Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как отоплявате своята къща?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как отоплявате своята къща?

Е аз се отоплявам с климатици,които ги включвам октомври и ги изключвам април.Живея в панелка 60кв/м,ползвам 2 климатика,работят на 24 градуса.За целия зимен период плащам не пожече от 400 лева за отопление.Апартамента засега няма никаква изолация.
    0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от krasimir83 Преглед на мнение
      Колега,то все едно караш още един джип.
      Нещо такова се получавано поне няма джанти,гуми,лифт,застраховка,винетка....и т.н.

Коментар

Прави впечатление, че повече от половината се топлят на твърдо гориво. Аз съм на климатици в комбинация с платкови радиатори и ми ляга евтино и чисто, но все пак в Стара Загора няма кой знае каква зима.
        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Колега, аз така си и мислех, че ще бъде. В момента проектираме една къща и клиентите мислят да се топлят с компресиран газ на бутилки. Аз им казах да сложат една яка камина и климатици. Като гледам, болшинството се топлят именно така. Да не говорим, че при днешните норми ако си спазиш проекта, отвън се слага 8 см изолация (не 4 или 5) и тогава отоплението ти става съвсем икономично.
          Александър

Коментар

Апартамент 150 м2 втори жилищен етаж от три.
            Изложение изток - юг.
            Изолация външна 5 см ,вътрешна 4 см.
            ПВЦ дограма , К стъкла
            Котел на твърдо гориво VIADRUS U22 29KW- в мазата.
            На сезон :
            2 тона донбаски въглища
            1-2 кубика дърва
            10 чувала разпалки
            Пали се два пъти на ден : сутрин в 6ч. и вечер в 18ч.
            Поддържа се 22 до 25 градуса в апартамента.

Коментар

Отоплявам апартамент 90 кв.м с камина с водна риза четири радиатори и бойлер със серпентина за сезона ползвам между 6 и 8 кубика дърва.
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                Писал в друга тема ама да се повторя:
                Къща на 3 етажа по 90 кв. м. етаж
                Котле с пелетна горелка в подземния етаж.
                Изолация - външна фибран, ал. дограма.
                Постоянна температура навсякъде 21-23 градуса,с терморегулатор, работи денонощно от октомври до април
                Бойлер 200 л. вързан със серпентина към котлето
                Разход за отоплителния сезон около 2000-2500 лв.
                От 1 т. пелети остават около 15-20 кг. пепел, чисти се веднъж в седмицата примерно. Пелетите са в чувалчета по 15 или 20 кг.
                Предстои ми в следващият студен сезон отопление на къща, подобна на вашата като квадратура, етажи, изолация и дограма. След дълго четене и сравняване на инвестиционни и последващи разходи и удобство при експлоатацията, реших че е най-удачно отоплението на пелети. Бихте ли дали инфо относно разхода в тонове пелети (цената значително варира), какви пелети сте ползвал, имате ли водно подово в някои помещения, какъв е котела - фабрично произведен за пелети или приспособен (аз се спрях на ОРОР 25 Kw), отопляемата площ - всички 270м2 ли отоплявате? Всичики тези неща са фактори относно разходите на гориво. Това би ми помогнало да придобия по-точна предства за нещата.

Благодаря Ви предварително!

Коментар

Гледам, че повечето споделят за климатици... Аз живея в ново строителство и нямам ТЕЦ. Половината вход е накичен с климатици, като уж ефективни. В студените дни целия блок се тресеше от вибрации (заради процеса на размразяване на външното тяло). През нощта направо не можеше да се спи, дето се вика. Та се питам какво му е ефетивното, когато се харчи ток за размразяване (то е ясно, че в този момент не отоплява...)
                  Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Отоплявам два етажа по 70 квадрата в Банкя - изглед северозапад в борова гора - много студено място с камина с водна риза - разход 12 кубика дърва, изолация Неопор - 5см, дограма ПВЦ, ще видим дали ще стигнат тази зима
                    Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                    ... turn on your A/С !

Коментар

Аз съм с комбинация - Климатици + Газово котле - климатиците са бързи и доста ефикасни, но шумят (все пак) докато котлето е истинският комфорт
                      В комбинацията тази зима се чуствах добре - топло и сравнително евтино
                      140кв.м. с изолация и троен стъклопакет с к стъкло и инертен газ винаги съм под 200 лв. за газ (на месец) , а у нас е доста топло (аз ходя по цял ден бос)

Коментар

Първоначално публикуван от newsiberia Преглед на мнение
                        Предстои ми в следващият студен сезон отопление на къща, подобна на вашата като квадратура, етажи, изолация и дограма. След дълго четене и сравняване на инвестиционни и последващи разходи и удобство при експлоатацията, реших че е най-удачно отоплението на пелети. Бихте ли дали инфо относно разхода в тонове пелети (цената значително варира), какви пелети сте ползвал, имате ли водно подово в някои помещения, какъв е котела - фабрично произведен за пелети или приспособен (аз се спрях на ОРОР 25 Kw), отопляемата площ - всички 270м2 ли отоплявате? Всичики тези неща са фактори относно разходите на гориво. Това би ми помогнало да придобия по-точна предства за нещата.

Благодаря Ви предварително!
                        Отоплявам всичките 270 кв. м. - гаража си е отделно и не се отоплява но тъй като там е котела сигурно има някакво отпление!
                        Разхода е около 6-7 тона на сезон!
                        Водно подово няма, само радиатори.
                        Котела и за твърдо гориво, сменена му е вратичката и на нея е монтирана пелетна горелка 22 Квт. на Ерато! Ако няма пелети /не дай си боже/, за 10 мин сменям вратичката и си паля на дърва например!
                        יעבור
                        «И това ще мине»

Коментар

Панелка 86 квадрата изолация 5см. минерална вата запечатана с гипс-картон,дограма дървена.Отоплението е с 2 климатика и един радиатор "ADAX" през деня работят на 19 градуса а вечер като се приберем ги вдигаме на 23.средно за сезона на месец излиза към 100-120лв.
                          0898496264 -Пламен

Коментар

От ТЕЦ-а по-убаво нема!

Само не разбрах, защо липсва в анкетата, та се морите с тия изгъзици?!

Коментар

Понеже работя в фирма за доставка на бутилирана газ,та си и отоплявам апартамента с газова печка която несе спира.
                              За бърза помощ,полиция и пожарна тел. 112.
                              За ядене и пиене - 0876 74 99 88 - Михаил Рашков

Коментар

Не ти ли намирисва на "крадено"?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X