Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква хидроизолация за бетонна плоча?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква хидроизолация за бетонна плоча?

Накратко - 50+годишна бетонна плоча, с наклон от около 7% го играе покрив и тераса на един забутан кът в двора. Прогресивно започна да се рони "челото" на плочата, като лека полека с всяка зима падат по няколко филцови камъчета на произволен принцип.

Самата "тераса" е в добър вид с редица малки микро пукнатини.

Идеята е да я запазя още някоя година, като вероятно и нищо да не правя ще издържи, ама нали съм си тертиплия

Препоръчайте ми някаква хидроизолация дето слънцето не ѝ пречи и няма да лепка 8 лета след нанасянето.
    Мисля да измия много щателно с водоструйката, да паднат всичкия прах, мъхове и нестабилна основа и да оставя седмица да изсъхне. До тогава трябва да сме намерили с какво да а наклепам.

Благодаря
    ​​​​

На стара бетонна плоча направих изолация с Isomat, гръцка някаква.Преди повече от 10 години, засега не е прокапала.Доволен съм, сам си я мазах.Преди това почистих добре с телена четка.Има описано кое как се прави-грунд, 2-3 слоя с платно, финиш накрая.Сега има още повече и по-модерни материали

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
      Препоръчайте ми някаква хидроизолация дето слънцето не ѝ пречи и няма да лепка 8 лета след нанасянето.
      ​​​​
      Ползвал съм на Вълков течна гума
      Доволно лесно и с отличен резултат във времето.
      С едно наум - няма вечни неща. Дават около 10 години гарантиран живот и май е вярно.

Панайот Бърдарски
      0887 60 77 22

Коментар

+ 1 за течната гума на Вълков. Акрофлекс мисля беше.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

"Накратко - 50+годишна бетонна плоча, с наклон от около 7% го играе покрив и тераса". ..
          С уговорката, че върху тазу плоча ще се стъпва - ходи, а върху течната гума това не се препоръчва.
          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
          First impression is not always true. Get inspired.
          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Има си покрития за ходене Днешно време информацията дебне от всякъде
            Панайот Бърдарски
            0887 60 77 22

Коментар

• kameno karp
              kameno karp коментира
              Редактиране на коментар
              Както правилната,така и грешната.😁

• krassitch
              krassitch коментира
              Редактиране на коментар
              Трябва си много четене и сравняване на мнения на незаинтересовани от пласмента потребители.Сравняване на цени и очаквано качество.Това е много работа, която трябва да си я свърши всеки сам.Аз написах какво съм избрал и приложил, и съм доволен.Едва ли е реалистично да се очаква в който и да е форум някой да пише реферати от до за конкретен проблем

35 квадрата тераса с гума на Вълков. 1250лв ми излязоха материалите. Мисля да ударя още една ръка за 300-400лв за всеки случай. Зимата изкара без проблеми. По натам ще видя.
            Не предполага ходене директно по гумата. Мека е. Като я повторя, ще опъна един зелен мокет за външно само да я пази от слънцето.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Съединител - долен, ляв педал.
            Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• CAESAR
              CAESAR коментира
              Редактиране на коментар
              Добре де - ще мина тия дни да ти метна една две-ръце полиреутан и да се приключи таз мъка...

Благодаря, допада ми като отзиви, говорих с хората, доста отзивчиви. Цената също е ок и мисля да поръчам.
            Иначе ще се ходи 3 пъти в годината максимум отгоре, за да се достигне до приятно надвисналта дюла . Други пешаходствания не се очавкат и мисля да я тествам и аз. Идеята за някаква "трева" изкуственяк отгоре според мен е топ и ще удължи живота на покритето с много.

От Вълков ме посъветваха след 5-6 години да опресня с един слой.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
              35 квадрата тераса с гума на Вълков. 1250лв ми излязоха материалите. Мисля да ударя още една ръка за 300-400лв за всеки случай. Зимата изкара без проблеми. По натам ще видя.
              Не предполага ходене директно по гумата. Мека е. Като я повторя, ще опъна един зелен мокет за външно само да я пази от слънцето.
              Значи свако ми си маца плочата на гаража, май с това ще е било русенска фирма била. Той като го купувал му казали , че няма ядове , даже можело и да си паркира отгоре, различни разновидности ли има не зная. Евентуално от къде мога да го поръчам с безплатна доставка? А бе очертава се да правя тераса и аз, звъняха комшиите в големите снегове им протекло от мен по техни думи. Това на снимките , което виждате е варненски панел от 1970та, тука на пукнатините до парапета мога да си навра пръстите, на тоя етап нямам средствата времето и нервите да зидам да остъклявам и прочие кажете с кво да мажа и да пълня цепнатините? Терасата е 8-10м на 1метър...
              Прикачени файлове

Коментар

• kameno karp
                kameno karp коментира
                Редактиране на коментар
                .....на тоя етап нямам средствата......
                ================
                Ами тая плоча за теб е под,ама на комшиите ти им е таван,та нещо като обща се явява. Та като имат проблем с общата ви плоча,покани ги да се включат в решаването му.😁

• jordanov sv
                jordanov sv коментира
                Редактиране на коментар
                Да, покана трябва да има и по възможност да се направи старателно щото тоя блок едва ли са го смятали да изкара повече от 50 години..
                Аз преди 7-8 години така правих. На първи етаж съм и горе на тавана над терасата почна да пада мазилка, щото си тече вода чатпат. Викнах две момчета със скеле и те направиха всичко горе както трябва, цокъл с водобранчета, дренажни тръбички и т.н. аз само си боядисах тавана. Комшиите над мен с готовност мипредложиха пари, направо ми казаха че поемат половината разходи. По.миналата година си позакърпих сам и цокъла на моята плоча, частично само където имаше нужда.

• Joca
                Joca коментира
                Редактиране на коментар
                На тоя етап съм се въоръжил със строителна прохосмукачка, идеята ми е да зачистя тия цепнатини от прах, листа , натрошено и всякаква гняс и да излея нещо , пък за по нататъка ще видим... търся нещо качествено, достъпно на бг пазара..

Пичове, ако сте в и около Пловдив да мина и да ви кажа какво да правите да не си хвърляте парите на вятъра с някакви ерзаци. В краен случай - в София, но за там е тегаво - Трапера "ме чака" от година човека и освен празни обещания да мина...
              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Сподели, Цезаре. И аз го закъсвам. Плочата е дебела, над цехче, където си хулиганствам от време на време.. Паркират се коли отгоре. Преди 5-6-7 години се намаза с някакво полимерно бяло нещо, което общо взето изкара 2-3 години, но на места, където с времето се нарани, подкожушва. Поддръжа се с частични ремонти, но те стават все по-неуспешни, и сега, както аз го вижам, ще трябва да го махна изцяло с водоструйка и телена четка и да мисля нещо друго.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Сподели, Цезаре. И аз го закъсвам. Плочата е дебела, над цехче, където си хулиганствам от време на време.. Паркират се коли отгоре. Преди 5-6-7 години се намаза с някакво полимерно бяло нещо, което общо взето изкара 2-3 години, но на места, където с времето се нарани, подкожушва. Поддръжа се с частични ремонти, но те стават все по-неуспешни, и сега, както аз го вижам, ще трябва да го махна изцяло с водоструйка и телена четка и да мисля нещо друго.
                  Вторник-сряда ще съм в Софето. Ще трябва да го видя
                  Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

• дядо владо
                    дядо владо коментира
                    Редактиране на коментар
                    И при мен ела ☕

• CAESAR
                    CAESAR коментира
                    Редактиране на коментар
                    ОК. Ще ви обиколя.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                X