Обява

Свий
Няма добавени обяви.

къща от контейнери :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: къща от контейнери

В по- отвратително, скърцащо, пукащо, неудобно, кънтящо, клатещо се, деформиращо се, усукващо се и още много други отрицателни качества, помещение не съм бил. Може да направиш нещо добро, но то ще ти излезе баси парите... Две години съм работил в помещение на два етажа събрано от 4 фургона и проектирано специално, повярвай ми, не си струва...
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

ето и малка извадка от някакво мнение ...

В холандия има построени студентски общежития от контейнери /цял квартал /
      Мисля че в дубай има хотел построен по този начин.За изолация има толкова много нови материали че не е проблем да се облече. Контейнерна конфигурация с 20см изолация става перфектното място за живеене.20см изолация е в пъти по добра от панел с 5 см стиропор по стените/в което обикновенно живеем/
      Контейнерите се ползват само за конструкция защото са устойчиви и евтини.
      Не всичко, което има две бузи е лице!

Коментар

Трудно се отоплявали и трудно се охлаждали.

Колко струва бракуван стандартен такъв контейнер?

Коментар

всичко това зависи от изолацията... но специално за тези ... те са от ламарина и изолация, като отвън има допълнително изолация...не мисля че има пробелм с бързото отопление

Коментар

Първоначално публикуван от borchev Преглед на мнение
            ето и малка извадка от някакво мнение ...

Контейнерите се ползват само за конструкция защото са устойчиви и евтини.
            Не са май толкова евтини - преди 2 години проверявах цени (забравил съм колко точно бяха), но ми се сториха множко за такава кутийка.
            Май 12000 лв за 20 м2 ми се върти.

Коментар

И аз си мечтая за нещо подобно,най-вече защото има начин да се извъртиш от държавните кожодери. Имам предвид нещо от този вид,макарче не е важно да се копира. Не мисля,че ще скърца.Ще е по-еластично и устойчиво на свличане.Пък и такова черво според мен си е спънато отвсякъде.
              Прикачени файлове
              диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

преди миналата нова година(2009) преди да си купя въпросния парцел с къща проверявах цените от директен производител/доставчик и цената на необороудван гол контейнер беше от порядъка на 3-3500лв с включена доставка....оттам имаш изолации и т.н. .... и хващаш флекса и моделираш но не вярвам на обурудван контейнер с вътрешни облицовки цената да надхвърли 6к лв, за това сега пак ми щукна да поразровя малко таз тема да видиме плюсовете и минусите

Коментар

Аз също се вълнувах по въпроса преди време. За да се получи е хубаво контейнерите да са така наречените хай кюб иначе става много ниско като направиш под и тавани . Хай кюб е висок 2.7м, а стандартният е 2.4м което ми се струва недостатъчно. Като нови са доста скъпи, ако са използвани пък трябва да се обработят срещу корозия. Транспорта е голямо перо -до Русе ми излизаше грубо 8-9 хиляди лева с камиони. Преди месец се продаваха няколко в Разград на цена 1800лв за стандартен 20 футов без документ.
                  Всичко отвън трябва да се изолира читаво и отвътре да се обиколи с гипсокартон, което пак не е без пари
                  Хубавото е, че при старателна работа по мое мнение се прекъсват почти всички термомостове което при класическото строителство е доста трудна задача
                  Забравих за покрива - да го оставиш плосък не струва , а скатният и той струва бая парици
                  Последно редактирано от ba4odilqn; 25-02-10, 22:55. Причина: допълнение

Коментар

Това не е ли по-добър вариант? - http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...n&pageNumber=1
                    Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Аз съм живял 2 месеца точно в такава. За постоянно живеене категорично не става, дори и да успееш да я изолираш както трябва.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Готовите битови контейнери (като тези на снимките) имат много слаби места.По-добре си направи носеща метална конструкция и я облечи със сандвич панелите.Те са едновременно фасада,изолация ,а покривните имат и носеща способност.От вътре ще облечеш само профилите с ламперия или гипсокартон,под който ще прекараш ел. и Вик.Няма да имаш фуги.Зглабят се като паркет(с жлебове) и самонарезни винтове,които остават скрити.
                        Доколкото знам вече има и българско производство и цената вече ще е по-ниска.
                        п.п.Направих си гаража от такива панели.Размерите са му 6х6х3,5 м.и е направен за 2седмици от двама човека,за покриването на покрива 3-ма.Снимката е на гаража в процес на строеж.
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от B58; 26-02-10, 08:31.
                        0888 364 731

Коментар

и това е вариант, но като че ли ми се ще да е на по малки модули за да може дори и нещо да крвне отдолу да не напука или да прецака конструкцията и да стане опасно за живеене...може би свързани разделни конструкции или нещо от сорта

Коментар

Контейнери за целогодишно живеене, при това за семейството?!

В Косово част от казармите на контингентите са стандартни 20' жилищни контейнери, наредени на 2 етажа и пристигат напълно оборудвани, вкл. и с мебелировката. Модулите са за един взвод народ, като долу са столова, сервизни, бани и т.н., а горе са спалните помещения. Сега вече ги разпродават. Такива са им до голяма степен и офисните помещения, както и доста бежански жилища. Предимството на този тип помещения е, че днес е гола поляна, а утре вече е постройка, в коята са се нанесли хората, които до вчера са били на палатки или прясно са ги разтоварили военните самолети. Никакво друго предимство, а недостътатъци - колкото искаш.

Щом като идеята ти не е да изненадаш съседа с нова постройка сутринта, като се събуди - забрави за това. Много по-функционално е да си направиш промишлена конструкция от стомана, облицована с термопанели. Цените на панелите в момента са нещо като 30 лв. на кв.м

Навремето американците бяха направили експеримент с едни кокошки. Спретнали в ограден двор 4 кокошарника от дърво, тухла, железобетон и ламарина и пуснали едно ято да видят какво ще предпочетат. Първата нощ кокошките се нанесли в дървения. На сутринта им го разкарали. На втората нощ се нанесли в тухления и съответно им махнали и него. Третата нощ прекарали под открито небе. Изводите всеки да си прави сам, особено ако смята да ползва такова решение за нещо повече от спорадична "вила".

Коментар

правят се от термо панели - конфигурации всякакви + ел. инсталация

цените са на кв2 в зависимост от дебелината на панела и това дали са покривни или стенни / стенни - скрит монтаж

започват от 26лв и стигат до 60лв / м2 условно казано

за съдействие и информация просто питайте

П.С. Относно тресеното шума и тн. - ами положението е като в панелен блок

не бих казала, че отвътре изгелждат зле и основен плюд за мен през зимата е бързото им затопляне - а лятото не си като в консерва все пак

Коментар

Преди половин година купих такъв контейнер за вилното място. 21 кв.м. излязоха малко над 8000лв. И това е възможно най-ниската цена която може да се намери в София. Говоря за напълно завършен контейнер с дограми, ламинат, ел. инсталация.
                                Преди да го купя, обикалях два месеца де що има производители и продавачи около София и да ви кажа цените стигаха до 12000 лв. без ДДС за същия такъв 7.00х3.00х2.40 контейнер.
                                124 -> 164
                                T4

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X