Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двор на къща

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Двор на къща

Ами аз затова казвам помагачи, а не работници. Основния труд пак ще си е моя,ама като не ми достигнат силите, или като днес - стара травма ме остави пред компа и не мога да мръдна - си трябват хорица....
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Едно от най-хубавите неща от живота на село е че се бориш с живот в истинския му вид, буквално всяка малка победа те кара да се чувстваш горд! Ако отгледаш успешно и един картоф или домат и го изядеш, направо триумфираш и се смееш на градските безпомощни и зависими създания! Знаеш, един вид, че дори цивилизацията да изчезне, ти гладен няма да останеш!

Но тези малки победи имат едно просто изискване - " На село сроковете не се коментират и неспазването им води до гарантиран провал!"

Т.е. - растенията се садят когато трябва, животните се хранят когато трябва, кравата се дои когато трябва и ражда най-често когато не трябва, за да те остави седмица буден!

В града с всичко може да се направи компромис!

Или както пишеше на една табелка на кола в Горубляне - "възможни са дебати"!

На село дебати няма, има мотика!

Поздрави!

П.С. Наясно съм, че няма да гледаш крави, но някой пък може да има такива идеи!

Коментар

Тази тема май стана един вид лайфстайл... Харесва ми! Чакам и още мнения...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
          Тази тема май стана един вид лайфстайл... Харесва ми! Чакам и още мнения...
          Прочете моя пост номер 3 И ще разбереш.
          Изпробвано е.

Коментар

Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
            Прочете моя пост номер 3 И ще разбереш.
            Изпробвано е.
            аз не че съм се забързал да сея домати и краставици, ама не може ли и двете - и селскостопанска част и райграс.

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
              аз не че съм се забързал да сея домати и краставици, ама не може ли и двете - и селскостопанска част и райграс.
              Може Ама не си набивай мечка.

Коментар

Между другото селото дето съм набелязал е доста високо и май за доматки не става.

Коментар

ами на нас май ни дойде малко голям двора (както споменах декар и половина стана,защото продаваха и съседния преди време на много добра цена и не издържах) та си отделихме и място,всъщност на 2-3 места по-скритички и приятелката ми си направи малки градинки.иначе двора е само трева и дръвчета.а за нета, е аз си признах по-нагоре без бой,че откакто тръгна по селата и аз тогава се заседях.па сега вече има и няколко.... имам и неограничен от Глобул ей така за всеки случай,въпреки че въпреки убежденията им по карти и т.н... тук на вилата няма 3G и е почти неизползваем.ама и това ще стане да се надяваме в близко бъдеще и ще сме съвсем независими.странното/или хубавото е,че и по селата има конкуренция вече и във този бранш . а Волк е прав напълно,че все пак пъпната връв с града не трябва да се реже в никакъв случай.добре си е и на село и в града отвреме навреме.просто нещата се промениха наобратно.сега обичам събота и неделя в София когато е поне малко по-спокойна.да се помотая и т.н.... когато Софиянци са по родните места .верно,че е лайф стайл вече темата... а какви партита стават тук и колко е невъзможно да си организираме това в София е ясно.забелязал съм друго нещо.когато живееш в къща с двор дори за няколко дена да те няма и се забелязват признаци на запустяване... просто си трябва присъствие и ежедневна работа колкото и да е малко.или другия вариант-яко пари да се ръсят,ама смятам,че не това е темата и начина на живот за който говорим.харесва ми Волк как го каза и за доматите и т.н... верно си е удоволствие когато не са от Билла а са си твое производство.и миришат не на пластмаса а на пръст.странно, даже днес се събрхме с майка ми и сестра ми в апартамента на сестра ми на гости.и ми стана смешно,че по едно време майка ми вика "аз вас (визира мен и приятелката ми) не ви мисля,ядете хубава храна и дишате добър въздух.притеснявам се за тях (сестра ми и приятеля й,които водят доста по-охолен живот от нас иначе... и вече се запалиха да стягат вилата на сестра ми и да се местят също)". и този разговор беше породен от салатата със домати като плексиглас (купени от доста елитен магазин и на дебела цена) и салатата снежанка във която имаше някакво подобие на краставици и неясна бяла консистенция за сметка на луксозната си опаковка.та мисълта ми е,че хората по селата не биха толерирали такива стоки,и ако ги продаваш си обречен.започнах дори все повече да оставям стария си навик да пазарувам веднъж седмично в някой хипермаркет и започнах да си купувам доста неща от селските магазини.ами мога да попитам кое е добро или не и няма да бъда излъган... а съм и оптимист.със все повечето миграция на Софиянци по селата постепенно се изменят и "селските общества".като се надявам всеки да даде по-доброто от себе си при процеса.че сега общество иначе има ли по големите градове? дори във входа не си общуват хората.та според мен във тази цялата работа има бъдеще.пък и не сме открили ние топлата вода де.в Европа знаете кой живее във големите градове . а аз съм си по-Софиянец въпреки,че живея на село от 95% от живеещите постояннйо сега в София .
                  сори.отплеснах се.ама стана интересна лайф стайл тема верно.
                  п.с. и забравих да кажа- кисело мляко не съм купувал от магазин от поне 2 години.ям поне по 1 кг дневно домашно.картофи,яйца и други си купувам от местни хора,а започнахме и да си садим по малко.и ми е вкусно.и се чувствам добре...
                  Последно редактирано от Tony33; 04-03-10, 23:34.
                  висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                    ....п.с. и забравих да кажа- кисело мляко не съм купувал от магазин от поне 2 години........
                    Не разбрах, къде си виждал кисело мляко в магазин ....
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Моя двор е 480 кв.м.и в него е построена къща 90 кв. и гараж 60 кв и като сложим и две коли остава по два три метра от всички страни.Това е доста потискащо и определено ми липсва простор.Лично мойте критерии са толкова голям двор,че като си вдигнеш карабината и я въртиш във всички посоки да си в границите на оптималното прицелно растояние за съответния модел-при мен е 155 метра.Така няма да се налага да коригирам стрелбата ако мангали ми влязат в двора да крадат.А тези епизоди ще зачестяват за в бъдеще като имам предвид действията на Мони пицата.Поздрави.
                      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                        дори във входа не си общуват хората....
                        Има "хоризонтален" и "вертикален" начин на разположение на жилищата...

При "хоризонталния", както е по селата, за да отидеш до магазина, трябва да минеш покрай двора на съседа, а той те чака на оградата с въпроса "Накъде,бе комшу?" и се отбиваш в беседката на "делова среща"...
                        Мърдане няма!

При "вертикалния", както са жилищата в блоковете, може да се видиш със съседа, единственно докато чакате асансьора, а покрай останалите минаваш с 5 метра в секунда вертикална скорост и затворен в капсула! Няма беседка, няма салатка! Най-много да те ядосат, че са извикали асансьора секунди преди теб, не че ги познаваш тия от 5 етаж!

Другият вариант на общуване е в автобуса, но там трудно се създават трайни контакти, поради постоянната смяна на пътуващите и сериозната "плътност", а може и да отнесеш шамар, ако питаш някоя мацка накъде е тръгнала?!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                          ....Най-много да те ядосат, че са извикали асансьора секунди преди теб......
                          ....или са надули чалгата в 2часа през ноща а в 4 комшията бие жена си която ти е ..... скъпа...
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                            а в 4 комшията бие жена си която ти е ..... скъпа...
                            Поради същите причини, това за съседката са вицове! Няма къде да се срещнат, за да се получи химия!

Но виж, на работното място влиза в действие хоризонталния контакт, а в складовете - като се качи колежката по стълбата да сваля стока - проблема е налице! Хибридна вертикално-хоризонтална ситуация!

Коментар

Много зависи от това, как ще се ползва един двор. Работата ми е такава, че няма мърдане от София и мога да се измъквам на въздух само събота и неделя. Може би затова, дворът на вилата ми е подчинен на концепцията "място за почивка" . Възможно най-близо до природата.
                              Прикачени файлове
                              Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Топлата вода е открита. Хората са го казали-хвали селото, живей в града. Всеки би живял на село с нет и опция"....ходене в града за малко...".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X