Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паркет..ама какъв?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паркет..ама какъв?

Колеги помагайте за избор, покупка и поставяне на паркет.
    Площа за покриване на двата етежа (без бани, тоалетни и тераси) е към 200кв.м. По 100 на етеж. На горния етаж имам спалня, детска и стя за гости. Мисля да слагам корк, но приемам всякакви съвети.
    Долу има хол и едно помещение което ще ползвам за кабинет или домашен офис. Мисля да е някакъв паркет или нещо друго естествено, но трябва да е здраво.

Помогнете с идеи за добри магазини, конкретни продукти, цени и майстори.
    Крайна цена над 100лв./кв. ще ми дойде нанагорно, но ако е нещо наистина хубаво ще се напъвам.

Къщата е на 5 км от Пловдив.
    Благодаря предварително.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

До: Паркет..ама какъв?

Имаше една фабрика в Долна Махала NSParket или нещо такова.
    За такова количество е хубаво да се договаряш директно с производител.
    виж тук www.nsparquet.com
    Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      Колеги помагайте за избор, покупка и поставяне на паркет.
      Площа за покриване на двата етежа (без бани, тоалетни и тераси) е към 200кв.м. По 100 на етеж. На горния етаж имам спалня, детска и стя за гости. Мисля да слагам корк, но приемам всякакви съвети.
      Долу има хол и едно помещение което ще ползвам за кабинет или домашен офис. Мисля да е някакъв паркет или нещо друго естествено, но трябва да е здраво.

Помогнете с идеи за добри магазини, конкретни продукти, цени и майстори.
      Крайна цена над 100лв./кв. ще ми дойде нанагорно, но ако е нещо наистина хубаво ще се напъвам.

Къщата е на 5 км от Пловдив.
      Благодаря предварително.
      Слагай истински дъб. Има го и инпрегниран. По-добре е да е 20мм.
      Няма да е повече от50-60лв с монтажа и лака.
      Скоро не съм заглеждал за цени, ама там трябва да е.
      Добре е да поседи възможно най-дълго време там където ще се монтира и при възможност разпакетиран.
      Иначе с ламинираните е по-лесно, ама каквато и подложка да сложиш, все си тракат на кухо.
      За лака моят избор е Русенски двукомпонентен. Нанася се с противогаз, но при мен вече 18г. не е мръднал, а не си събуваме патъците много-много, еле пък на гостите!

Коментар

А защо не използваш корк. Аз си застлах стълбището с него и съм много доволен.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

0888 509 457 - това е телефона на колега от риболовния форум, има фирма, която се занимава с доставка и монтаж на паркет, обади му се от мое име за консултация и евентуален монтаж.
          Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

То в Русе вече има два завода за лакове, а с такъв реактивен лак (беше на Лакпром)веднъж брах ядове, че въобще не втвърди. Ела да видиш как се цикли невтвърдил лак.
            Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Първоначално публикуван от Михаил Преглед на мнение
              То в Русе вече има два завода за лакове, а с такъв реактивен лак (беше на Лакпром)веднъж брах ядове, че въобще не втвърди. Ела да видиш как се цикли невтвърдил лак.
              За това съм казал Русенски. Лакпром е в Световрачане - Софийско.
              До лака има време. Взима се по една кутия, от наличните и се пробва. В рамките на 24 часа си проличава кой го бива.
              За нова къща, моето мнение, е да се нареди надлъжно(не рибена кост), да мине една година, да се допритегне и след това да се шлайфа фино и лакира 3 ръце.
              Последно редактирано от Пенчо; 12-10-09, 14:50. Причина: допълнение

Коментар

До тук разгледаните, бяха аматьорси лакове ......

Моля, обърнете внимание на професионалните .....
                И никъде не е казано, че са по-скъпи .....

Не искам да рекламирам .... производители и вносители ......
                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Ако ще се лакира - има вече лакове на водна основа (полиуретанов).

Горещо препоръчвам фабрично лакиран паркет - положени са 2-3 слоя, много равномерно и се получава много красива фуга. Скоро монтирах златен дъб, широки летви (20тина см - има опции), стигащи до 1.80 метра дължина - тип дюшеме. Цената в зависимост от качеството (има много производители и видове) е от около 60 до 100лв за прилично качество, без да се изхвърляш много. Това за лакиран фабрично. Няма миризми, няма циклене - редиш днес, утре внасяш мебелите и 200 квадрата ако няма много чупки ще го наредят за 3 дена.

Имай предвид, че разходът за хубаво двукомпонентно лепило + грунд може да ти стигне до 1/4 от цената на самия паркет. Това ако го лепиш за пода. Трудът много варира (6+ лева на квадрат) - недей да пестиш от него!

Гледах много видове - разни екзотични, трислойни (естествен дървен материал, но не масив) и кви ли не. Дъбът си е класика.
                  Последно редактирано от Сашо Пунчев; 12-10-09, 15:41.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                    До тук разгледаните, бяха аматьорси лакове ......

Моля, обърнете внимание на професионалните .....
                    И никъде не е казано, че са по-скъпи .....

Не искам да рекламирам .... производители и вносители ......
                    Дай не аматьорси. Човека(колегата) пита за паркет.

Коментар

Е да де .... ЗА ПАРКЕТ .....

Не за лак .... поне за сега ....

Извървял съм пътеката за около 100 кв.м. паркет ... лак ... редене ... и т.н.

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                        Е да де .... ЗА ПАРКЕТ .....

Не за лак .... поне за сега ....

Извървял съм пътеката за около 100 кв.м. паркет ... лак ... редене ... и т.н.
                        Явно съм ТЪП. Какво искаш да кажеш?

Коментар

Е те тука сме ги бистрили малко ... лаковете ....
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=39928

Коментар

Темата е за паркет ама да си кажа моя опит.
                            Преди 3г. сложих дюшеме,чамово 3см,хубав двукомпонентен лак и съм доволен.Дюшемето е от сглобени 30-40см парчета-това помага да не се измята,без чепове и засега съм много доволен.
                            Произвеждат го в Първенец...
                            Ако искаш да видиш как изглежда свиркай
                            0+

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
                              Скоро монтирах златен дъб, широки летви (20тина см - има опции), стигащи до 1.80 метра дължина - тип дюшеме. Цената в зависимост от качеството (има много производители и видове) е от около 60 до 100лв за прилично качество, без да се изхвърляш много. ..
                              Дай по конкретно, моля. Точно такова нещо ми трябва.

От къде?
                              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X