Обява

Свий
Няма добавени обяви.

уличен водопровод - административен проблем

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    До: уличен водопровод - административен проблем

    Как така водопровода е негов?[/QUOTE]

    Ако реши да се включи някой - плаща на него колкото той му поиска. Подари ли го на общината - общината извършва включването по посочените по - горе условия.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

    Коментар


    • #32
      До: уличен водопровод - административен проблем

      Не съм запознат за водопровод , но на Общинска земя как може да има ваша собственост ?
      Ако е ваш - освен водата и доставката на вода от ВиК , ще ви поискат и наем от Общината .
      Собствен е водопровода САМО в границите на вашия имот . Извън тази граница - трудно е да повярвам .
      Все пак ще послушам специалистите . Аз само предполагам ?

      Коментар


      • #33
        До: уличен водопровод - административен проблем

        Има един друг фактор, за който никой никой не спомена. Поне в Русе е така : ако сградите са в едно УПИ, не може да имаш повече от едно водопроводно и повече от едно канално отклонение от уличните комуникации. Това се прави с цел да се предпазят улиците от безбройни разкопки с цел улеснение на собствениците. В този случай, всички съсобственици в УПИ-то трябва да са съгласни с изграждането на ново отклонение. НО ангажимента на ВиК е до водомерният възел. Дали ще е един или 10 водомера не е от значение. Те прокарват водата до шахтата, и от там нататък всички се спасяват самостоятелно. А това е урегулирано в ЗУТ. Този танц го играх май месец тази година.
        Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект

        Коментар


        • #34
          До: уличен водопровод - административен проблем

          Първоначално публикуван от Jeep_bs Преглед на мнение
          Ако реши да се включи някой - плаща на него колкото той му поиска. Подари ли го на общината - общината извършва включването по посочените по - горе условия.
          Няма такова нещо. Водопровода е на общината. Не негов, на ВиК, Софийска вода и т.н.
          И след като го построи е задължен да го предаде на общината. А и съм пропуснал да отбележа, че поема 5 години гаранция.

          Коментар


          • #35
            До: уличен водопровод - административен проблем

            Водопровода е собственост на инвеститора, който го е изградил. Затова се заплаща обезщетение в общината, ако трасето му минава по общински път. Това обезщетение има смисъла на "отстъпено право на строеж" на линеен обект по съответната улица, със съответни координати и коти. И след като се впише заповедта на Кмета в Агенцията по вписванията, влиза в сила утежнението,че друг на този линеен участък,в рамките на дадения сервитут, не може да изгражда друга подземна комуникация. След изграждането на комуникацията - водопровод, канализация, електропдовод и т.н. се внася цифров модел в Агенцията по кадастъра за нанасянето му. Когато е приет и издадено разрешение за ползване, включването на други абонати, става само с разрешението на собственика или собствениците, ако е кооперация. Живея в СО "Ракитника", кв. Галата и всички комуникации сме ги изграждали по частен път. Водопроводна мрежа я дарихме вече на Общината - "В и К" ООД,а електропровода заедно с трансформаторите, по закон трябваше отдавна да се изкупи от Е.Он. Но, това вече е друга приказка.Така също, в самия град има изградени доста частни В и К и Ел мрежи. В това няма нищо лошо, стига да могат собствениците да ги поддържат , а същевременно инвестицията се възвръща постепенно от продадените права за включване.
            Разбирам, че темата, която поставя за разглеждане колегата от форума е за администртивните проблеми, които възникват по цялата верига - от идеята до реализацията. Те са много и най вече породени от незнанието, некомпентността и понякога нежеланието да се извърши съответната администартивна услуга. Но с упоритост и питане се стига до финала.

            Коментар


            • #36
              До: уличен водопровод - административен проблем

              Ако това, което казваш е истина, то във Варна трябва да има доооста проверки с доооста интересни резултати. Пълно беззаконие.
              Между другото имам представа за изискванията на вашата община при проектирането на улици. И там работите са доста разпуснати.

              Коментар


              • #37
                До: уличен водопровод - административен проблем

                Здравейте!
                Нека не зпрозвучи като заяждане или 'аз знам всичко', просто искам да помогна.
                Значи водопроводът или водопроводното отклонение са строежи по змисъла на Закона за устройство на територията /ЗУТ/, т.е. за тяхното изграждане са необходими строителни книжа - чл.148.
                Вярно, че всеки може да направи всичко като заобиколи закона, но при една жалба - било от комшия, община и т.н., може да се стигне и до премахване ....
                Водопроводните и канализационните мрежи и съоръжения се изграждат по одобрени проекти в съответствие с общите и подробните устройствени планове и съответните специализирани схеми към тях и с плановете за вертикално планиране - чл.83 ЗУТ.
                Присъединяването на недвижимите имоти и потребителите на вода към водопроводните и канализационните мрежи се извършва при спазване на разпоредбите на този закон и със сключване на писмен договор за присъединяване между потребителя и експлоатационното дружество.
                Когато не знаеш какво да правиш, придай си угрижен вид и върви забързано!

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X