Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бойлер налягане проблем

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Бойлер налягане проблем

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
    Греда!

Ако липсва клапан, не може да има гръмнал бойлер!

Трябва в целия град налягането да стане взривоопасно!
    Още по-голяма греда, когато има възвратен клапан във водомера. Или просто главния кран е с плаваща клапа и не пуска назад.

Или някой го затегне тоя главния, за да смени капещия кран за маркуча в градината, а после иде за тръбен ключ у съседа, после с него за бира, после за мезе и после да вземе децата от тъщата.

Цяла една отделна тема е какво ще стане, ако все пак бойлерът кипне, а парата намери пластмасова част (поплавък на казанче, нов водомер) през които да излезе и да ощави прародителя, който се е замислил в тоалетната върху смисъла на живота.

Съветът ти е доста опасен.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
      Не разбирам нещо - как се къпят комшиите при затворени кранове ?
      Как топлата вода натиска надолу студената ?
      Ми махни си клапана и гледай.
      Отдолу пускат студена, а им тече топлата от твоя бойлер.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Ми махни си клапана и гледай.
        Отдолу пускат студена, а им тече топлата от твоя бойлер.
        Всеки отделен абонат е разклонение от главния щтранг.
        Топлата вода е отклонение от отклонението ( и продължение).
        Как топлата вода стига обратно през водомера до съседите ......
        Иначе ако се върне топла вода до водомера ..... отчитането на водата ще стане доста "неточно" . Така мисля .
        Ако топлата вода идва от ТЕЦ - може и да стане това което пишеш, защото има топъл щтранг.
        Но в случая - казваш, че водата която отчита моя водомер отива при съседите ? Как ?
        И как се отчита през водомера - в плюс или минус ?

Коментар

Огледай останките на стария клапан ,нещо да нее останал от него в трьбата на боилера.

Коментар

Калинката е прав-опитай да развиеш цедката на батерията,понякога ако спреш водата на бойлера после при пускането се отлепя котлен камък и може да запуши цедката.Преди 3 години (като се нанасях в нов апартамент) боклуците в тръбите запушиха отворите на входа на батерията,на самата керамична глава+цедката-наложи се да разглобя и почистя батерията и после всичко се оправи.За начало провери цедката.Успех.
            Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
              Всеки отделен абонат е разклонение от главния щтранг.
              Топлата вода е отклонение от отклонението ( и продължение).
              Как топлата вода стига обратно през водомера до съседите ......
              Иначе ако се върне топла вода до водомера ..... отчитането на водата ще стане доста "неточно" . Така мисля .
              Ако топлата вода идва от ТЕЦ - може и да стане това което пишеш, защото има топъл щтранг.
              Но в случая - казваш, че водата която отчита моя водомер отива при съседите ? Как ?
              И как се отчита през водомера - в плюс или минус ?
              Е сори. Аз съм на ТЕЦ, та наблюденията ми са такива. Бойлерите не съм ги ползвал от три години.
              Не спират топлото бре!
              А точно как става не знам, но факта е, че от като смених единия клапан, проблем намам.
              Иначе лятната профилактика на ТЕЦа си я усещахме.
              Та така.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                Свържи бойлера без клапан/измисли един нипел,ако ще и назаем/ и без да е включен-ако налягането се нормализира в топлите кранове-купил си дръвце.
                Няма какво друго да ограничава пълненето при работеща до вчера система и смяна само на този възел/клапана,меката връзка не е предмет на разговор/.
                Здравейте
                Стана точно така купил съм дръвце до сега се рових в буклука да търся касовата билежка.
                Благодаря Ви много.
                ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

Коментар

Колега,ако все още нямаш резултат опитай нещо по-лесно-спри водата на входа на бойлера,развий меката връзка на изхода(на топлата вода),после леко започни да отваряш крана на входа на бойлера.Така бързо ще локализираш къде е проблема:ако протече от изхода-всичко по бойлера е ОК и проблема е със запушване някъде след него,например цедка;ако не протече от бойлера,може да се е запушила тръба или вентила не е ОК.Лесно може да го провериш като го махнеш от бойлера,свържеш го към крана и пак пуснеш вода-да видиш дали изобщо минава през него.Пиши какви са резултатите.
                  Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Първоначално публикуван от константин трендафилов Преглед на мнение
                    Здравейте
                    Стана точно така купил съм дръвце до сега се рових в буклука да търся касовата билежка.
                    Благодаря Ви много.
                    Ами добре,сборихме аварията.Следващият го провери с уста още в магазина.Това М@де ин Итали си е тревожен производствен симптом и си иска чекинг Овреме.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Цяла една отделна тема е какво ще стане, ако все пак бойлерът кипне, а парата намери пластмасова част (поплавък на казанче, нов водомер) през които да излезе и да ощави прародителя, който се е замислил в тоалетната върху смисъла на живота.

Съветът ти е доста опасен.
                      Бойлера не може да кипне "никогиш" ако няма налягане... А ако няма възвратен клапан, никога не може да направи налягане по-голямо от налягането във водопроводната мрежа!

Мислете господа! Не четете инструкциите тет а тет...

Коментар

Имах случай от натрупана мърсотия в бойлера след спиране на водата към него и после пускане, т.е. промяна в налягането вътре се вдигнаха всички боклуци и запушиха чешмата в банята. След това се наложи да се свали и е надувах с компресора, за да издухам ръждата с която се бе запушила. Бойлера бе "Дипломат " на 3 г. ръждата беше от тръбите на студената вода.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                          Бойлера не може да кипне "никогиш" ако няма налягане... А ако няма възвратен клапан, никога не може да направи налягане по-голямо от налягането във водопроводната мрежа!

Мислете господа! Не четете инструкциите тет а тет...
                          Мани инструкцията, приказваш големи глупости в момента.

На 5-те атмосфери във водопровода водата кипва при нещо като 115 градуса, бойлерът тривиално ги достига със залепнал термостат.

И както вече споменах, във водопровода има много детайли, които могат да изиграят роля на възвратен клапан.

Коментар

Аз не знам кой е по-прав в спора за кипването, но винаги съм имал чувството, че възвратния клапан предпазва повече ВиК от загубите, отколкото нещо друго.
                            Загуби имам предвид, че ако се върне топла вода до водомер за студена ...... отчитането на вода става в пъти по-малко.
                            Прав ли съм ?

Коментар

При липса на възвратен гаранция , че комшията ще се къпе на аванта. Самият аз се къпах цял месец така в една квартира, по време на профилактиката, а нямах бойлер. Просто някой по щранга нямаше възвратен. Егати кефа.
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul
                                Аз не знам кой е по-прав в спора за кипването, но винаги съм имал чувството, че възвратния клапан предпазва повече ВиК от загубите, отколкото нещо друго.
                                Загуби имам предвид, че ако се върне топла вода до водомер за студена ...... отчитането на вода става в пъти по-малко.
                                Прав ли съм ?
                                Прав си нищо ,че си седнал
                                А не си прав защото пази бройлера ако е включен да не остане без вода.
                                Само си представе нагревателя включен на сухо
                                За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                                0878 79 20 61 Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X