Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Итонг на пода или замазка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Итонг на пода или замазка?

Важното е да не се плашиш от технологиите и полагането на материалите.
    Често пъти така наречените "майстори" имат по-ниско ниво, незнание и никакво старание при изпълнение.

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
      Често пъти така наречените "майстори" имат по-ниско ниво, незнание и никакво старание при изпълнение.
      ... Което е абсолютно вярно!!!
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
        Технологията не ме плаши, именно затова не искам замазка... там се иска "чалъм" и опит.
        А именно заради посочените от теб качества на болшенството от "майсторите" не желая да прибягвам до услугите им. Майстори мисля да викам само за лепенето на фаянс и теракот и за шпакловка на таваните, останалото ще се справя и сам с приятели. Благодаря ви. За мен решението е XPS положен по тази технология:
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:prod-76.gif
Прегледи:1
Размер:35.8 КБ
ID:5196618
        Цената е 133лв без ддс за1 кубик - 4мм дебелина, за 100квадрата са нужни 4 кубика точно.
        Само ще видя тръбите как ще се положат (разбира се в гофре)
        намислил съм тръбата с високата температура да е по най-краткия път до радиатора, а тази с охладената в радиатора вода да минава зигзагообразно по подовете, зада си доотдаде температурата в пода... дали е добра идея?
        Последно редактирано от Y.Stoqnov; 28-07-10, 10:10.

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
          ....намислил съм тръбата с високата температура да е по най-краткия път до радиатора, а тази с охладената в радиатора вода да минава зигзагообразно по подовете, зада си доотдаде температурата в пода... дали е добра идея?
          Ако температурата на изходящата вода (или каквато и да е там течност) е над 30 градуса ще прецака плочките (ако ще слагаш плочки някъде по пода). Не съм сигурен, но мисля, че и за под ламината не е добре. Това за замазка. Ако ги положиш в XPS то изобщо няма да почувстваш ефекта им.
          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Аз съм виждал следното решение:

Върху плочата се посипва топлоизолационен материал, подобен на перлита, но на външен вид изглеждаше сивокафяв. Върху него се полагат 2-3 реда плочи подобни на гипскартона (вероятно дори е някакъв вид гипскартон за подово полагане) с висока плътност и устойчивост (може би дори армиран с някакви влакна).
            Ефектът е, че се получава много добра шумоизолация, термоизолация и прекрасна равнинност и нивелация.
            Аз лично бих добавил някаква тънка вата над посипката, преди да се положи картона.

Недостатъкът е, че нямам представа какви са материалите и къде може да се намерят.

Иначе, итонгът е калпав материал и мисля, че трябва да бягаш от него.

Коментар

ух и аз съм виждал под със слой пресована стъкловата, върху която слагат два слоя гипсокартон, но изобщо не ми вдъхва доверие...

Коментар

Материалите и технологията на полаганета могат да се видят на сайта на Кнауф. Това са така наречените сухи подове. Не знам като пари колко ще излезе, но се прави скара от метални профили и върху нея с винтове се закрепват плоскостите.
                Аз все пак си мисля, че като се разкрие компрометираното дюшеме ще се види в какво състояние са бичметата и ако са здрави - една обработка с бохемит или нещо друго против плесени и гадини, полагане на тръбите, вата за шумоизолация м/у бичметата и отгоре ОСБ плоскости - най - лесния и евтин вариант.
                Старите майстори не са ползвали какъв да е чам за дюшемета, а само най - здравия, т.е. най - смолистия. Последващите изгнивания на дъските най - често са вследствие на "модерни" мивки, перални, съдомиялни и други устройства, които нямат място върху дюшемето.
                Евентуално ако има изгнило по бичмето, може да смени с ново, което ще се хване за плочата с дюбел. Защо да се разваля една нивелирана конструкция.
                Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Само не и итонг, не случайно сериозните строителни фирми го изхвърлиха и работят със изпечени тухли.
                  Аз имам подобен проблем за решаване - правя баня в стаята и за да не къртя плочата за канализация - пода на банята ми се подвига с 15 см върху плочата.И аз се чудя с какво да го запълня.........моля за идеи !
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00842.jpg
Прегледи:1
Размер:110.2 КБ
ID:5196628
                  животът е магия !
                  X5 3.0d

Коментар

Имах един под с повече от 10см. неравности. Направих му замазка с керамзит. Бързо, лесно и евтино.
                    В замазката сложих парчета стара оградна мрежа, за по-сигурно.
                    Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                    -----------------------------------------------
                    Питието определя съзнанието....
                    -----------------------------------------------
                    0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от PlamPet Преглед на мнение
                      Аз съм виждал следното решение:

Върху плочата се посипва топлоизолационен материал, подобен на перлита, но на външен вид изглеждаше сивокафяв. Върху него се полагат 2-3 реда плочи подобни на гипскартона (вероятно дори е някакъв вид гипскартон за подово полагане) с висока плътност и устойчивост (може би дори армиран с някакви влакна).
                      Ефектът е, че се получава много добра шумоизолация, термоизолация и прекрасна равнинност и нивелация.
                      Аз лично бих добавил някаква тънка вата над посипката, преди да се положи картона.

Недостатъкът е, че нямам представа какви са материалите и къде може да се намерят.

Иначе, итонгът е калпав материал и мисля, че трябва да бягаш от него.
                      Сух под на Кнауф,де..Може сам да си го изпълни лесно,с приятели,без мокри процеси,хамалогии и се получава идеална гладка повърхност..лесно се и демонтира
                      Иначе Итонга си е ОТЛИЧЕН материал,но не е за под...Света ,ако гледаше "сериозните български" строители щеше да живее още в кирпичени къщи
                      [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
                      Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Първоначално публикуван от manQK78 Преглед на мнение
                        Само не и итонг, не случайно сериозните строителни фирми го изхвърлиха и работят със изпечени тухли.
                        Аз имам подобен проблем за решаване - правя баня в стаята и за да не къртя плочата за канализация - пода на банята ми се подвига с 15 см върху плочата.И аз се чудя с какво да го запълня.........моля за идеи !
                        [ATTACH=CONFIG]232605[/ATTACH]
                        Ти сам си дал отговора - редиш тухли, отгоре замазка с армировка. Тухлите ще ги залепиш естествено
                        Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Сигурно ей сега ще ми скочат няколко майстора да ме изядат, но: у дома на втория етаж подовете са с 5 санта стиропор и 10мм замазка отгоре (може и 15 да е, не ми се кърти да гледам). Замазката е без усилване - няма мрежи, арматури и каквото и да било, само цимент и пясък. Отгоре обикновен дъбов паркет.
                          Вече 20 години не е мръднало, няма и да мръдне следващите 120. Не е като да не са местени мебели, правени купони и като цяло, всяка простотия за която се сетите. Давам го просто като опция.
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от manQK78 Преглед на мнение
                            [ATTACH=CONFIG]232605[/ATTACH]
                            Бетон!
                            0осем9осем7шест0осем7едно
                            Миро

Коментар

Първоначално публикуван от Михаил Преглед на мнение
                              Първо се полагат тръбите в гофре, ако са от белите с алуминиевата вложка. Изолация на тръбите не е необходима защото плочата е вътрешна, т.е. и да се разесее някаква топлина то тя остава в къщата. Гофрето пази тръбата от нараняване. Тръбите трябва да се фиксират с метални пластини и дюбели за плочата.
                              След това вариантите са фибран и мрежа със замазка - по скъп вариант, но спестява хамалогията по качването на пясък и цимент в голямо количество до втория етаж или замазка с пясък цимент и перлит - по евтин варинт с по - голяма хамалогия. перлита е лек и в случая се ползва за пълнител.
                              Саморазливните замаски нивелират до 10 мм разлика в нивата.
                              Под ламината е хубаво да се сложи не от найлоновата вата която се продава на рула, а от едни звуко и термоизалоционни плочи, продават се на пакет с различини дебелени, по - плътни са и не се смачкват като се стъпва по тях.
                              Или аз нещо не разбирам и съм в голяма грешка или.... Подред: Гофрето си е напълно излишно по две причини. Материалът на упоменатите тръби е в пъти по-здрав от това което би го предпазило, а и от какво го пази. Същите тръби и да ги сложиш в гофре няма да можеш да ги подмениш ако се наложи без къртене на пода. Изолация под тръбите е задължителна тъй като губиш ефективноста на подовото. Да нагряваш тавана на помещенията отдолу, е горе-долу безсмислено. И тук ми идва най-голямата чуденка, която ме и провокира да пиша. Как ще сложиш фибран с мрежа и замазка ВЪРХУ тръбите на подовото?!?- А и след това върху нея "едни звуко и термоизолационни плочи". Ами то няма нужда от подово.
                              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

До автора:Проблема и така е решим, но XPS-а трябва да е с подходящата плътност , и върху равна основа,т.е. вероятно тънка замазка или нивелирана посипка от "Кнауф". Като се добави проблема и с пресичането му от тръби с изолация,т.е. отслабване на сечението му, което води до ламинат с по-голяма дебелина за преодоляване на слабите участъци.......тогава трябва да се тегли чертата кое е всъщност по-оптимално.За изпълнението на замазката е необходим само един читав водещ майстор за нивата и заглаждането, другото от приятелите. 100 м2 е работа за 3-4 дни/зависи от дебелината/ на такъв екип.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X