Обява

Свий
Няма добавени обяви.

какви екобрикети да ползувам

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• какви екобрикети да ползувам

Здравейте,котелът ми е Линг 25,досега е горял само с дърва предимно черно мише.Искам да си взема тази година екобрикети,казват че горят
    по-дълго време и отделят по-голяма температура.Но попаднах на няколко възможности: екобрикети от дъб/най-скъпи/,от широколисна дървесина-дъб,бук,череша,липа и такива от слънчогледово кюспе/най-ниска цена.
    Не знам кои да избера.Ако някой има опит нека сподели моля.

До: какви екобрикети да ползувам

Първоначално публикуван от zlato66 Преглед на мнение
    Здравейте,котелът ми е Линг 25,досега е горял само с дърва предимно черно мише.Искам да си взема тази година екобрикети,казват че горят
    по-дълго време и отделят по-голяма температура.Но попаднах на няколко възможности: екобрикети от дъб/най-скъпи/,от широколисна дървесина-дъб,бук,череша,липа и такива от слънчогледово кюспе/най-ниска цена.
    Не знам кои да избера.Ако някой има опит нека сподели моля.
    Ако найстина екобрикетите от ДЪБ, са от Дъб взимай тях.Ние се глеем с дъб,ела,смърч,бука.Обаче дъбовицата като я метна и с 3 дръвца изкарва и по 1 час, на затворена печка. По нашия край само с дъб се греят хората.
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

За котел не ти препоръчвам екобрикети,ще увеличиш разхода на гориво двойно , а като финансов разход може би четворно.Сметката е проста,кото имаш предвид , че тон дъбови еко брикети от Емкопаркет е над 300 лева за тон.

Коментар

Не 300,а 360лв. за тон ми ги предложиха Кади във Варна.Но чета едни сравнения че 1тон се равнява на 5-8куб. дърва.....колко е вярно не знам,от позната чух че в цеха където работи ползват понякога такива от слънчогледовото кюспе и като заредят с два брикета изкарват доста време/около 6 часа/,но повече подробности не знам.

Коментар

От: какви екобрикети да ползувам

Няма ли някой,който ползва екобрикети да сподели опит?

Коментар

Много ме зарадва темата ти.Две години,живот и здраве тази ще е трета,ползвам за камината слънчогледовите брикети.Ходя до Попово да си ги докарам,но просто нищо не може да ме откаже.С един палет,който е един тон,с малко дете и отопление на хол,кухня,спалня и баня изкарвам зимата.Не ми се коментира просто.

Коментар

Ми това твоито си е направо чудесно.Какъв ти е котела,че аз тепърва ще ги правя тея работи.

Коментар

Няма котел,камина е, и жалко,че с котела е още по изгодно.Нали там водата продължава да отделя топлина,но малко ме е страх от тия водни ризи.

Коментар

Колега би ли споделил някакви контакти на тази фирма в Попово? Благодаря ти предварително.
                  --------------------------------------------------
                  [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
                  [/FONT]

Коментар

А може ли един въпрос . Колко часа ти гори камината в денонощието . Направо останах изумен , въпреки че не отричам .

Коментар

Първоначално публикуван от kolio33 Преглед на мнение
                      Колега би ли споделил някакви контакти на тази фирма в Попово? Благодаря ти предварително.
                      И аз бих искал малко инфо.. моля
                      Николай
                      VITARA 1.6, 93 къса кабр
                      КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Сиско, драсна фитила и ....................
                        Дай малко информация?
                        Телефони, цени, как ги палиш и т.н.??
                        Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                        Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Дочев, палят се много лесно, разпалки, дръвче и кръстосваш две парчета по 20/25см отгоре.Тези, които бях взел са 10X10X100см, наредени на палет.Топля водата на 4 радиатора и бойлер, сборно около 12 kW и едната стая я топли камината.Три часа не отварям нищо и върти вода около 65-68 градуса, ако се ползва бойлера, го отварям като е набрала и бързо го връща в кондиция пълен с гореща вода/над 60 градуса/.В големи студове си позволявам да сложа още една "пръчка", иначе не - водата отива на 80 и кусур градуса.Температура във всички стаи 25/26 градуса, в къща със самостоятелни северна, западна и южна стени, на доста ветровито място/ръкав между другите и аз срещам северняка с едната стена/.Взех това кюспе, когато купих акация и меше, не можеха да ми държат 60 градуса вода, постоянно прислагване и с това си реших проблема.Лошото е, че май цената му прескочила 400лв/тон и се чува още да вдигат.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                            Дочев, палят се много лесно, разпалки, дръвче и кръстосваш две парчета по 20/25см отгоре.Тези, които бях взел са 10X10X100см, наредени на палет.Топля водата на 4 радиатора и бойлер, сборно около 12 kW и едната стая я топли камината.Три часа не отварям нищо и върти вода около 65-68 градуса, ако се ползва бойлера, го отварям като е набрала и бързо го връща в кондиция пълен с гореща вода/над 60 градуса/.В големи студове си позволявам да сложа още една "пръчка", иначе не - водата отива на 80 и кусур градуса.Температура във всички стаи 25/26 градуса, в къща със самостоятелни северна, западна и южна стени, на доста ветровито място/ръкав между другите и аз срещам северняка с едната стена/.Взех това кюспе, когато купих акация и меше, не можеха да ми държат 60 градуса вода, постоянно прислагване и с това си реших проблема.Лошото е, че май цената му прескочила 400лв/тон и се чува още да вдигат.
                            Макс, колко дърва гориш; колко време гори печката в денонощието; колко гориш от тези брикети?
                            Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                              Макс, колко дърва гориш; колко време гори печката в денонощието; колко гориш от тези брикети?
                              Как да ти отговоря, от зима до зима, балкан разлика.
                              При 5/-5, паля към 16ч., гори до към 23/24ч.Сутринта и през деня по стаите е 20/21 градуса/изолация/.Когато се закучи русенска зима/-15,-20/, прислагва се през нощта парче кюспе плюс някой чукан и не се гаси, ако има в къщи хора и през деня.
                              Разхода, когато бях на акация и меше, грубо два тона/в плюс/ и около половин тон кюспе/по-малко отиде, но да кажем толкова/.Последните две зими купувам габър, той няма нужда от логистиката на кюспето, голям звяр е - държи като меше, а гори като чам.Поръчвам четири тона, но окомерно ми остава тон, или в този порядък.
                              Сега си имам около 700кг кюспе/от '08, май/, но опасенията ми, че като е слънчоглед ще събера мишките на банкет, отпаднаха още с първия летен престой.Не знам третират ли го с нещо и какво е то, но не съм видял интервенции по него или миши "отпадъци" наоколо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X