Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бойлер налягане проблем

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бойлер налягане проблем

Здравейте
    Знам че заглавието е неясно и подвеждащо но не знам как да си озаглявя приблема който е че топлата вода от байлера не стига на душа.Ситоацията е такава преди два дни се получи лек теч от меката връзка на студената вода която влиза в боилера преди възвратния клапан.Купих връзка и след опит да я развия самия клапан се разпадна.Взех нов клапан и нова връзка поставих ги и ги стегнах както бяха монтирани старите.Теч нямам но в момента нямам налягане на душа и въобще в цялата система на топлата вода. Бойлера е български вертикален мисла че е хасковско производство като пусна водата се чува да се пълне но налягане няма Пробвах се една тел да го почистя от изхода на топлата вода но резултат няма.Проблема остава видях че има тема за бойлерите но тя е дълга и нямам време да я чета.
    Минала година правих ремонт и съм с нови тръби на инсталацията от пвц или там както се казва
    Благодаря Ви предварително за възможните вариянти и предложения.
    ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

До: Бойлер налягане проблем

Клапана..

Ако ме питаш, - разкарай го!

Най-много да дадеш топла вода на съседа, но със сигурност няма да гръмнеш!

Коментар

Първоначално публикуван от константин трендафилов Преглед на мнение
      Здравейте
      Знам че заглавието е неясно и подвеждащо но не знам как да си озаглявя приблема който е че топлата вода от байлера не стига на душа.Ситоацията е такава преди два дни се получи лек теч от меката връзка на студената вода която влиза в боилера преди възвратния клапан.Купих връзка и след опит да я развия самия клапан се разпадна.Взех нов клапан и нова връзка поставих ги и ги стегнах както бяха монтирани старите.Теч нямам но в момента нямам налягане на душа и въобще в цялата система на топлата вода. Бойлера е български вертикален мисла че е хасковско производство като пусна водата се чува да се пълне но налягане няма Пробвах се една тел да го почистя от изхода на топлата вода но резултат няма.Проблема остава видях че има тема за бойлерите но тя е дълга и нямам време да я чета.
      Минала година правих ремонт и съм с нови тръби на инсталацията от пвц или там както се казва
      Благодаря Ви предварително за възможните вариянти и предложения.
      Да не си вързал клапана на обратно?
      Той си има посока, която не е задължително да е еднаква със стария.

Коментар

Обърнал си клапана,няма друго обяснение.На него си има отлята стрелка за посоката на водата.
        Изключи бойлера докато си решиш проблема,че може да стане голяма беля.

Коментар

Погледни и виж дали си спазил това което е показано .http://www.napravisam.bg/?id=visuals&sid=157
          Но най-важното : НЕ ПОЛЗВАЙ В МОМЕНТА БОЙЛЕРА в това състояние. Опасност от бомба......
          Изключи тока в бойлера до отстраняване на проблема.
          Колегите са ти писали една възможност - клапана.
          Обаче ти може да провериш дали си обърнал клапана ?
          Освен това може да продухаш самите тръби .
          Дано се справиш по-лесно!

Коментар

Здравейте
            Клапана е същия като стария.Сега го гледах стрелката сочи нагоре към бойлера същия е като стария маде ин итали купих го от известна верига за около 6 лв.
            ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

Коментар

Има и още един вариант - да си пренатегнал клапана. Отвий го и провери накъде пуща вода и накъде - не. Volk не го слушай, той не е виждал гръмнал бойлер.

Коментар

Здравейте
                Клапана е същия като стария.Сега го гледах стрелката сочи нагоре към бойлера същия е като стария маде ин итали купих го от известна верига за около 6 лв.
                Може да си попаднал на менте, или в момента налягането във водопровода е малко.
                Аз бих го свалил и разгледал - клапана де.
                При надуване с уста - трябва да отваря.

Коментар

Здравейте
                  С колегата сме писали едновременно Отвъртих меката връзка на топлата вода и пуснах водата през бойлера течеше нормално от връзката към мивката надух с уста и се чу шум на въздух от смесителя в банята.Ако съм сигурен че е от клапана да купувам нов утре.
                  ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

Коментар

Свържи бойлера без клапан/измисли един нипел,ако ще и назаем/ и без да е включен-ако налягането се нормализира в топлите кранове-купил си дръвце.
                    Няма какво друго да ограничава пълненето при работеща до вчера система и смяна само на този възел/клапана,меката връзка не е предмет на разговор/.

Коментар

Здравейте
                      С колегата сме писали едновременно Отвъртих меката връзка на топлата вода и пуснах водата през бойлера течеше нормално от връзката към мивката надух с уста и се чу шум на въздух от смесителя в банята.Ако съм сигурен че е от клапана да купувам нов утре.
                      И още нещо. Сега е момента да разкараш меките връзки.
                      За съжаление, рано или късно гърмят. И обикновено когато си отпуска.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Volk не го слушай, той не е виждал гръмнал бойлер.
                        Греда!

Ако липсва клапан, не може да има гръмнал бойлер!

Трябва в целия град налягането да стане взривоопасно!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                          Греда!

Ако липсва клапан, не може да има гръмнал бойлер!

Трябва в целия град налягането да стане взривоопасно!

Да, ама ще къпеш комшиите.

Коментар

Ако имаш цедки на входа на батерията е напълно възможно те да са се затлачили от спирането на водата. При мен се случва постоянно. Натрупват се боклуци и трябва да си ги почиствам от време на време.

Коментар

Не разбирам нещо - как се къпят комшиите при затворени кранове ?
                              Как топлата вода натиска надолу студената ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X