Обява

Свий
Няма добавени обяви.

какви екобрикети да ползувам

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: какви екобрикети да ползувам

Тези "слънчогледови брикети" какво представляват - някакви пресовани материали от стъбла и листа, или от самите семки. Защо maxxx ги нарича кюспе, да не би да са със всичкото масло в тях?
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      Тези "слънчогледови брикети" какво представляват - някакви пресовани материали от стъбла и листа, или от самите семки. Защо maxxx ги нарича кюспе, да не би да са със всичкото масло в тях?
      Само остатък от маслобойните, когато бяха евтини ги прибавяха и към свинския фураж, рибарите си вземат за захранка и примес в малая.Мазни са, респективно калорични, гледжосаха ми се стените на водната риза, няма остъргване и с нож.

Коментар

Т. е. става въпрос буквално за кюспе, не че ти така се изразяваш! Леле докъде сме я докарали.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          Т. е. става въпрос буквално за кюспе, не че ти така се изразяваш!
          Каквото остане и след последното изцеждане на слънчогледа - калъпа, пресата и на пазара.В подробности технологията как го произвеждат, не знам - булките дистрибуторки ми обясняваха, че е най-евтин по жътвата на слънчогледа.Празнели силозите от стария, който заминавал за олио и имало повече отпадък в маслобойните.Зимата ясно, брадве в ценоразписа.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
            Само остатък от маслобойните, когато бяха евтини ги прибавяха и към свинския фураж, рибарите си вземат за захранка и примес в малая.Мазни са, респективно калорични, гледжосаха ми се стените на водната риза, няма остъргване и с нож.
            След 2 месеца да повдигна отново темата Ефекта дали няма да е същия и по стените на комина? И някой знае ли как са сега цените на брикетите?
            Николай
            VITARA 1.6, 93 къса кабр
            КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Още след вертикалният зъб на водната риза в димоотвода на камината мазнотията липсва, 1.5 метра кюнец до комина, също няма като съм го чистил.Палил съм нафталин в ревизията на комина, никакви мазни сажди не летяха отгоре.Една година бях с донбаски въглища, за месец спря да тегли, а като запалих нафталин в ревизията, горе имаше заря.
              За цени не мога да те ориентирам.

п.п.виж стъклото след една вечер горене, без Бинго ОВ и производни/или препарат за махане на стара боя/, няма очистване.
              Последно редактирано от maxxx; 16-10-10, 08:05.

Коментар

Само споделям личен опит. Една зима, етаж от къща (стара тухла без изолация), печка (без водна риза), дограма (много вееше въпреки допълнителните уплътнителни ленти, които лепих). Купувах през месец я дърва я брикети. С дърва е по евтино и огъня е по приятен. С брикетите - много зависи на кави попаднеш, купувах си по различно време и само първия път бяха добри, като първия и третия път купух едни и същи от едно и също място. Бих минал пак на дърва ако съм в по добре изолирана къща с хубава дограма. Сега съм в апартамент ново строителство с доста добра изолация и дограма. Ще се топля с 2 маслени радиаторчета ( 2 стаи) и ще видим какво ще стане. Досега съм доволен, дори навън да държи под 10 градуса 2 дена (май имаше вече такъв период), върте под 21 градуса не ми е паднало без да включвам отопление.
                А иначе това което мога да гарантирам е че след поставяне на добра изолация и добра дограма разходите за отопление намаляват с около 50%.
                "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

От кои екобрикети сте доволни? От къде да ги закупя?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X