, разгласявани от медии, заплати или за чешене на езици, може да се преживее, но в случая...
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Печен, говориш за чисто, нали? Отделно осигуровките...
                    Последно редактирано от Volk; 14-10-10, 22:38.

Коментар

Осигуровките са дебат на друга тема...
                      ...без конкретика...какво икак..

Това беше...говоря в минало време...
                      Вече не съм в страната, защото няма смисъл от моето присъствие....нито за мен, нито за държавата
                      СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                        и без това е гадно времето навън и по дискавъри въртят стари филмчета
                        Ми ела да лочим кафе и да си клюкаме това поне не го облагат с данъци.

Вълчо, за Сф-то, уточнявам - да имаш собствено жилище (2-стаи примерно) и си сам....

- под 500 - мреш от глад, бавно но сигурно
                        - под 700 - ходиш на работа и се оглеждаш за по-добро (просто изчакваш)
                        - до 1000 - ходиш на работа и правиш каквото се иска от теб съзнателно, а не просто за да не ти пискат.
                        - до 1500 - работяааа (ходиш с кеф и се мъчиш да си полезн)
                        - над1500 - там е мъгла (често от 6 до 12м идва ояждане, и започват едни мисли за паралелни фирми, далавери и т.н.)
                        ....а заплатите в Сф-то са в тези граници. В същност какво те интересува?
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                          ...............
                          Би ли разпределил тези 1 500, че нещо не ми излизат сметките.
                          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Изминалият етап преди кризата, се отличаваше с екстензивен нарастък на количеството труд.
                            Колкото повече работа - толкоз повече работници на малка заплата.
                            Тоест трима български работници вършеха работа, колкото един немски.
                            И съответно си деляха една немска заплата.
                            Кризата трябва да ни е вразумила.
                            Вече ще преминаваме към интензивен нарастък. По голямо натоварване, по големи заплати.
                            Така и така сме скачени съдове с Европата. Така че, заплата около 1500 лева и два пъти повече работа за един работник.
                            Ако постигнем факта, трима български работници да вършат работа, колкото двама немски - мисля, че това е предела за нашите географски ширини. Съответно да си делят и заплатите.
                            Отговорността е върху цялата нация - Работодатели и работници.

Няма кой да ни търпи с тази ниска ефективност, наследена от Соц'а
                            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Няма кой да ни търпи с тази ниска ефективност, наследена от Соц'а
                              .. и би си заминала с връсниците на Соц-а... Да не се лъжем - който както е свикнал... така си и кара. Още повече, че "връстниците" им остава по някоя и годинка до пенсия - за какво да се зорят...
                              Ей, чудя се на хора, дето са изкарали по 40 години на един стол... После на пенсионирането плачат за него, понеже анатомията им е адаптирана към стола и се чустват кофти... За 20 години съм сменил 10 работи... кога ще навъртя и моя 40-так с тва постоянно местене....
                              Публикувайте отговор

Коментар

Към днешна дата заплатите са-НЕДОСТАТЪЧНИ(можеш да преживяваш,но с повечко лишения).
                                Хубавото е,че има тенденция(благодарение на кризата) към подобряване на РАБОТНАТА КУЛТУРА в съзнанието и на РАБОТОДАТЕЛ,и на РАБОТНИК,и на КЛИЕНТ.

Бих се радвал,ако кризата продължи и през следващата година.За да могат да загинат и малкото останали нелегални и нагли.Защо да продължи кризата?!
                                Защото сега рядко се намира някой да ти подбие цената(завода произвежда хляба на 60 стотинки,а някой кандидатства с оферта доставка на хляб-20стотинки)с нелегални оферти.
                                Защото сега като кандидатстваш с оферта не ти се присмиват и не ти говорят надменно няма я тая предишна арогантност,че видиш ли има там една друга фирма която извършвала същата работа за 1/3 от цената,а тактично те подпитват-издававате ли сертификати?А количественни сметки?Спецификации?Отговаряте ли на ISO?Фактурки там всичко-нали?Понеже без тях няма да мога да мина АКТ-16,не мога да получа разрешително за дейност,и други подобни притесняващи ги въпроси.За разлика от преди,когато никой не те еб...е за 5 лева,че си изряден отвсякъде,и че работиш читаво.Клиента искаше да му е ефтино,макар и некачественно.
                                Последно редактирано от 4x2; 15-10-10, 00:29.
                                Количеството разум на планетата е постоянна величина,а населението непрекъснато се увеличава.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X